Ny smart app: Tjek bil

Ny Tjekbil-app der er god at have ved hånden næste gang, du skal købe brugt bil

Det kan nogle gange føles som en videnskab at skulle købe ny bil. Med ”tjekbil- app’en” i baghånden kan du bevæge dig ud i biljunglen og få styr på de vigtigste informationer, uden at være ekspert.

Inden du går i gang med at sparke dæk som en verdensmand eller tjekke for rust og buler og om den overhovedet kan køre og bremse,  som den skal – så få styr på de overordnede forhold:

  1. Er bilen stjålet?

Men han virkede så ærlig! Ja, men det er ikke altid, den holder i retten. Det er en vigtig detalje at få afklaret, inden du køber bilen. Når du køber en bil, skal du være sikker på. at bilen ikke er stjålet, da du i yderste konsekvens kan blive dømt for hæleri, hvis det bliver vurderet, at du har handlet i ond tro. En god tommelfingerregel er: Få altid alle aftaler skrevet ned, så der ikke kan opstå nogen uoverensstemmelser.

  1. Er der restgæld i bilen?

Når du køber en brugt bil, kan der være gæld i bilen fra forrige ejer. Grunden til, at dette er vigtigt for dig som kommende køber, er, at gælden følger bilen – dvs. du vil kunne risikere at hæfte for gælden.

  1. Pas på kilometerfusk

Det er ikke ulovligt at ændre på kilometertallet – så længe man oplyser om det ved et salg. Men for nogle folk kniber det med hukommelsen, når bilen skal sælges videre.

Det vil sige at du risikerer at betale for meget for bilen i forhold til dens egentlige værdi –  og endnu værre – hvis der er fiflet med km-tælleren – og du sælger bilen videre (i god tro), så kan du risikere at være ansvarlig for den nye ejers tab.

  1. Tjek synsrapporten

Hvorfor er det så vigtigt, at få historikken med? Du får information om næste synsdato, samt adgang til forrige synsrapporter. Dvs. du har føling med om bilen har været skadet. Har der været større skader på bilen, som sælger ikke har oplyst om, så tænk dig om endnu engang, selvom bilen er nok så smart og lækker. Det kan været et sminket lig!

  1. Passer stelnummeret og nummerpladen sammen?

En ting er at slå nummerpladen op, men du skal også sikre dig, at bilens stelnummer stemmer overens med, hvad der står på registreringsattesten. Stelnummeret er bilens identitetsmærke, og det følger bilen i hele dens levetid.

 

Det er mange ting at holde styr på, men med Tjekbil-app´en får du et godt og enkelt overblik over alle ovenstående forhold – og derudover får du også oplysninger om forsikringer og teknisk info. Med et enkelt opslag finder du ud af, om du sikkert kan fortsætte med købet af din nye bil.

Husk, at du også altid bør gennemgå bilen selv, inden du køber – her kommer lidt gode råd, som er gode, når du er ude at se på bilen.

 

  • Tag en tur i bilen – kører den, som den skal, hvordan virker bremserne, hvordan er styretøjet? Generelt; få føling med bilen – er den noget for dig?
  • Gennemgå bilen grundigt – svarer bilens stand til det, sælger har oplyst i annoncen?
  • Kig under bilen – er der rustpletter?
  • Hvordan ser bilen ud udvendigt? Tjek efter, at der ikke er stenslag i ruden eller lakskader. Er der foretaget reparationer, så sikr dig, at de er udført korrekt.
  • Tjek km-tallet – stemmer det overens med de oplysninger, du har fra annoncen, fra Tjekbil-app´en  eller synsrapporter?

Læs mere om Tjek Bil-app´en på www.tjekbil.dk

God fornøjelse!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.