Nye regler om firmabils beskatning

Folketinget har vedtaget to nye lovforslag omkring firmabils beskatning – L90 og L91B. Vi har samlet en nem og hurtig guide til, hvad det kommer til at betyde for dig som firmabilsbruger i leaset firmabil fra den 1. februar 2020. Hvis du allerede kører i en firmabil, er du ikke omfattet af de nye lovforslag, medmindre at bilen skifter bruger efter den 31. januar 2020. 

Betydning  for firmabils beskatning

For at forstå baggrunden for Folketingets to nye lovforslag skal vi back-to-basic. Leasingselskaberne har den fordel, at de ofte kan købe bilmærkerne til en lavere listepris end hos forhandleren, da de køber store mængder hjem. Hidtil har det været sådan, at bilerne er blevet beskattet efter bilens første indkøbspris. Det har bevirket at firmabilsbrugerne har fået et lavere beskatningsgrundlag. 
De nye regler gør at det er bilens værdi, skattegrundlaget skal beregnes efter, og det skal beregnes senest fire måneder efter købet. Markedsprisen er afgørende for det endelige beskatningsgrundlag, derfor kender du den først efter fire måneder. Det er kun beskatningsgrundlaget som kan ændre sig efter de fire første måneder af leasing-perioden. 

De grønne biler i medvind

For at gøre det mere attraktivt at vælge en plug-in hybrid eller elbil, indføres der et særlig fradrag i den personlige beskatning på 40.000 kr. Fradraget gælder fra april 2020 til og med december 2020. Fradraget gælder også for allerede indregistrerede firmabilsbrugere, som har en plug-in hybrid eller elbil. 

Firmabils beskatning, billede af Audi e-tron front
Audi e-tron kunne være et bud på en grøn firmabil.

Er du på udkig efter en grøn firmabil? Læs vores anmeldelse af Audi e-tron og Mercedes EQC.

Eksempel på udregning af den nye firmabils beskatning

Som et konkret eksempel betyder det nye fradrag, at brutto-beskatningen pr. måned for en ny Ford Kuga plug-in-hybrid næsten bliver halveret fra kr. 6.250 til kr. 3.333 fra april og frem til årsskiftet.

Så meget stiger din firmabil

I din kontrakt med leasingselskabet kan du se den månedlige leasingydelse, som ligger fast. Det ændrer den nye lovgivning ikke på. Får du leveret en firmabil efter d. 1. februar 2020, kan du dog opleve at beskatningsgrundlaget stiger. Værdien af de leasede biler kan stige med cirka 27.000 kr. over hele leasingperioden. Det svarer cirka til mellem kr. 225 og kr. 285 pr. måned efter skat. 
Det er dog meget forskelligt, hvor meget de enkelte bilmærker og bilmodeller vil stige. For nogle bilmodeller vil det ikke have nogen betydning i praksis, for andre bilmodeller vil det stige. 
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bliver påvirket af lovforslaget, er det bedst at kontakte dit leasing-selskab, som kan få de korrekte priser udarbejdet til dig. 

Har du brug for plads i bagagerummet på din firmabil, kunne VW Passat Variant være et godt bud.

Firmabilsbeskatning, billede af Porsche med handsker

Kilder:
ft.dk/190
ft.dk/191b
Nordania

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.