Josefine Lützau: Min Golf 6R´er giver mig ro i sjælen

22- årige Josefine Lützau er Danmarks bedst rangerede kvindelige freerider. Lige nu er hun draget sydpå for at udleve sin drøm om at kvalificere sig til Freeride World Tour. Hun elsker biler og kører til daglig i en Golf 6R. Vi bringer anden del af interviewet fra det hyggelige café-møde på Frederiksberg til en snak om skisport og fede biler.

Golf 6R

Skisport=fede biler
Jeg har altid synes, at biler er fede. Jeg har altid kombineret skisport med fede biler. Der er en naturlig parallel iblandt skisport og vinterbiler. Der er mange bilmærker, der har været sponsorer igennem tiden til de forskellige ski-events, så jeg har været vant til at omgås dyre biler. Jeg har altid være meget privilegeret og fået lov til at køre dyre, lækre biler. Men det er søreme heller ikke kommet af sig selv. Hvis du vil noget her i livet, så kan man ikke sidde og vente på, at andre kommer og gør det for dig, – du må tage sagen i egen hånd. Den eneste der kan ændre din situation, er dig selv.
Jeg kan ikke leve uden min bil. Når vi er afsted på tour og kører fra destination til destination, er jeg dybt afhængig. Bilen er alfa-omega for, at jeg kan komme rundt til min konkurrencer. Destinationerne er ufremkommelige, hvis ikke jeg har en bil, og jeg har rigtig meget udstyr med. Bilen giver mig en frihed og en ro, så jeg kan fokusere på mit skiløb. Jeg kører derudaf som en rigtig landevejsridder i løbet af vinteren.

Bilen er pakket til randen. Tagboksen er fyldt med ski, og bagagerummet er fyldt med bags og alt mit udstyr. Udover snekæder, skitøj, goggles, hue og handsker er der alt mit lavineudstyr. Når man kører offpiste, har man rigtig meget sikkerhedsudstyr med – en airbag hvis man bliver begravet i en lavine, en skovl, lavine-beeper, en sonde (markeringspind) og walkie-talkier. Det fylder alt sammen i bagagerummet.

I denne sæson har jeg været så heldig at få stillet en VW Golf 6R til rådighed. En super hurtig bil, som virkelig kan flytte sig. Jeg ser frem til at give den gas på den tyske Autobahn ned igennem Europa. Den er firhjulstrukket, så jeg er ikke sikker på, at jeg får behov for snekæderne. Den er til gengæld sænket i undervognen, så jeg er ret spændt på. hvordan den reagerer i snedyngerne, når jeg rammer alperne.

Som ekstrem sportsudøver har jeg behov for en ekstrem bil, så med min Golf 6R føler jeg mig fortrøstningsfuld, og jeg har en god mavefornemmelse overfor den forestående skisæson.

Læs også: Josefine Lützau – Jeg er min egen lykkes smed

Hvordan får du dit drive?
En indre fascination. Jeg ser det som et arbejde med mig selv – en personlig udvikling. Skiløb har givet mig så meget på det personlige plan. Free-ride verdenen er et sundt miljø, man bliver bundet sammen og får en naturlig nysgerrighed overfor andre mennesker. Alle hjælper hinanden. Selvom vi er konkurrenter, så står vi sammen. Jeg havde aldrig gjort det, hvis det ikke havde været for alt det udenom. Det er hele pakken. Jeg har lært utrolig meget på det personlige- og det menneskelige plan.

Nøglen til at bæredygtig udvikling
Jeg fokuserer ikke nødvendigvis på målet om at være den bedste. For mig er det vigtigere, at jeg gør mig umage på selve vejen hen til målet og ikke selve målet.  Når jeg kommer ned i bunden af et løb, så vil jeg vide med mig selv, at jeg har gjort ALT, hvad jeg kunne for at skabe de bedste resultater.

Hvad er din drøm? ( Josefine får Chili con Carnen serveret og pludselig kommer den rene after-ski stemning på bordet. )
Helt klart at jeg kan kvalificere mig til den professionelle World Tour. Jeg vil gerne finde en måde at kombinere skiløb og uddannelse. Jeg har brug for mere stimulans end blot skiløbet og har derfor valgt statskundskab. Jeg elsker at være beskæftiget – hellere lidt for meget end lidt for lidt. Jeg har ambitioner om at gå Public affairs-vejen eller varetage politiske interesser hos virksomheder. 
På et tidspunkt skal jeg også have børn. Jeg er ikke skruk, men jeg har en dejlig kæreste, og det er et stort samtaleemne blandt veninderne – så jeg kommer helt sikkert til at stifte familien en dag. Men ski kommer i første række!

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Specialcars.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.