NIOs magiske Nordlys

NIO Winter Experience 2023 . Video: Benedicte Engel

Jeg tror at jeg var 9 år gammel, da jeg oplevede Norges hvide snedækkede landskaber for første gang. Det er en fornemmelse i kroppen jeg aldrig vil glemme. Den knitrende sne under fødderne, den blå himmel og den ubeskrivelige stilhed fra naturen. Fordi der er stille… meget stille.

Det var der også i sidste uge på Gol Fjollet i Norge, hvor jeg var inviteret at NIO Danmark på Winter Experience 2023 i anledningen af lanceringen af deres nye flotte SUV EL7.

NIO EL7 - deres nye store SUV
NIO EL7 – NIO’s nye elektriske SUV

Læs også: Nissan-drifting i Andorra

Jeg har lige fra begyndelsen med NIO fornemmet, at det er en bilimportør der er anderledes end alle de andre. De vil mere, de vil noget andet, men vigtigst af alt, de vil gøre det på deres egen måde.

Det fornemmede jeg allerede da jeg mødtes med de andre journalister i lufthavnen mandag morgen ved Norwegian flyveren til Oslo. Pressechefen fra NIO mødte ikke op for at følges med os, men i stedet var hun taget derop dagen i forvejen for at mødes med hele NIO teamet, så de alle i fælleskab kunne tage imod os journalister da vi landede.

NIOs Direktør havde vi fornøjelsen af på hele turen – Norske Marius Hayler. Marius er utrolig venlig og imødekommende og altid nysgerrig på at høre vores mening om tingene. Og det tror jeg beskriver NIOs ånd ret grundlæggende. Allerede tilbage i Berlin sidste år til introduktionen af den nye NIO ET7, fornemmede jeg denne meget ligeværdige, inkluderende og imødekommende stifter, William Lee. Han var der selv og det var vigtigt for ham, at få trykket alle os journalister i hånden og aflevere sit visit kort, til hvis vi nu en dag havde et spørsmål til ham – så kunne vi bare skrive til ham.

Læs også: Test: Hvordan er det at køre elbil?

Denne varme imødekommenhed går igen, når NIO fortæller om hvordan de har fat i deres kunder. Det er ikke bare en bil du køber når du køber en NIO – det er ligeså meget et fællesskab og et socialt univers. Og med planer om at åbne et 2200kvm2 stort NIO House på Kultorvet i København til sommer, tror jeg i den grad vi får syn for sagen.

Tilbage til Gol Fjellet

Vi landede på den hyggeligste Golsfjell Fjellstue – et familiedrevet lille – meget norsk – hotel. Vi blev inkvarteret på vores værelser som bød på de hyggeligste små enkeltmands senge. Egentlig utrolig primitiv, men meget charmerende. Jeg fik helt associationer til Lille Per i sneen med sin strikkede alpehue.

Efter en dejlig frokost blev vi inviteret ind i Fjellstuen til briefing af instruktørerne. Vi blev introduceret til de to biler og eftermiddagens program som stod på driftig, slalomkørsel og katastrofeopbremsning. På en frossen sø vel og mærke.

Nio på en frossen sø
NIO ET7 på den frosne sø. Foto: NIO

De to biler vi testede på den frostne sø på Gol Fjellet i Norge var:

  • NIO ET 7 som er den første bil NIO introducerer. ET 7 er en luksuriøs sedan med en rækkevidde på 580KM. Læs min anden anmeldelse af NIO et7 her.
  • NIO EL7 er sidste nye skud på stammen. En stor rummelig SUV og en rækkevidde på 580km

Go-kart på glatis

Vi blev inddelt i 3 hold og jeg kom på hold 2, som startede med slalomkørsel. Her fornemmede jeg hurtigt forskellen imellem den store tunge SUV og en mindre, og lettere sedan. Det var noget nemmere at manøvrere rundt med ET7′ eren og kvik og nem og styre i svingene.

En af instruktørerne var ægte drifting instruktør og det skal jeg i den grad lige love for at han fik lov til at vise. Du kan se i videoen, hvordan han giver den gas.

NIO instruktør var også drifting instruktør
En af instruktørerne var også drifting instruktør i sin fritid

Noget af det jeg lagde meget mærke til var, at det først var senere hen, at det rent faktisk gik op for mig, at vi kørte rundt på en sø. Det mærkede jeg overhovedet ikke. At sætte sig ind i bilen og bare trykke speederen i bund og mærke hvordan hjælpesystemerne gik ind og assisterede i de mange kurver, det var en fantastisk fornemmelse.

Det føltes en lille smule som at køre i en go-kart og det fortæller mig igen hvor meget bilerne er sat i verden for at passe på sine passagerer uanset vind og vejr forhold.

Det magiske Nordlys

Efter en lang dag på isen og en masse fri leg var kinderne røde, fusserne godt kolde og sulten begyndte at melde sig. Udsigten til at komme tilbage til den knitrende pejs i den hyggelige Fjellstue var meget tillokkende.

Golsfjell Fjellstue by night

Aftensmaden bød på dejlig Norsk kødret med masser af kartoffelmos og tyttebær og selvom at trætheden var ved at melde sig, havde jeg lovet mig selv, at gå en aftentur ud i den knitrende frostsne og det smukke måneskin. Der var muse-muse stille og meget meget mørkt.

Og så skete det fulstændig magiske.. Lige pludselig, imens jeg gik min aftentur, dukkede det smukkeste Nordlys op på himlen. Himlen åbnede sig fuldstændig over mig i et maleri af gule, grønne og blå farver. Aldrig nogensinde før har jeg oplevet Nordlys – en oplevelse jeg sent vil glemme.

Nordlys over Gol Fjellet
Himlen åbnede sig i det smukkeste Nordlys

Igen fik vi set NIO fra en helt særlig side, og selvom jeg nu er ret sikker på at det ikke var NIO teamets skyld at vi alle skulle opleve Nordlys denne aften, så var det nu alligevel som om at de havde haft en finger med i spillet…

Blue Sky Coming…

Tak til NIO Danmark for at give mig muligheden for at være med på denne tur.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.