Marina Aagaard: Månedens bilpassionist – Fra Mazda 121 til Audi A8

Du kender hende formentlig allerede – Marina Aagaard – træningsekspert på blandt andet Danmarks Radio og forfatter til et utal af træningsbøger. Og så er hun i øvrigt kæmpe bilentusiast med smag for god teknik, høj sikkerhed og god kørekomfort.
Jeg var forbi hende til en snak om biler og hvad hendes bilvalg igennem tiden har betydet og givet hende af erfaringer den dag i dag.

Marina Aagaard

Hvad betyder din bil for dig?
”Sådan lige top of mind: er den et arbejdsredskab. Netop fordi jeg kører rigtig mange kilometer årligt, så betyder bilen meget for mig og derfor sætter jeg også pris på god kørekomfort.” Marina Aagaard er bestemt en kvinde, der ved hvad hun vil have og hendes præferencer er klare, da jeg spurgte, hvad hendes nuværende bil betyder for hende. ”Bilen er et redskab. Jeg er imponeret over maskineriet og teknikken i en bil. Særligt komfort på de lange kørerturer for eksempel langs Autobahn, der nyder jeg at kunne mærke at bilen trækker. Audien jeg har nu ligger utroligt fast på vejen – nærmest som en sugekop.”

”Min bil har blandt andet automatgear, hvilket er rigtig godt ved køkørsel. Jeg kører dog også af og til i biler med manuelt gear, hvilket jeg også godt kan lide. Og så kører jeg ligeledes ofte uden fartpilot, men så er der jo benzinøkonomien, den smerte bider jeg i mig. Sikkerheden i en bil er også vigtig for mig. Jeg føler sig mig mere tryg i en større, solid bil”. 

Bilhistorik: Hvilke biler har du haft indtil nu, som har gjort at du i dag kører i Audi A8?
”Jeg startede i sin tid med en mikrobil – en Mazda 121 så blev det en 323 – som vi lånte af svigerforældrene – og derefter købte jeg en Mazda 626. En virkelig dejlig bil og billigere end Volvo, som jeg ellers var vokset op med.

Mazda 121 Foto: Arkiv

Efter nogle år skiftede jeg til en Mazda 626 GLX

Mazda 625 GLS Foto: Arkiv

Min mand har boet i Tyskland og kørte Audi hvortil vi først havde en Audi 100, så en A6 og så fik vi en Volvo S80 T6– den var der godt ryk i.” 

Volvo S80 Foto: Arkiv

”Så fik vi en A8 4,2 benzin– en brugt en. I en A8 er motoren ikke til at slide op – det var tilbage i 2000. De mekaniske dele og motoren fungerede bare – åååh. 
Derfor er min nuværende bil også en A8’er, nu bare en mere økonomisk diesel model.”

Audi A8 4,2 Foto: Arkiv

Og det er i sandhed en bilpassionist vi besøgte, for Marina Aagaard rundede sin bilgennemgang af med at sige: ” Jeg kører også i alt muligt andet. Somme tider er jeg chauffør for vores venner og så får jeg lov til at prøvekøre deres biler. Jeg har blandt andet kørt i Jaguar, Porsche og Masserati”, sluttede hun smilende af. 

For Marina Aagaard er biler ikke bare et transportmiddel til at komme fra A til B. Hun har sammen med hendes mand været på flere bilmuseer i blandt andet Tyskland og Italien. Hun anbefaler med stor glæde, at tage til Autostadt Wolfsburg (Volkswagen Groups hovedsæde med produktion og mulighed for at få rundvisninger på fabrikken). Læs mere om Autostadt Wolfsburg på linkether

De har ligeledes besøgt nedenstående steder – måske det kunne være nogle seværdigheder til sommerens kør-selv-ferie.

Audi Museum i Ingolstadt

Porsche Museum i Stuttgart

Mercedes-Benz Museum, også i Stuttgart 

BMW Welt i München

Museo Enzo Ferrari i Modena, Italien 

Efter en snak om biler gik vi udenfor, hvor Marina Aagaard gennemgik hvordan man indstiller en korrekt kørestilling i sin bil. Her fik vi en snak om hvad flere timers kørsel betyder for kroppens blodomløb og hvilke fysiske negative følger det kan have, når man sidder fastspændt i et sæde i længere tid af gangen. Læs artiklen ”Køresko, åbne vinkler og afslappede skuldre – sid rigtigt når du kører” her.

Du kan læse mere om Marina Aagaard på hendes blog her: http://marinaaagaardblog.com/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.