Overvejer du ny eller brugt bil næste gang du skal skifte?

Overvejer du at udskifte din bil? Så ved du også, hvor mange tanker der ligger bag. Skal det være en ny eller brugt bil? Skal jeg købe en bil eller er det bedre at lease? Det er bare et lille udpluk af de spørgsmål, som dukker op hos de fleste, når man skal have sig en ny bil. Det kan være svært at finde rundt i og ikke mindst finde ud af, hvad der er den bedste løsning for netop dig. Her får du nogle gode råd til, hvad du kan overveje i din beslutningsproces. Så kan du forhåbentlig træffe den helt rigtige beslutning.

ny eller brugt bil

Få en brugt bil med leasing

Når du kigger på ny bil, har du blandt andet mulighed for leasing af brugte biler. Når du gør det, får du en bil, som allerede har kørt en del kilometer på vejene, men som endnu ikke har udtjent sin pligt. Der er stor forskel på brugte biler og dermed også på leasingaftaler af brugte biler.

Når du leaser en brugt bil, er en af fordelene blandt andet, at du som regel ikke selv står for reparationer og andre værkstedsregninger. Du betaler derimod et fast beløb om måneden for at lease den brugte bil. På den måde har du en fast aftale om, at du kører i bilen i en årrække, indtil aftalen ophører.

Læs også: Biltest – Den nye SEAT LEON – den spanske løve

Overvejer du at købe en splinterny bil?

En anden mulighed er selvfølgelig, at du køber en helt ny bil, som aldrig har været ude at køre.  Med en ny bil, som du køber, står du også selv for reparationer og værkstedsregninger. Det betyder, at du selv skal betale alle uforudsete udgifter, som der kan opstå, men som ikke nødvendigvis gør det.

Fordelen ved at købe en splinterny bil, som kommer direkte fra fabrikken og bilforhandleren er, at du får en bil, som er lige som den skal være fra start. Ulempen er dog, at det er rigtig dyrt at købe en bil, som er helt ny. En ny bil mister meget af sin værdi i sin første levetid, og det koster dig dyrt. Du skal derfor gøre op med dig selv, om fordelene ved en ny bil opvejer de ulemper, der også er ved sådan et køb.

Sælgeren er altid frisk på en snak. Du kan også altid få sælgeren til at sætte regnestykket op for dig på en ny og en brugt bil
Du kan altid få bilsælgeren til at sætte regnestykket op på en ny bil og en brugt bil, så du har noget at sammenligne med.

Køb og ej en brugt bil

Udover at købe en helt ny bil, kan du også vælge at købe en brugt bil. Den kan du både købe og lease. Når du køber en brugt bil, er det til forskel for at lease en brugt bil, dig der ejer den helt og fuldstændig. Der er et stort marked for brugte biler i Danmark, og derfor kan man også finde mange forskellige brugte biler, som er i forskellig stand. Når du kigger på en brugt bil, vil din søgning som regel starte på nettet, hvor mere eller mindre alt salg og køb af brugte biler foregår i dag.

Udover at kigge på bil på nettet er det vigtigt at komme ud og se den i virkeligheden og ikke mindst prøve at køre i den. Præcis ligesom man typisk vil gøre med en helt ny bil, hvor man også tager ud til forhandleren og prøver bilen. Derfor skal du tage kontakt til sælgeren af den brugte bil og få lov at prøve den og ikke mindst få alle relevante oplysninger på bilen. På den måde kan du nemt finde ud af, hvilken stand den brugte bil er i, og om den ud fra det er noget for dig.

Brugt bil
Der er masser af fine brugte biler på markedet derude

Tag udgangspunkt i dig og din økonomi

Når du skal købe en helt ny bil, skal du finde ud af, hvad der passer bedst til dig, din dagligdag og din økonomi. For nogle er den bedste løsning at købe en helt splinterny bil, mens det for andre giver langt bedre mening at købe eller lease en brugt bil. Den er billigere, men har derimod kørt lidt i forvejen.

Find ud af med dig selv, hvor mange penge du vil ofte på en bil. Det kan være afgørende for, om du vælger en ny eller brugt bil. Hvis du har et lille budget til en bil, kan du med fordel vælge en brugt bil, fordi du kan få en bedre og større bil for færre penge, end hvis du købte en helt ny bil.

Held og lykke med beslutningen!

Denne artikel er lavet i samarbejde med Bilhandel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.