Ni ud af ti i branchen er en mand. Forskning viser, at virksomheder med en høj grad af diversitet har en fordel fremfor de virksomheder, der er mere homogene sammensat. De træffer bedre beslutninger og får afdækket flere vinkler, og netop det kan være med til at forbedre arbejdsgange og bundlinjen. Derfor er der gode argumenter for at geare branchen til i højere grad at tiltrække kvinderne. Der er brug for alle i fremtiden.
Læs om stærke kvinder og blive inspireret her.

Men gør vi nok for at tiltrække piger og kvinder til at tage en uddannelse inden for autobranchen? Er vi gode nok til at tiltrække dem som erhvervspraktikanter, i administrative stillinger og i lederjobs? Og hvad siger de selv?

Kom og mød:

Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark, som vil præsentere resultaterne af en dugfrisk befolkningsundersøgelse, hvor vi har undersøgt, hvorfor der ikke er flere kvinder, der søger ind i autobranchen. Vi har også undersøgt, om det betyder noget at købe bil af en anden kvinde. Vi har også lavet en medlemsundersøgelse for at se, hvilke stillinger kvinder typisk har i forretningerne, og om der er broer, vi kan bygge og blinde vinkler i branchen.

Ture Hansen, Generalsekretær Dansk Automobil Sports Union, som vil fortælle om projektet ”Hestekræfter –motorsport på skoleskemaet”, hvor skoleeleverne fra 7.-10. klasse rykkes ud af klasselokalet og ind på racerbanen. Projektet har til formål at understøtte og fremme elevernes interesse for de naturvidenskabelige fag og stimulerer interessen for at søge ind på erhvervsuddannelserne. Projektet giver os samtidigt en unik mulighed for at præsentere pigerne i udskolingen for karrieremulighederne inden for bl.a. autobranchen.

Benedicte Engel, bilpassionist & stifter af Kvindernes Bilmagasin, har altid været vild med biler. Familien har været i branchen igennem fire generationer. Hun har flere års erfaring som bilsælger og har solgt alt lige fra de små mikrobiler til familiebiler, økobiler, elbiler og firehjulstrækkere. Hun har selvfølgelig også solgt biler til kvinder. Her mærkede hun, at kvinder ofte følte sig oversete og i vildrede i salgsprocessen, når de skulle handle ny bil, eller bilen skulle på værksted.

Kom og deltag i debatten og del dine tanker og erfaringer. Men ikke mindst kom og få en hyggelig aften, inden vi går ind til arrangementet i den store sal i VEGA, hvor der vil være masser af debatoplæg, musik, dans, taler osv. Michelle Gatting, som lige har lanceret nyheden om en ny karriere som racerkører for Team Kessel på det første kvindehold i Le Mans, vil være på scenen.

Tidspunkt: Fredag den 8. marts kl. 17.00-19.00.

Mad og drikke: Vi sørger for både god mad og drikke og hyggeligt samvær under arrangementet.

Sted: Ideal Bar, Vega, Enghavevej 40, København V

KVINFO arrangementet starter kl. 19.30: Vi har 15 gratisbilletter til KVINFO arrangementet. Det er først-til-mølle for medlemmer af AutoBranchen Danmark. Se mere om arrangementet her http://kvinfo.dk/event/8-marts-i-vega/