VW e-Golf: 100% elektrisk golf

Den nye VW e-Golf blev i sidste uge testet af Kvindernes Bilmagasin’s elbils entusiast, Helle Ainsworth. Helle kører til daglig i en Tesla, og kender ALT til hvad der rører sig indenfor elbils-verdenen.
Læs her hvad Helle synes om den nye 100% elektriske golf.

Skrevet af Helle Ainsworth

Jeg har prøvekørt den nye e-Golf, der har en rækkevidde på 300 km. Hvis du ikke har kørt i elbil før, så vil denne elbil være meget nem at starte med. Du kan mere eller mindre bare sætte dig ind i bilen, og køre bilen som du plejer.

Du skal selvfølgelig have sat en ladeboks op, der hvor du bor, så du kan lade bilen op. Du vil typisk lade bilen op, når du kommer hjem. Hvis den skal lades fra et tomt batteri, vil det ca. tage 5,5 time. Når du er på længere ture, kan du finde hurtigopladere ved hjælp af en app. Hurtigopladning vil typisk tage 20-30 min. Alt afhængig af, hvor meget strøm du har brug for.

Da jeg testede bilen kørte jeg 199 km på én opladning, og der var stadig 26 km tilbage på batteriet. Den reelle rækkevidde vil nok være imellem 200 og 250 km afhængig af vind, vejr, temperatur og kørestil.

Når du køber e-Golfen får du mulighed for at tegne et Clever Unlimited abonnement. Med dette abonnement får du sat en ladeboks op, og du får ubegrænset brug af strøm både ude og hjemme til en fast pris på 599 kr om måneden. Så jo længere du kører, jo billigere bliver det for dig pr. km.

Link til video om opladning af e-Golfen –> Helle’s opladnings guide

 

Sikkerheden er helt i top, og bilen har fået 5 stjerner i crash test. Der er 7 airbags, trepunktsseler og nakkestøtter ved alle sæder og 2 Isofix beslag på bagsædet, så barnestolen kan sættes forsvarligt fast. Bilen har også City emergency brake og fodgængerovervågning.

Designmæssigt ligner e-Golfen meget den almindelige Golf. Den har dog nogle blå detaljer ved lygterne og i dørene. Bilen, som vi testede, var i farven Oryx Hvid Perleeffekt, som er fantastisk flot især i solskin. Den kan fås i 10 forskellige lakfarver (sort, mørk rød, blå, grøn, sort, 2 forskellige hvide farver og 4 forskellige nuancer af grå/sølv), og der kan tilkøbes læderindtræk.

Link til prisliste her –> VW e-Golf prisliste

 

Bilen kommer i standardmodellen med en del udstyr. Jeg er især glad for den adaptive fartpilot, hvor bilen selv holder hastigheden i forhold til den forankørende bil. Det tager lige lidt at vænne sig til det, men når man først har prøvet det, så er det svært at undvære.

Den ligger rigtigt godt på vejen, og man kommer hurtigt fra krydset, da elmotoren går i gang lige så snart man trykker på speederen. Endvidere har bilen en størrelse der gør, at den er let at parkere i byen. Der er splitbagsæde og en klap til lange ting, så den kan også bruges til at fragte lidt større ting. Desværre kan man ikke få anhængertræk til e-Golfen.

 

Alt i alt er e-Golfen en lækker elbil, som har en lang rækkevidde og meget gode køreegenskaber. På grund af afgiftsnedsættelsen på elbiler er prisen på e-Golfen på samme niveau som prisen for en almindelig Golf. E-Golfen er derfor et reelt alternativ til Golfen.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Female-Drivers-Club-Logo-1

VÆR MED FRA STARTEN!

1/9 lanceres FEMALE DRIVERS CLUB – landets første netværksbilklub for kvinder. Til dig der elsker dyre luksusbiler, drømmer om at køre på racerbane til TrackDays og elsker at blive forkælet til eksklusive livsstilsaftener. Skriv dig op nu – så holder jeg dig løbende opdateret.

mobillogoer-popup

Glæd dig! 1. sept. lanceres

FEMALE DRIVERS CLUB!

Landets første netværksbilklub for kvinder. Til dig der elsker dyre luksusbiler, drømmer om at køre på racerbane til TrackDays og elsker at blive forkælet til eksklusive livsstilsaftener. Skriv dig op allerede i dag – så holder jeg dig løbende opdateret.