Nyt luksus bilmærke i Danmark

DS har forladt Citroën familien og er gået for sig selv. Det betyder, at Danmark har fået en ny Premium bil, og at der nu bliver kamp til stregen blandt luksusmærkerne. Kvindernes Bilmagasin har været ude og prøvekøre den nye DS7 Hatchback.

Selvom mange nok tænker Citroën, når de hører navnet DS, så bliver der faktisk mindre og mindre Citroën over en DS. Og nu er det netop blevet offentliggjort i Danmark, at DS går for sig selv. DS ønsker at være sit eget bilmærke, sit eget brand og sit eget produkt. Og man går all-in. Der skal bygges DS Stores over hele landet, den første åbner i Virum i slutningen af juni måned.

Og hvad er det så for en bil?
Jo, det er faktisk en smadder lækker bil. Mit umiddelbare indtryk, første gang jeg så den holde inde foran den Sorte Diamant i København var luksus. En nye premium bil. Ja faktisk minder den mig en lille smule om en Jaguar F-Pace. Specielt i fronten. Og det tænker jeg ikke er skidt, for sådan en bil, som har rødder tilbage i Citroën-land.
Bilen har nogle meget unikke og karismatiske detaljer. Designet uden på er elegant med runde former. Interiøret er sofistikeret og ret elegant. Knapper, luftdysser, rat og gearstang er altsammen inspireret ud fra det meget kantetede design i DS- logoet.

For mig minder det mig om diamanter. Jeg føler der er diamanter over det hele i bilen. Og det er der selvfølgelig ikke. Bilen emmer af fransk Haute Couture, luksus og mode. Køreregenskaberne er dejlige, og jeg elsker den lille automatgear-pind i midten. Den får mig til at føle, at jeg sidder i et fly.

Lidt historie
Faktisk er det mange år siden, at den første DS så dagens lys. DS har eksisteret i rigtig mange år, og det er sjældent at møde folk, som IKKE har en eller anden sjov historie om en DS.
Den aller første DS blev præsenteret på en biludstilling i Paris i 1955. Og faktisk blev den taget så godt i mod, at inden dagen var omme, havde Citroen solgt over 12000 biler. De havde en kæmpe succes – meget større end Citroen overhovedet havde håbet på. En DS var noget, man forbandt med fransk avantgarde, og fordi den er født i Paris forbandt folket den med luksus og mode. DS betyder gudinde på latin, og om det har noget at gøre med bilens succes, det vides ikke.
Men et klenodie var skabt, og den dag i dag ruller der stadig gamle DS rundt, bla. i DS klubben, hvor man finder mange meget entusiastiske DS-fans.

Prins Henrik var også fan af DS – her ses hans model fra 1973.

Hvis du er firmabilstypen, som de senere år har cyklet rundt i den ekslusive ende af skalaen – og godt kunne tænke dig at prøve noget nyt og anderledes, så er dette den helt rette bil for dig.
Prisen på den nye DS kommer til at starte på kr 400.000,- og får præmiere i Danmark 30. juni.
Beskatningsprisen kender vi ikke endnu.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Female-Drivers-Club-Logo-1

VÆR MED FRA STARTEN!

1/9 lanceres FEMALE DRIVERS CLUB – landets første netværksbilklub for kvinder. Til dig der elsker dyre luksusbiler, drømmer om at køre på racerbane til TrackDays og elsker at blive forkælet til eksklusive livsstilsaftener. Skriv dig op nu – så holder jeg dig løbende opdateret.

mobillogoer-popup

Glæd dig! 1. sept. lanceres

FEMALE DRIVERS CLUB!

Landets første netværksbilklub for kvinder. Til dig der elsker dyre luksusbiler, drømmer om at køre på racerbane til TrackDays og elsker at blive forkælet til eksklusive livsstilsaftener. Skriv dig op allerede i dag – så holder jeg dig løbende opdateret.