Charlotte Mielko: Min yndlings bil er en Volvo P1800 fra 60’erne

Den danske smykkedesigner Charlotte Mielko har altid været vild med biler med et flot design og masser af hestekræfter. Bilerne skal dog også gerne være miljøvenlige og fornuftige i pris

Stylist og smykkedesigner Charlotte Mielko arbejder med trends og branding og er indehaver af smykkefirmaet MIELKO JEWELLERY. Til daglig sælger hun sine populære smykker fra butikken i Kronprinsessegade – og så elsker hun at få ny bil hvert tredje år. Derfor leaser Charlotte Mielko sine biler. Kvindebil.dk mødte hende en kold efterårsdag hjemme i privaten. Her bød smykkedesigneren på hjemmebagte muffins alt imens lyden af knitrende flammer i brændeovnen lød i baggrunden.

1) Hvilken bil kører du i nu og hvorfor lige præcis den?

Jeg kører i en ny Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 120HK, som jeg har leaset. Da jeg skulle skifte bil, var jeg ude og prøve fem til seks forskellige biler, men det endte med Forden.  Den er jeg super glad for. Jeg har lige været på roadtrip i Texas og Louisana og her fik jeg bekræftet mit valg af en Amerikansk bil.

2) Hvad har du ellers kørt i?

Jeg har kørt i en Toyota Rav 4 og i en BMW 116d, Alfa Romeo Mito Diesel. Derudover har jeg engang rådet over en Jeep Cherokee og en Alfa Romeo Guiletta.

3) Hvad betyder din bil for dig?

Min bil betyder rigtig meget. Den skal køre godt, være støjfri, miljøvenlig, gerne en god motor, god indstigning og siddekomfort. Derudover synes jeg, at designet er vigtigt både inden- og udenfor. Sidst – men ikke mindst – spiller farven også en vigtig rolle.

4) Hvad er det vigtigste for dig, når du vælger ny bil?

Der er forskellige parametre. Det vigtigste er nok designet, miljø, økonomien og hestekræfter. Det er min tredje leasede bil – jeg kan godt lide at få ny bil hver tredje år.

5) Har du nogensinde haft en sjov oplevelse med dine biler, når du tænker tilbage?

Ja mange. Jeg var inviteret på en pressetur til Malta for to år siden, hvor vi var til Grand Prix i to dage. Det var fantastisk at overvære de smukke biler og der var to forskellige løb, hvor jeg prøvede at køre med som passagerer på det ene. Ellers er jeg vokset op med rappe og hurtige biler. Jeg har kørt meget Mercedes med min far og Volvo P1800 med min bror. Den sidstnævnte er stadig en af mine yndlingsbiler. Jeg har faktisk være med til at lave imagebilleder i København som stylist for Volvo igennem en af mine svenske kunder. Det var super fint og meget smukke, billeder der kom ud af det.

6) Hvordan synes du bilbranchen formår at markedsføre sig til kvinder?

Jeg synes at det bliver bedre og bedre. Der er mange biler for enhver smag og som appellerer til forskellige formål. Jeg husker dengang, jeg blev mor og kiggede efter en stor bil, der kunne rumme en barnevogn, og som var sikker og god at køre i. Det var ikke let at finde. I dag er bilerne meget bedre indrettet, og der er rigtig mange forskellige modeller at vælge imellem.

7) Hvad tænker du om bilen som accessory for kvinder?

Det er ikke en accessory for mig, men en god mobilitet, der er pålidelig

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.