Biltest: Jaguar I-PACE EV400 – Elegant el-SUV med firehjulstræk

Vi har testet den nye el-SUV, Jaguar I-PACE EV400 AWD SE, som har 400 hestekræfter og trækker på alle fire hjul. Det kan man i den grad mærke, da bilen er en fornøjelse at køre, og det er svært ikke at forelske sig i Jaguaren. Der er alligevel nogle få punkter, som kan trænge til lidt forbedring

360 graders view af den luksuriøse Jaguar I-PACE

I-PACE byder på et lækkert design og udstråler eksklusivitet. Den store kølergrill dominerer fronten og giver et aggressivt udtryk, samtidig med at forlygterne får bilen til at se elegant ud. Hvad Jaguar selv kalder ”en flydende hoftelinje”, får bagenden til at syne væsentlig højere end fronten. Jeg synes personligt, at det resulterer i, at bagenden er for kantet i forhold til resten af bilen, og at den ikke er sammenhængende i designet. Derudover overraskede det mig, at sådan en dyr bil ikke er udstyret med dynamisk blinklys. Det er kun rent designmæssigt men en lækker detalje, som dog kan tilkøbes som ekstraudstyr.

Læs også: Interview med Cathrine Dufour

Interiør

Inden i I-PACE får man fornemmelsen af, at der er kælet for detaljerne. De skålformede el-sæder kan justeres på alle leder og kanter og gør, at man sidder virkelig godt, også selvom man kun er 160 cm høj som jeg. Der er fint udsyn ud over vejen, som jo er kendetegnet for en SUV. Man sidder også godt på bagsædet, hvor der er masser af plads til lange ben og børnesæder. Dog er der ikke meget udsyn fra bagsædet, da forsæderne er forholdsvist store.

Derudover er dørene meget tunge, som gør det svært at komme ud, især hvis der er lidt plads. Bagagerummet kan med sine 656 liter sagtens rumme både hverdags fornødenheder og ferieoppakning.Bagruden er ret lille og resulterer i store blinde vinkler ved c-stolperne. Det er især problematisk ved bykørsel og motorvejskørsel, men heldigvis er bilen udstyret med Blind Spot Assist, som advarer via en lampe i sidespejlet, hvis man har overset en bagfrakommende.

Skærmen med det såkaldte: ”Pivi Pro-infotainmentsystem” er super intuitivt og nemt at gå til. Navigationen er ligeledes udførlig og kan vise ladestationer samt opladningspris. Den opdateres løbende, da bilen er udstyret med et integreret SIM-kort og dermed altid er online. Det digitale cockpit foran rettet er overskueligt, og det er nemt at ændre i visningen, hvis man ønsker det. Hvis man er på jagt efter god lyd, får man det også i I-PACE, som har 11 højtalere og subwoofer, som kan justeres efter ens ønske. 

Det eneste jeg kan sætte en finger på i forhold til interiørets design, er tænd/sluk knappen til skærmen, som virker gammeldags sammenlignet med resten.

Kørekomfort

I I-PACEN er kørekomforten helt i top, og den er meget støjsvag, også ved motorvejskørsel. Testbilen har monteret Active Air Suspension, hvilket giver bilen en ekstra behagelig affjedring. Accelerationen fra 0-100 km/t er på kun 4,8 sekunder, og man mærker slet ikke, at man kommer op i fart, hvilket kan være en smule farligt, hvis man godt kan lide fart. Gearvælgeren er blot tre knapper i midterkonsollen samt en knap til håndbremsen, hvilket gør, at det ikke optager unødig plads. Bilen har adaptiv fartpilot, men den adaptive del kan slås fra, så man kun har den ”almindelige” fartpilot, hvilket jeg synes er en fordel ved motorvejskørsel.

Selvom I-PACEN kører fantastisk, føles den kæmpe stor, især ved bykørsel. Foruden de store blinde vinkler er den svær at parkere i storbyen trods 3D Surround Camera, som består af fire kameraer og lader dig se bilen oppefra i god opløsning. Det er nødvendigt med disse hjælpesystemer, for ellers er det næsten umuligt at parkere den i indre København.

Læs også: 1. september lanceres Female Drivers Club

Det store 360 graders kamera lader dig få overblikket hele vejen rundt om bilen

Udstyr

I-PACEN er spækket med udstyr, som får den til at virke endnu mere eksklusiv. Jeg var især begejstret for det sorte loft i suede-læder, som giver en rolig fornemmelse. Derudover har den hold-funktion, så når den holder stille, er det ikke nødvendigt at holde foden på bremsen, ligesom at vejskiltegenkendelsen også er en stor hjælp. En ægte genistreg er det såkaldte Clear Sight bakspejl, som sikrer, at føreren har udsyn til vejen bag bilen trods fuld opbakning. Dette ved hjælp af et bagvendt kamera, som vises i bakspejlet, hvor en kontakt kan skifte mellem standard- og kameravisning. Det har jeg aldrig set før, og det mest imponerende er opløsningen i kameraet.

Rækkevidde og opladning

Det er første gang, jeg har kørt i en elbil i længere tid, og derfor var det en smule skræmmende at skulle til at planlægge opladning og rækkevidde. Det gik dog nemmere end jeg havde regnet med. Jeg fandt en ladestander med hjælp fra CLEVER app’en, satte kablet i standeren og bilen, bekræftede med den medfølgende CLEVER ladebrik, og så kunne jeg se i bilens cockpittet, at den opladede.

Det kræver selvfølgelig lidt mere planlægning end ved en brændstof bil, hvilket man lige skal vænne sig til. Jeg var på hotel henover weekenden, hvor jeg var lidt nervøs for opladning. Heldigvis viste det sig, at hotellet havde Clever-ladestandere, på trods af at jeg ikke kunne se det i app’en. Her lod jeg blot bilen stå natten over, og så var den fuldt opladet næste morgen. Bilen er opgivet til en rækkevidde på 415 km på fuld opladning, men ifølge cockpittet var den forventede rækkevidde 394 km. Det er baseret på tidligere kørsler, og ting som motorvejskørsel og klimaanlæg kan påvirke rækkevidden

Læs også: Ny Audi Q4 e-tron: Mors nye elbil

Konkurrenter og priser

Vores testbil koster kr. 859.200,- inkl. følgende ekstraudstyr:

  • Driver Assist Pack
  • Ebony Suedecloth headlining
  • Metallak Portofino Blue
  • Active Air Suspension
  • Wireless charger
  • ClearSight Rear View Mirror
  • Heated Steering Wheel
  • Bright Pack
  • Secure Tracker

Jaguar I-PACE kan fås fra kr. 569.901,- og i samme prisklasse ligger modeller som Audi e-tron og BMW iX3.

Da jeg snakkede med andre om hvad testbilen kostede, var de overbeviste om, at den kostede over en million. Det vidner blot om, at mange tror, at en Jaguar er dyrere end den egentlig er.

Jaguar I-PACE har som SUV bibeholdt sine elegante linjer

Konklusion

Alt i alt er Jaguar I-PACE en super lækker bil – den kører fantastisk, ser flot ud, og instrumenteringen er intuitiv. Jeg har fremhævet et par småting, som trækker ned i vurderingen. Jaguar I-PACE egner sig godt til både hverdagskørsel og lange ture, men hvis man bor i en storby, er den ikke det helt oplagte valg. Hvis du vil have en eksklusiv bil og samtidig køre miljøvenligt, er det her bilen for dig.

Tak for udlån af Jaguar Danmark.

Stilletter

Design

Køreglæde

6/6 stiletter for design

Value for money

5 ud af 6 stjerner til kørekomfort

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.