Interview: Szhirleys labre muskelbil, KIA Sportage

Szhirley tjekker olie og sparker dæk. Hun mestrer en OL-værdig parallelparkering og vil have flere kvinder i store biler. Kvindernes Bilmagasin har mødt Szhirley og hendes KIA Sportage, til en snak om truckertendenser og biler med balls.

Szhirley står i sommertøj foran sin muskelbil, Kia Sportage

Forestil dig en kæmpe, behåret trucker. Sådan én med seriøs hang til motorer, maskiner og mekanik. Sådan én gemmer Szhirley på. Helt inde ved hjertet. Der sidder han. I sin fullsize 18-hjuls lastvogn og har hiphop i blodet. Neglene er blå og hælene er høje. 41-årige Szhirley er en kvinde med benzin og hestekræfter – og det skal helst kunne mærkes helt ud i hårrødderne, når hun krammer rattet og masserer gearstangen i hendes KIA Sportage fra 2017.

Læs også: KIA Sportage – Fuck Konebilen

Laber muskelmaskine
Kvindernes Bilmagasin har haft den fine KIA Sportage i hænderne før, men den hurtige frøkens komfortable udstyr kan sagtens tåle endnu mere spalteplads. Szhirleys KIA Sportage har sorte lædersæder, bakkamera og touchskærm. Den har også varme i sæder og rat, ergonomisk cockpit og lækre detaljer såsom aluminiumsfinish på pedalerne og perforeret læder på rattet.

Og er du typen, der altid må grave efter bilnøglen, vil du elske KIA Sportage. Den raffinerede SUV har komfort-adgang, så dørene låses op når du nærmer dig bilen. Det lyder som sød musik i vores ører, og den labre sangerinde klapper da også begejstret i sine hænder, da vi spørger ind til designet.
”Sportagen har et design, der passer godt til kvinder. Den er vildt sexet. Og mænd synes ikke, den er for fimset. Den ser ud som om, den er klar på at tage ud i skoven og køre offroad, og det elsker jeg ved den.”

Men når man fysisk er en lille sangerinde som Szhirley, ville det måske være nærliggende at smøre sig selv ned i en lille KIA Picanto? Szhirley kigger olmt på os:

”Jeg er lille og ikke særlig høj. Men jeg er fucking stærk. Det skal min bil også være. Sportagen er jo en rigtig laber muskelmaskine, og jeg er vild med muskler og power, så den her bil passer perfekt til mig.”

Et ekstra hjem

Den robuste bil kan dog andet end at spille med musklerne og tage på skovtur. Sportagens fortræffelige rummelighed er nemlig blevet en udvidet version af sangerindens lejlighed i København og kolonihaven i Dragør.

”Mine to drenge har deres skateboards og hjelme i bilen – og jeg har altid tøj og stiletter, så jeg lige kan komme op og se lidt fiffi ud.” Szhirley knipser med fingrene, så hendes guldøreringe slår et smut henover øreflipperne og tilføjer:

”Og så et halvt ton vådservietter og ekstra tøj når man har børn. Den kan virkelig rumme det hele, uden at vi drukner”

Læs også: Vi lancerer Female Drivers Club

 

Føler sin bil

KIA Danmark beskriver selv deres Sportage som ”en stor SUV med masser af detaljer”. Det nikker Szhirley genkendende til. Hun er især glad for den elektroniske håndbremse og det sjette gear.

”Jeg kan godt føle, at min gearkasse og kobling er en del af min krop, og så er det enormt irriterende at sidde i en bil og fornemme, at bilen beder om noget ekstra styrke. Det kan jeg give min Sportage. Jeg lytter meget efter, mærker bilen og fornemmer, hvad den har lyst til. Om den kører godt eller arbejder lidt for hårdt. Jeg har altid haft manuelt gear i mine biler. Jeg skal kunne føle min bil, når jeg kører den.”

Elsker at parallelparkere

En solid trucker der føler sin bil. Men så sidder parallelparkeringens svære kunst vel limet fast til rygraden?

”Inde i byen er der jo så tight, men jeg er en mesterparkerer. Jeg kan parkere de smalleste steder.” Og mesterparkereren stopper gerne op og hjælper folk, der er gået kolde i parkeringen.

”Jeg kan lære alle at parallelparkere – og jeg ville være svært skuffet, hvis jeg havde sådan en feature, der parkerede for mig. Jeg kan godt lide at mærke min bil.”

Olie, dæk og dirty work

Tilbage i 90’erne boede Szhirley i Texas som udvekslingsstuderende hos en familie, der havde olie på fingrene og trucks i blodet. Familiens overhoved kørte lastbil for Texas Overnight Express, og Szhirley var ofte med på tur. Hun fik hurtigt smag for at rode med biler, som familiens sønner, og i dag er det også den erfarne R&B-sangerinde, der står for vedligeholdelsen af familiens firhjulede.

”Jeg møder virkelig undrende blikke, når jeg fortæller venner og veninder, at det er mig der skifter olie på bilen. Jeg tjekker også dæktryk og sprinklervæske. De fleste biler er jo så intelligente i dag. De fortæller dig, hvornår du skal tjekke op. Det er jo dirty work at pille på biler, men jeg synes, det er alletiders. Kvinder er måske bange for at gøre noget forkert. Men det kan du nærmest ikke.”

Kvinder skal ikke være bange for biler

Og bange for biler, skal man absolut ikke være, hvis man spørger Szhirley. Hun ærgrer sig over, at der ikke er flere kvinder, der kører SUV.

”Det er synd. For hvis de tror, de ikke kan klare en stor SUV, så tager de fejl. De skal bare prøve at sætte sig op i den. Når jeg sætter mig ind i min bil, smelter jeg nærmest sammen med den.”

Der er ingen tvivl om, at den labre muskelmaskine passer godt til Szhirley.

”Jeg føler mig vildt privilegeret, når jeg sætter mig ind i min KIA Sportage. Jeg glæder mig hver gang, jeg kommer ud til den, træder på pedalen og mærker styrken. Hold kæft, hvor føles det fedt.
Den her bil har balls.”

Szhirley driver i dag en fantastisk smykkevirksomhed, Dropps by Szhirley.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.