Månedens kvinde: Christina Hembo

Christina Hembo elsker biler og bruger bilernes design til at blive inspireret, når hun designer smykker. Kvindernes Bilmagasin har mødt Christina til en snak om drømme, iværksætteri, smykker og naturligvis – biler.

Blev gift i en Morris Mascot cabriolet

Christina Hembo fortæller: Min aller første bil var en MG Midget fra 1965, som egentlig ikke var noget prangende. Den bil, jeg husker tilbage på med aller største kærlighed – og som betød noget helt specielt for mig, var min Morris Mascot Cabriolet fra 1977. Den står som noget ganske særligt for mig og minder mig om vores bryllupsdag, hvor vi kørte igennem Londons gader i åben vogn og fyldt med kærlighed til hinanden. Desværre er den ikke en del af vognpakken i dag, da vi valgte at sælge den for mange år siden, for da vi var helt nystartede, havde vi brug for pengene. (Vi kørte i denne bil fra London til Fåborg hvor vi blev gift.)

Læs også interviewet med månedens kvinde Marina Aagaard.

Christina Hembo: Fra iværksætteridé til international virksomhed

Vi startede virksomheden i 2004. Jeg har altid haft en stor glæde i at designe smykker. Jeg er uddannet på The University of the Arts i London, hvor jeg boede og sugede en masse viden til mig. Efter at Claus og jeg flyttede hjem fra London, besluttede vi os for at begynde at designe ure – luksusure i den autentiske, schweiziske kvalitet med ægte diamanter. Jeg designer selv alt, hvad vi sælger og henter inspiration fra nær og fjern. Jeg designede engang en herre-urkollektion ud fra vores Ferrari Testarossa. Ud fra linjerne, feelingen, gearknoppen, fælgene osv. Det havde jeg det rigtig sjovt med. I 2012 kom vi med vores smykke kollektion som i dag er en stor del af virksomhenden.

Min søn blev født i en Ferrari. Næsten.

Jeg husker tilbage til dengang, jeg var gravid med min søn og nærmede mig min terminsdato. Det var sommer og jeg havde været til koncert med ”Die Herren” og rigtig svunget hofterne på dansegulvet. Da jeg kom hjem i seng begyndte det at rumstere meget rundt i maven, og jeg kunne mærke, at det var ved at være tid. Jeg vækkede Claus, som straks sprang ud af sengen, og kort tid efter sad vi i vores Ferrari 412 fra 1986 på vej til fødeafdelingen. Jeg skreg flere gange til Claus, at han måtte køre stærkere og stærkere, for jeg kunne mærke at vores søn var på vej ud.

Vi nåede til hospitalet, Ferrari’en blev smidt henkastet på fortovet, og jeg fik bugseret mig ind på fødeafdelingen, hvor jordmødrene sad og strikkede og bestemt ikke havde travlt. Med stor panik i stemmen fik jeg overbevist dem om, at jeg skulle føde NU, men det tog de meget stille og roligt. Lige indtil jeg kom op at ligge på sengen, så så de hvor langt henne jeg var, og en time senere var vores søn kommet til verden.

Christina Hembo om sine biler

Jeg har mange biler, og jeg elsker biler. Jeg har sammen med min mand samlet en række biler igennem årene. Jeg elsker deres design og deres former – noget, jeg godt kunne savne, når jeg kigger på nutidens biler. De er meget kønsløse og charmeforladte i dag. Bilerne i gamle dage var bare meget mere charmerende. 

En af de ting, jeg elsker aller mest ved vores biler, er deres historie. Hver eneste bil jeg har købt, har en helt særlig historie med sig i bagagen.

Samlingen består af følgende biler:

 • 2x Ferrari 612 Scaglietti OTO 2008, 2009
 • Ferrari 412 1986
 • Ferrari Testarossa
 • Mercedes 230 SL Pagode 1963
 • Mercedes S500 2006
 • London Taxi 1998
 • Unimog brandbil 1970
 • Lancia-Ferrari 8.32 Thema 1990
 • Ferrari 308 GTS 1990
 • Ferrari 550 
 • London Bus årgang 1953

På mit kontor står Testarossa’en og London Taxi´en. Jeg elsker at kigge på bilerne og bruger dem ofte som inspiration. Og så elsker jeg minderne. London Taxi´en kørte vi selv hjem med ungerne og jeg på bagsædet og Claus i chaufførsædet. Den tur glemmer jeg aldrig!

London taxa på kontoret
London bussen står og pynter midt i kontoret hos Christina Jewelry & Watches i Herning
Christina Hembo på hendes kontor
Den røde Ferrari Testarossa står lige bag Christinas skrivebord

Vores Ferrari 412 1986 spottede vi i Frankrig, og vi var solgt på stedet. Det var en ældre fransk gentleman, der havde den, og han ville kun sælge hvis han kunne lide køberen. Andre var blevet afvist. Han ville have den gode fornemmelse i maven af, at køberen, ville tage godt vare på den fine gamle vogn. Vi fik ham dog hurtigt overbevist om, at den bil måtte vi eje. Med bilen fulgte hans cigarer, som franskmanden havde efterladt i bilen. Cigarerne ligger der stadig, da de er en del af bilens historie og er et sjovt minde om den ældre herre og første ejer af bilen.

Christina Hembo og hendes Ferrari
Ferrari 412 1986 som Christina og hendes mand spottede hos en fin ældre herre i Frankrig
Cigaræske fra den oprindelige ejer
Den fine gamle franske mands cigarer ligger stadig i det lille rum i midterkonsollen, og det bliver de ved med.

London bussen bruger vi, når vi er på messer. Der er fadølsanlæg i den ene ende og loungeomårde i den anden. 

Bag om historien, Kvindernes Bilmagasin og Christina Hembo…

Benedicte fra Kvindernes Bilmagasin havde set en smykkeannonce fra Christina Jewelry & Watches, hvor Christina sidder i en gammel Mercedes pagode. Benedicte researchede lidt om Christina og fandt ud af, at den var god nok – der var noget om, at Christina godt kunne lide gamle biler. 

Benedicte tager til Herning for at mødes med Christina og lave et interview, og idet hun åbner døren til kontoret, bliver hun mødt at en Ferrari Testarossa og en London Taxi. Inde midt på kontoret! I foyeren stod der en lille bil fra Legoland.

Herefter blev hun hevet ud i de hemmelige haller, hvor dørene blev åbnet til den vildeste vognpark af utrolig gamle fine og ikke mindst værdifulde, klassiske biler. Wauw, Benedicte havde ikke i sin vildeste fantasi regnet med, at der var samlet så mange fine biler på ét sted. 

Tænk engang at gå så stille med dørene, og pludselig åbner der sig et skattekammer af fine gamle biler. Det var en stor overraskelse, at biler har været og er en så stor del af Christinas liv. 

Læs mere om Christina Jewelry & Watches her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.