Bilbranchen: At kunne, at ville, at turde.

Gæsteblogger Lena Ankir arbejder til daglig på et autoværksted. Hun brænder for bilbranchen og mener at de traditionelle kønsroller er ved at forsvinde. I dette indlæg giver Lena et godt råd til dig, der er nysgerrig på at arbejde i bilbranchen.

bilbranchen

Bilverden! Et sted for drenge, mænd og deres passion. Eller er det? De traditionelle kønsroller er ved at forsvinde og der bliver plads til nye relationer og forbindelser. Dette er også gældende i den verden der til dagligt kaldes bilverden.

Kvinderne er ved at komme mere og mere ind i denne verden, hvor de kan, vil og tør være en del af gamet.

Jeg selv er typen der gerne vil selv. Selv tage beslutninger, tage handling og se resultater. Dette gælder for mange kvinder også omkring bilen – og der er plads til os derude. Der er ikke noget forkert i det. Det er lige så rigtigt som alt muligt andet.

Flere kvinder i autobranchen

Der er kommet mere og mere fokus på at få kvinderne ind i branchen, både som kunder og som medarbejdere. Værkstedskæder laver målrettet kampanger, hvor de gerne vil være kvindernes foretrukne værksted. Erhvervsskolerne uddanner flere og flere kvinder.

Den almindelige kvinde kommer også mere og mere på banen. De er med til at tage beslutninger om køb af familiens nye bil. De stiller spørgsmål til sikkerhed, komfort, økonomi og en lang række andre ting.

For bilen er ikke længere kun at transportmiddel. Bilen er også med til at fortælle noget om, hvem vi er som person og vi vil gerne være med til at tage beslutningen.

Jeg selv arbejder i forbindelse med et autoværksted og oplever at der kommer flere og flere kvinder ind med deres biler. Både til bilsyn, på værkstedet, men også med helt almindelige spørgsmål. Jeg tror, at det er et spørgsmål om at turde stå ved det og springe ud i det. For accepten af kvinderne i bilverden findes. Vi skal bare blive meget bedre til selv at stå ved det.

Læs også: Gæsteblogger Lena Ankir: Seks ting du skal vide, inden du sender din bil til syn

Så er du usikker så spring ud i det. Tag en veninde under armen og tilmeld jer et ” kvinde-kend-din-bil” arrangement, tjek bilen inden den skal til syn imens i drikker en café-latte eller hyg jer med en prøvetur i en bil i synes lyder tiltalende.

Der er også plads til dig


Der er plads til kvinderne i bilverden, på lige det niveau man ønsker og det et vildt fascinerende sted at udfolde sig i.

Lidt om Lena.

“Jeg har altid synes, at biler var spændende og interessante. Jeg arbejder i et skilte/print & profil/arbejdstøj firma, der er en lille del af et autoværksted med tilhørende synshal og trailercenter. Så min daglige gang er blandt “drengene og bilerne” .  Her igennem oplever jeg, at der er mange autoværksteder der prøver at fange kvinderne – og få taget dem ind i bilverdenen via diverse ” kvinde kend din bil ” arrangementer.  Det er min opfattelse, at det er vigtigt, at der er plads til kvinderne i bilverdenen også . Jeg selv elsker min gang på værkstedet. 

Gæsteblogger Lena Ankir

Nysgerrig på kvinder i autobranchen? Læs mere på Autobranchen Danmarks hjemmeside.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.