Branchenetværket: Sådan startede det

Sådan startede en drøm…

Om at stå sammen, skabe et fællesskab og styrke kvinderne i bilbranchen.

Vi er alle kvinder fra forskellige dele af den danske bilbranche, som mødtes første gang i sommeren 2021 – og vi er godt på vej… Fordi det er vigtigt, at få skabt en plads til kvinderne i en mandsdomineret branche – vi ved godt, vi er velkomne, men det handler om meget mere end det…

Dengang jeg var bilsælger for 10 år siden, havde jeg allerede ønsket om et branchenetværk kun for kvinder. Jeg følte mig ”alene”, vi var en masse ligesindede sælgere men jeg var den eneste kvinde. 

Jeg savnede ligesindede at sparre og tale daglige udfordringer med. Som kvinde er der bare andre ting at tænke over end som mænd. Desværre er det stadigvæk i en del brancher en skæv fordeling af køn. Kvinder og mænd tænker forskelligt og analyser viser, at diversitet i organisationen styrker virksomhedens bundlinje. Så det er altså dokumenteret og bevist, at det godt kan betale sig at investere mere i at tiltrække begge køn.

Jeg har siden arbejdet med dette emne og det ligger mig stadigvæk meget på sinde, det er blevet bedre, men det er langt fra godt nok. Alle disse tanker fik mig til i sommeren sidste år, at fortælle en historie på de Sociale Medier. 

Netop historien om, at jeg savende sparring og sammenhørighed i min bilsælgertid. Denne lille fortælling resulterede i, kvinder dukkede op fra hele landet på kryds og tværs af branchen en sommerdag sidste år i Kvistgård – lige fra Fleetkoordinator, bilsælger, centerleder, indskriver, personvognsmekaniker, til marketingchef. Mange fag i branchen er repræsenteret og det var et dejligt signal til mig om, at jeg ikke var alene om savnet.

Samme dag blev Kvindernes Bilmagasins Branchenetværk etableret.

Læs også: Hyundai Tucson – Plug-in Hybrid

Benedicte Engel startede Kvindernes Bilmagasin i 2017

Vi har været ude og besøge den danske bilbranche

Vi har allerede været på besøg hos branchedirektør Thomas Sørensen fra Bilbranchen DI og hørt om hvad DI gør for at have fokus på kvinderne, vi har besøgt Casper Santin, CEO Classic Car House og hørt hele historien om tilblivelsen af Classic Car House, vi har haft besøg af Helle Færch som har med sine 10 årig lange karriere hos Mercedes-Benz Danmark indviet os i hendes take på det at være kvinde på ledergangen i bilbranchen.

Allesammen besøg, som har inspireret os, vi har snuset en masse viden til os og vi har fået udvidet vores netværk.

I de næste måneder melder kalenderen om besøg hos Flex1One i Brørup med Jannie Nielsen i spidsen og Pia Bagge fra Super Dæk Service som er vært ved en rundvisning på NDI – Nordens førende leverandør inden for dæk & fælge.

Og efter sommerferien står den bla. på besøg hos Gitte Seeberg hos Autobranchen Danmark..

Branchenetværket på besøg hos Classic Car House og Casper Santin

Disse virksomheder har valgt at støtte op under FN Verdensmål 

Vi er i dag 14 kvinder i netværket, som alle har fået opbakning fra deres leder i at deltage i netværket. 

Virksomhederne som har valgt at støtte op om denne vigtige agenda er:

Flex1One
Super Dæk Service
Euromaster
VW Birkerød
Ejner Hessel
Fleggaard Leasing
Focus Flex Leasing
Jan Nygaard
Semler Retail
Skandinavisk Motor Co A/S
Autohuset Vestergaard
Splitleasing Danmark
Match Biler
Carholding
Sixt

Disse virksomheder har valgt at støtte op under FN Verdensmål omkring diversitet i organisationen. De er med til at gøre en forskel for kvinderne i bilbranchen og ønsker at udvise forståelse for, hvad kvinder i branchen oplever og begrænses af. 

De opnår en tættere relation og skaber en god arbejdsplads for de kvindelige talenter i branchen.

Med branchenetværket ønsker vi at gøre en forskel for medlemmerne, ved at styrke kvindernes personlige udvikling og karrieremuligheder, uanset hvor de er henne i livet.
Vi ønsker at give de forhandlere som bakker op omkring netværket, en større forståelse af kvinder og sætte kløften mellem det kvindelige og mandlige univers i fokus.

Kvindernes Bilmagasin har valgt at sætte fokus på medlemmerne i vores Kvindelige Branchenetværk. Det er dér kommet en række spændende artikler ud af, som vi vil dele med jer. Vi håber, at du vil blive lige så inspireret over de helt forskellige fortællinger fra kvinderne i netværket, som vi bliver på vores netværksmøder.

Vil du også være med i branchenetværket?

Det er en kæmpe stor fornøjelse at være sammen med disse kvinder i branchenetværket og jeg kniber mig selv i armen over at være med til at gøre en forskel i bilbranchen med tilblivelsen af et branchenetværk for kvinder. Det var præcis det jeg drømte om for 12 år siden.

Synes du også det lyder spændende med et branchenetværk og søger sparring i hverdagen, så er der stadig plads til flere nye medlemmer. Kontakt Kvindernes Bilmagasin på info@kvindernesbilmagasin.dk 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.