Clever: Fremtiden er elektrisk og meningsfyldt

Clever løfter sløret for deres designvision bag deres nye ultra-fast charging station i Fredericia. Et flagship-projekt som bliver på mere end 600 m2. Stationen er designet til at genoplade dine batterier – i mere end en forstand.

Clever og den tyske energikoncern E.ON annoncerede i november 2017, at EU-Kommissionen, med en støtte på 10 millioner euro, har udpeget dem til ’flagship’-projekt, der skal etablere et europæisk netværk på ca. 180 ultra-fast charging stationer (150 kW med mulighed for at opgradere til 350 kW) og forbinde Norge til Rom. Nu afslører Clever deres design og vision for fremtidens ladestation, der bliver opført i Fredericia i løbet af foråret og sommeren 2018.

Den nye ultra-fast charging station i Fredericia vil bryde med den gængse oplevelse, mange har, når de transporterer sig fra A til B, og er vant til at stoppe ind ved en traditionel tankstation. I stedet er målet at give folk det, de har mest brug for, når de standser for at genoplade deres batterier: en meningsfyldt pause.

“Elbiler er en del af fremtiden. De vil ændre vores måde at leve på og give os nye muligheder. Samtidig bør fremtiden ikke være noget, der føles fjernt og uigenkendeligt, men som noget, der begejstrer og inviterer til at engagere os med vores omgivelser. Vores designvision er derfor baseret på principperne om at være ægte, håndgribelige og relevante således, at funktion og design smelter sammen i nogle cool oplevelser,” fortæller Marie Kristine Schmidt, CXO i Clever.

Stationen vil integrere avancerede teknologier, der giver brugerne mulighed for aktivt at engagere sig i stationens digitale lag eller læne sig tilbage og slappe af i det naturlige miljø for at genoplade batterierne til den videre færd.

For at opnå designambitionen, arbejder Clever sammen med de danske prisvindende arkitekter COBE.

“Hidtil har design af servicestationer ofte været en jagt på et larmende udtryk ved brug af skarpe farver og store skilte for at tiltrække opmærksomheden. Vi ønskede at gå i en anden retning – fra en asfaltjungle til en grøn oase. På den nye ladestation i Fredericia er energien og teknologien grøn. Det skal arkitekturen, materialerne og konceptet også være,” siger Dan Stubbergaard, Founder & Creative Director hos COBE.

Taget på den kommende ladestation i Fredericia består af en række af strukturelle ”træer” med baldakiner, der filtrerer lys og skygge, samt integrerer teknologier som f.eks. solpaneler. Designet er modulært og skalérbart, og ét ”træ” kan nemt blive til en hel ”skov” afhængigt af behovene og omgivelserne på de enkelte lokationer.

Mere end blot en ladestation
Clever’s ambition er at opfylde de basale behov for opladningen af elbiler og samtidig give de besøgende meget mere end blot en ladestation. En afgørende drivkraft for teknologisk innovation i elbil-industrien er tid – primært i forhold til, hvordan rækkevidden for elbilerne øges og samtidig reducerer opladningstiden.

Med de nye ultra-fast charging stationer tager partnerne bag projektet et stort skridt for at løse de udfordringer, der er forbundet med opladningstiden. 150 kW-opladning gør det muligt at reducere opladningstiden til 20 minutter, selv for de store batterier. Tid som faktor har været et nøgleelement i design- og konceptudviklingen.

“Vores tid er værdifuld, og vi vil sikre, at den tid, som folk bruger på vores stationer, bliver til en meningsfuld pause. Med de nye stationer skaber vi et rum, hvor du ikke blot kan oplade din bil, men også dine egne mentale og fysiske batterier. I de 20 minutter, som det typisk tager for bilen at lade op, kan du slappe af og trække frisk luft, drikke en kop kaffe, ringe eller benytte nogle af de digitale tilbud, der følger med,” siger Marie Kristine Schmidt, CXO i Clever.

Den første station i Danmark bliver placeret i Fredericia, som ligger i en central del af landet tæt på motorvejen. Denne station åbner i løbet af sommeren 2018. Der vil komme i alt otte stationer i Danmark inden for de næste par år og yderligere 40 i Sverige og Norge.

Oplev mere på www.nextgencharging.com.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.