NY SEAT Tarraco: Den nye syv-sæders SUV

Tarraco er SEATs tredje SUV, og den markerer mærkets indtræden på markedet for store SUV’er, samtidig med at den fuldender mærkets modelrække med Arona og Ateca. Den ny Seat Tarraco tilbyder stor fleksibilitet til kunderne med mulighed for både fem og syv sæder. Tarraco er den første model, der viser det nye SEAT-designsprog for de kommende år

Ny Seat Tarraco

SEAT Tarraco er her. Den er opkaldt efter byen Tarragona ved Middelhavet – et historisk og kulturelt knudepunkt med ærefrygtindgydende arkitektur, men også en ung og eventyrlysten stemning. Navnet er valgt af et flertal af de 140.000 entusiaster, der deltog i den afgørende fase af #SEATseekingName-konkurrencen.

Den ny SEAT Tarraco er øverst i SEATs SUV-familie som storebror til Ateca og Arona, og den mikser topmoderne teknologi, dynamik, smidige køreegenskaber, praktiske løsninger og funktionalitet med elegant, progressivt design. SEAT Tarraco udnytter de større dimensioner til at være et køretøj, der kan håndtere alle elementer af det moderne liv.

Den nye SUV mikser de vigtigste egeskaber, der kendetegner samtlige modeller i SEATs modelprogram – nemlig design og funktionalitet, sportslighed og komfort, brugervenlighed og kvalitet, teknologi og følelse – på en måde, der favner en bred vifte af livsstile. Den er designet til kunder, der har brug for anvendeligheden ved en bil med fem eller syv sæder og det praktiske ved en høj køreposition, men som også er bevidste om bilens æstetik, og som sætter pris på Tarracos balance mellem selvtillid og elegance. Den balance er bibeholdt i modellens udstyrsniveauer – Style og Xcellence.

“SEAT oplever sin største produkt-offensiv i nyere tid. Introduktionen af SEAT Tarraco, vores første store SUV, udgør en del af vores investering på 3,3 milliarder euro mellem 2015 og 2019 i mærkets fremtid og bredden af modeller, vi tilbyder,” siger Luca di Meo, der er President for SEAT.“Den fuldender vores familie af SUV’er, der kan dække alle kunders behov.”

Designet til livet/hverdagen

De større dimensioner inspirerede designerne til at finde balancen mellem æstetisk integritet og meningsfulde proportioner. Og selvom Tarraco er 4.735 mm lang og 1.658 mm høj, hvilket giver enorm rummelighed og et imponerende ydre, udstråler det samlede design en lethed og adræthed såvel som robusthed.

Fronten giver et hint om SEATs nye designsprog med en mere fremtrædende kølergrill, som giver en markant fremtræden og karakter. De skarpe LED-forlygter beholder mærkets trekantede form, men de er placeret længere inde i karosseriet, hvilket giver en mere fokuseret fremtoning.

Lysteknologi udgør et vigtigt aspekt af Tarraco. Med både Xcellence og Style-udstyrsniveauerne anvender SUV’en udelukkende LED-teknologi både ud- og indvendig, hvilket giver designerne større kreativ frihed og et renere og skarpere lys til kunderne.

“Den nye Tarraco gør et stort indtryk, når man ser den første gang, på grund af dens fremragende proportioner og elegante, men samtidig sportslige udtryk. Den udstråler en følelse af stolthed takket være den markante front. En front der giver et hint om, hvordan fremtidens SEAT vil se ud”, siger Alejandro Mesonero, der er Director of Design hos SEAT. “Og som med hver model, vi udvikler, har vi tilført vores passion til Tarracos detaljer ud fra vores filosofi om, at hvis det ser ud, som det skal, er det, som det skal være.”

Bagtil, hvor funktionaliteten er i centrum, er der lagt vægt på en lav lastehøjde og et lyskoncept, der sikrer gode lysforhold og dermed optimal anvendelighed. LED-lysene gør det også muligt at have dynamiske bliklys bagtil.

Modellen kommer i to benzinudgaver. En firecylindret 1.5 TSI 150 hk, sekstrins manuel gearkasse og forhjulstræk. Og en 2.0 190 hk med syvtrins DSG-automatgear og 4Drive total traction-firehjulstræk. Der kommer to dieseludgaver – begge 2.0 TDI – som yder henholdsvis 150 og 190 hk. Udgaven med 150 hk vil kunne fås med enten forhjulstræk og sekstrins manuel gearkasse eller med syvtrins DSG-automatgear og firehjulstræk. De kraftigere motorer kommer kun med firehjulstræk/syvtrins DGS-automatgear. I fremtiden vil SEAT Tarraco også drage nytte af alternative drivlinjeteknologier.

SEAT Tarraco kommer i otte forskellige farver: Dark Camouflage, Oryx White, Reflex Silver, Atlantic Blue, Indium Grey, Titanium Beige, Deep Black og Urano Grey.

SEAT Tarraco forventes at blive introduceret i Danmark i slutningen af første kvartal 2019.

Kilde: SEAT Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.