“Jeg er kvinde- og det er jeg stolt af!” – Laura Drustrup

Hos Kvindernes Bilmagasin vil vi gerne hylde kvinderne i autobranchen og specielt de gode historier. Gæsteblogger Laura Drustrup arbejder til daglig i branchen og giver her nogle gode råd om at være tro mod sig selv.

Det hele startede da jeg var barn… 

”Lad nu ikke drengene køre dig rundt i manegen” sagde mine lærer. 

”Bare gi’ din bror igen” sagde min mor (med et blink i øjet). 

”Bare spil kostbar” sagde mine venner. 

”Sæt dig i respekt” sagde min praktikmentor. 

Det meste af mit liv har jeg fået at vide (både direkte og mellem linjerne), at jeg skal tænke som en mand. Eller i det mindste sætte mig ind i, hvordan mænd tænker, hvis jeg vil blive til noget stort.
Men jeg er en kvinde – og det er jeg stolt af! 

30 år in the making og jeg kan stadig sidde i en situation, hvor jeg siger til mig selv, at jeg skal ”mande mig op”. Den eksakte sætning har efterhånden fået en flertydig betydning for mig, da min daglige gang foregår i en meget mandsdomineret verden.
Nu skal du høre mine tips og tricks til at ”overleve” som kvinde blandt 300 mænd … 

Læs også vores artikel om EUCs fokus på at få flere kvinder ind i autobranchen.

Ændre ikke dig selv, men tilpas dig…  

Man kommer ikke udenom hverken Alfa- og Betahanner på en arbejdsplads. Deres tilgang til arbejdsopgaver, og kollegaer er meget forskellige. Brug derfor dine kvindelige evner til at spotte de menneskelige træk og brug dem til at kortlægge typerne. Derved kan du tilrettelægge din approach afhængig af hvilken type der kommunikeres med. 

Overvej dit sprogbrug

Kvinder har en tendens til at påtage skyld og bære den i lang tid – også for noget der ikke nødvendigvis er deres skyld. Minimér brugen af ” jeg tror” og ”undskyld” i din daglige tale og vær mere direkte og selvsikker. Så bliver din pointe taget mere seriøst og så du ikke undergraver din egen holdning i dumt ordbrug. 

Ret ryggen og læg skjoldet på hylden

Kryber du ind under dit sikre skildpaddeskjold, når du oplever lidt modgang, så vinder du aldrig respekt. Forsvar dit standpunkt – og hvis du skulle have fejlet, så vær det større menneske. Indrøm med oprejst pande at du har fucked op, så I kan komme videre med samarbejdet på en konstruktiv måde. 

Find en vej ind i broderskabet 

Hvis du skal tilføjes på den ”sociale liste” udenfor de daglige arbejdstimer, må du finde en måde at dirke låsen op til mandeværelset. Jeg drikker ikke og har ikke rigtig gjort det i mange år, men fandt hurtigt ud af at ”øl” er et ord der ofte bruges på min arbejdsplads og bliver associeret med noget socialt. Jeg begyndte derfor at åbne samtaler med ”skal vi drikke øl snart” for at blive inkluderet i det sociale – og det virkede. Samtalen skulle bare indeholde det ene trigger-point og vupti, så blev perspektivet på mig ændret. Tricket har virket og jeg er nu inkluderet i det sociale ”broderskab”… Også selvom jeg ikke sidder med en øl i hånden. 

Vær stolt af at du er kvinde, men ikke for stereotyp 

Lad nu din kollegas kaffekop stå – når de er over fem år kan de selv rydde op efter sig. Gør du for meget lavpraktisk arbejde, så ender du med at gøre dig selv en bjørnetjeneste og ender med titlen som ”slave” bag din ryg. 

Brug følelser som gamechanger 

Vær ikke bange for at vise din følelsesmæssige side. Med den rette tilgang kan du faktisk ende med at inspirere mændene til at følge trop og åbne mere op. Det kan naturligvis føre til lange kaffe-møder om emner du aldrig havde troet skulle komme på dagsordenen, men kan samtidig skabe en tættere arbejdsrelation. 

Mine damer (og herrer), rejsen har indtil nu været lang og forvirrende, slagene hårde, sejrene fulde af adrenalin, men jeg er kommet levende – og helt sikkert stærkere – ud på den anden side. Min rejse fortsætter…

Portræt billede Laura Drustrup
Gæsteblogger Laura Drustrup

Laura Drustrup arbejder til daglig som marketingansvarlig hos pedersen&nielsen automobilforretning a/s.
Du kan læse mere om hendes arbejdsplads her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.