Tip: Vinterdæk – så er det nu!

Har du skiftet til vinterdæk? Den første sne er faldet og temperaturen er faldet til under  7 grader, så hvis ikke du allerede har skiftet, kan du godt se at få bestilt tid hos din lokale automekaniker.

Selvom de sidste par vintre ikke har budt på meget kulde og sne, er det alligevel vigtigt at gøre sig nogle indledende øvelser, og forberede sig på muligheden for sne eller isglatte veje. Nu er den første sne faldet, og vinterdækkene bliver typisk revet ned af hylderne og du kan risikere, at skulle vente længe, på at få skiftet bilens smarte sommersko ud, med de praktiske vinterstøvler. Værkstederne har forrygende travlt, og hvis du ikke lige har mod på at kaste dig ud i selv at skulle skifte dæk, er det altså en god ide at være lidt forudseende.

Selvom vi nogle år kun har enkelte dage hvor der reelt er sne, er det alligevel en god ide at køre på deciderede vinterdæk i vinterhalvåret. På trods af at vi ikke nødvendigvis oplever de store mængder sne, er temperaturen dog ofte nede omkring frysepunktet, og den velkendte fugtige danske luft kombineret med lidt kulde, kan give ekstremt glatte veje. Netop derfor kan det ikke anbefales at køre vinteren imøde på sommerdæk, da et sommerdæk ved kolde temperaturer mister vejgreb og øger bremselængden. Man kan idag også få helårsdæk, der langt hen ad vejen kan klare opgaven, men er der for alvor sne på vejen, kan selv det bedste helårsdæk ikke hamle op med et vinterdæk. Hvis du ikke har et kørselsbehov på de dage hvor vejrsituationen byder på rigtigt vintervejr, kan helårsdæk være en løsning for dig – men det er værd at huske, at et dæk der er udviklet til at være nogenlunde til flere forhold, altså ikke er optimalt i alle discipliner.

Vi har i Danmark ingen krav om at man skal køre på vinter- eller helårsdæk, men skal du en tur på skiferie eller måske et smut til Tyskland er det vigtigt at huske at tjekke reglerne i de pågældende lande, da de har forskellige krav på området.

Du kan tjekke om dine dæk er vinterdæk, ved at se om betegnelsen “M + S” og ikonerne “bjerg og snefnug” er indpræget på siden. FDM og Færdselsstyrelsen anbefaler 4,0 mm mønsterdybde  på vinterdæk – så husk at tjekke om dækkene kan klare en sæson, eller om det er ved at være tid til en udskiftning.

 

Continental Vinterhjul “WinterContact™ TS 860 S ” som er dette års testvinder.

En tommelfingerregel er, at når temperaturen kommer under 7 grader og bliver der, er det på tide at skifte til vinterdækkene.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Female-Drivers-Club-Logo-1

VÆR MED FRA STARTEN!

1/9 lanceres FEMALE DRIVERS CLUB – landets første netværksbilklub for kvinder. Til dig der elsker dyre luksusbiler, drømmer om at køre på racerbane til TrackDays og elsker at blive forkælet til eksklusive livsstilsaftener. Skriv dig op nu – så holder jeg dig løbende opdateret.

mobillogoer-popup

Glæd dig! 1. sept. lanceres

FEMALE DRIVERS CLUB!

Landets første netværksbilklub for kvinder. Til dig der elsker dyre luksusbiler, drømmer om at køre på racerbane til TrackDays og elsker at blive forkælet til eksklusive livsstilsaftener. Skriv dig op allerede i dag – så holder jeg dig løbende opdateret.