MINI Cooper S Clubman: “Old McDonald had a farm…”

“E-I-E-I-O…” Sådan har jeg lyst til at synge, når jeg kører rundt i MINI’s Clubman. Dobbeltdørerne i bagagerummet giver mig associationer til livet på farmen, iført gummirøjsere, smækdragt og høtyv. Kvindernes Bilmagasin har testet kult-bilen – MINI Cooper S Clubman.

Høtyven fik jeg dog ikke helt brug for i den uge jeg testede MINI Cooper S Clubman, men gummirøjserne kunne jeg sagtens have brugt. Efteråret og de våde dage havde for alvor gjort sit indtog. Og hvad er så bedre end at have den helt rigtige “farmer-bil”?

Clubman´en er en bil for sig, som skiller sig ud fra mængden rent udseendes mæssigt. Det er efter min mening en kørende reklamesøjle og derfor oplagt som brug til “firmabils-maskot”. Men mere om det lidt senere.

Bagenden med de 2 døre
Bagenden på MINI Clubman med de to ikoniske “klap-døre”

Hipsteren fra Vesterbro…

Første gang jeg sætter mig ind i bilen, er jeg ikke i tvivl om at vi har med et BMW produkt at gøre. Selvom MINI meget gerne vil have at vi holder de to mærker adskilt, så kan MINI altså ikke løbe fra, at BMW har været inde over. Køreregenskaberne i den lille engelskflagede maskot er helt i top. Bilen ligger lækkert på vejen, den har en direkte styring, den sluger svingende, som om den befandt sig på en racerbane og så har den det mest vidunderligt automatgear. Jeg har altid svoret til VW´s DSG gear, men denne gearkasse er altså noget helt specielt. Jeg mærker nærmest ikke at bilen skifter – det kører så lækkert smooth og fløjsblødt når jeg træder på speederen, som om jeg trykkede på en silkeblød pude. “Sportsautomatgear med dobbeltkobling” kalder MINI det selv på udstyrslisten. Det ville jeg helt klart overveje at tilvælge, hvis jeg skulle købe denne bil.

Læs også: First drive – BMW 3-serie touring

Interiøret er meget “MINIsk”. Som altid i MINI-verden, har man forsøgt, at gøre instrumenteringen så utreret og hipster som muligt. Det er ikke specielt intuitivt. En smule for meget til mig smag. Men er du hipster og bor på Vesterbro, så er denne bil perfekt for dig. Knapperne er formede som sådan nogle aflange pinde, infotainment systemet er placeret i midten – omringet af en lysende neon-ring – og tændingen er placeret i en rød knap lige ovenover gearstangen. Det kan jeg nu meget godt lide.

Interiøret i MINIEN
Interiøret er meget “MINIsk” og knapt så intuitivt. Men elskværdigt for enhver hipster på Vesterbro.

Alverdens MINI-udstyr

Bilen har 192 HK som egentlig ikke lyder af voldsomt meget, men da det er en relativt lille bil som ikke vejer alt for meget, så kører den faktisk ret sjovt. Specielt når man slår den lille sports knap til – så er den både kvikkere og mere brutal i motorlyden. Det kan vi godt lide.

Derudover har bilen følgende ekstraudstyr:

  • John Cooper Works læderrat
  • Bonnet Stripes på motorhjelmen
  • Sorte Ekstra tonede ruder bag
  • MINI Excitement-pakke (Ambient Light)
  • MINI Driving Modes (SPORT, MID, GREEN) MINI Head-Up Display
  • MINI Navigation
  • Essential-pakke (Armlæn foran, parkeringssensor for og bag, Parking Assistant, fartpilot med bremsefunktion, LED-forlygter.)

Pladsen i bilen er ikke prangende, når man er en børnefamilie som jeg. Den henvender sig helt sikkert til folk med lidt større børn eller familier hvor børnene er fløjet fra reden.

En kørende reklamesøjle

Farmer eller ej. Clubman og dens dobbeltdøre i bagagerummet har for mig altid været en form for en arbejdsbil. Den lægger op til at du som selvstændig erhvervsdrivende bruger den som kørende reklamesøjle. Er du selvstændig med dit egen lille kaffefirma eller vinfirma, hvor du leverer varer ud til kunderne? Så få den folieret i de farver der passer netop din forretning og værsgo – så vækker du helt sikkert opmærksomhed i bybilledet.

Value for money

MINI Cooper S Clubman koster fra kr. 299.900kr. Testbilen med alt det lækre udstyr koster kr. 509.875,-
Godt nok er jeg meget begejstret for MINIen’s køreegenskaber og man mærker som jeg nævnte før, at BMW har været inde over – men en halv million kr. er stadig lige i overkanten for denne lille kultbil. Dog er jeg sikker på, at folk der vælger at købe en MINI, vælger netop denne bil, fordi de virkelig gerne vil have den. For dem er det mere et “statement”eller en livsstil at køre MINI, end det er at have et transportmiddel som skal fragte dem fra A-B. Og hvis vi tager den kasket på, så kan jeg bedre forsvare, at bilen har den pris den har.

MINI Bilnøgle
Den lækre og klassiske MINI bilnøgler

Kvindernes Bilmagasin giver MINI Cooper S Clubman følgende stjerner:

DESIGN

KØREEGENSKABER

6/6 stiletter for design

VALUE FOR MONEY

3 ud af 6 stjerner


Læs mere om MINI Cooper S Clubmann på MINI´s egen hjemme.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.