5 tips til at hjælpe din bil godt igennem vinteren

Gæsteblogger Lena Ankir har sin daglige gang hos LT Motorservice i Nykøbing Sjælland. Her passer og plejer hun kundernes biler og sørger for at de kommer godt igennem den kolde vinter. Herunder giver hun os fem gode tips til hvordan du nemt kan hjælpe din bil igennem vinteren.

Vinteren kommer
Kulden er over os! Det mærkes både på krop og sjæl, men også på vores biler.

Temperaturen er faldet og vinteren er over os. Derfor kan det være en rigtig god ide, at gøre sin bil vinterklar, hvis ikke du allerede har gjort det. Her kommer et par gode tips til, hvordan du kan passe bedre på dig og din bil og dermed komme godt igennem vinteren.

1) Få skiftet til vinter dæk

Vinterdæk har bedre vejgreb når vejene er kolde og fugtige. Det anbefales at vinterdæk har en mønstre dybde på minimum 3 mm. Du kan kende et vinterdæk ved, at det er markeret med et lille bjerg- og snefnug symbol.

2) Tjek Sprinkler væske og vinduesvisker.

Det våde vejr gør, at vi ofte bruger vores sprinkler og vinduesviskere. Derfor er det en god ide, at påfylde frostsikret sprinklervæske. Dine vinduesviskere er med til at sikre et godt udsyn. Det en god ide at skifte dem hvis de laver striber, ”hopper” hen over ruden eller er synligt nedslidte.

3) Tjek din bils batteri.

Om vinteren kræves det mere af bilens batteri i forhold til opvarmning af bilen, lys, vinduesviskere og lignende. Du kan selv lytte efter om bilen er lang tid om at starte eller om der er synlige tegn på utætheder. Hvis du er i tvivl, kan dit lokale autoværksted teste det for dig.

Læs også: Seks ting du skal vide, inden du sender din bil til periodisk syn

4) Smør lister og låse.

Lister og låse bliver nemt slidte og beskidte, så derfor er det en god ide at rengøre og smøre dem i henholdsvis silikonefedt og låseolie. Dette kan afhjælpe frysning og dermed komme unødige problemer i forkøbet.

5) Lys og Lygter.

Vinteren er en mørk tid. Derfor er det altid en god idé, at tjekke om alt lys virker på bilen. Er bilens pærer af ældre dato, bør du overveje at udskifte dem. Godt lys på bilen øger sigtbarheden både for dig som bilist og sikrer at andre trafikanter kan se dig.

Disse ting er noget du selv kan udføre. Det er desuden også en rigtig god ide altid at have en god isskraber, ekstra sprinklervæske og et tæppe med i bilen.

Er det usigtbart vejr, så overvej at køre hjemmefra i god tid og kør altid efter forholdene.

God fornøjelse!

Gæsteblogger Lena Ankir
“Jeg har altid synes, at biler var spændende og interessante. Jeg arbejder i et skilte/print & profil/arbejdstøj firma, der er en lille del af et autoværksted med tilhørende synshal og trailercenter. Så min daglige gang er blandt “drengene og bilerne” .  Her igennem oplever jeg, at der er mange autoværksteder der prøver at fange kvinderne – og få taget dem ind i bilverdenen via diverse ” kvinde kend din bil ” arrangementer.  Det er min opfattelse, at det er vigtigt, at der er plads til kvinderne i bilverdenen også . Jeg selv elsker min gang på værkstedet. 

Besøg LT Motorservice som er en del af Autopartner værkstedskæden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Female-Drivers-Club-Logo-1

VÆR MED FRA STARTEN!

Female Drivers Club er et upolitisk kvindeligt erhvervsnetværk med oplevelser indenfor high-end livsstilsprodukter og luksusbiler, kompetenceudviklende foredrag, diversitet samt miljø og bæredygtighed som omdrejningspunkt. Skriv dig op nu – så holder jeg dig løbende opdateret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er et upolitisk kvindeligt erhvervsnetværk med oplevelser indenfor high-end livsstilsprodukter og luksusbiler, kompetenceudviklende foredrag, diversitet samt miljø og bæredygtighed som omdrejningspunkt.

Skriv dig op i dag, så opdaterer vi dig med endelig lanceringsdato.