NYHED: Nu bliver bilerne billigere

Regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede torsdag aften den nye omlægning af registreringsafgiften. Nu kan vi købe større biler til billigere penge.

Regeringen og Dansk Folkeparti har i næsten 4 uger forhandlet om at sænke registeringsaften på nye biler. Der har været en del uenigheder om hvorledes man har skulle ændre afgiften. Skulle det være en teknisk baseret afgift – altså set ud fra hvor meget CO2 bilen udelader eller skulle man ændre i selve afgiftssatsen.

Igår aftes blev resultatet afsløret og man er kommet frem til en løsning der hedder at man har ændret i afgiftprocentsatsen. Små mikrobiler med begrænset sikkerhedsudstyr bliver dyrere, imens mellemklasse og store biler bliver billigere.

Her er 3 eksempler på den forventede prisjustering:

  • Citroën C1 vil stige med 7.900 kr. fra 94.900 kr. til 102.800 kr.
  • Peugeot 308 falder prisen fra 280.000 kr. til 247.000 kr.
  • Volkswagen Passat falder fra 458.400 kr. til 400.100 kr.

Derudover bliver det bl.a. billigere at køre over storebæltsbroen, hvor prisen sænkes med 25%, – til gengæld bliver den grønne ejerafgift sat op med 500 kr. på alle trin.

Hele aftalen kommer til at koste omkring 200 millioner om året. Aftalen er finansieret ved, at der skal indføres en vejafgift i stil med den tyske model, så udenlandske bilister kommer til at betale en stor del af udgiften til omlægningen.

De nye bilafgifter træder i kraft den 3. oktober.

Kilder: Finansminesteriet / Berlingske Business

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.