Pendlernyt: Biludstyr du gerne vil betale ekstra for som pendler

 Som daglig pendler mellem Aarhus og Aalborg bruger jeg forholdsvis meget tid i bilen – faktisk bruger jeg mindst 2,5 ud af døgnets 24 rådige timer hver dag. Jeg kører ofte i mørke morgen- og sene eftermiddagstimer og da det meste af ruten er på motorvej, ligger hastigheden typisk på 120-130km/timen, hvorfor min bils sikkerhedsudstyr er alfa omega. Her er 3 ting som jeg gerne vil betale ekstra for, hvis jeg skulle købe pendlerbil.

pendler

Adaptiv fartpilot
Once you go, you’ll never go back! Kører du meget på motorvej, så har de fleste nyere biler i dag fartpilot som standardudstyr, men ikke den adaptive udgave. Ved mange biler kan du styre fartpiloten i rattet, men med en adaptiv fartpilot justerer bilen selv hastigheden i forhold til forankørende. For mig sker det ofte på motorvejen, at medbilister trækker ud i venstre vejbane, og ikke alle kører i samme hastighed, hvilket ofte betyder at man uden adaptiv fartpilot skal sidde og slå den til og fra hele tiden. Med en adaptiv fartpilot gør bilen det helt af sig selv.

Se Audi’s demonstration af hvorledes deres adaptive fartpilot virker her.

Foto: Audi-technology-portal.de

LED-lygter
Ikke sagt at man ikke kan køre bil uden LED-lygter, men kører man meget, så er virkeligheden i vintermånederne bare den, at vi ofte kører hjemmefra i mørke og kommer hjem når det er mørkt. Almindelige halogenlygter overholder lovens krav, men LED gør en kæmpe forskel, og sørger for at du får optimalt udsyn på og langs vejen i de mørke timer – og et godt udsyn i mørke, mindsker risikoen for ikkeat opdage vildfarende dyr eller andet uvedkommende på vejen.

Foto: Ekstrabladet.dk
Foto: Bestreviews.com

Skiltegenkendelse
Indrømmet, efter jeg tog kørekort, er min opmærksomhed på vejskiltenes fartbegrænsninger desværre ikke som den var en gang. Jeg sjussede mig ofte frem til fartbegrænsningerne, hvis jeg ikke havde set det seneste passerede vejskilt – eller hvis jeg kørte steder jeg ikke havde været før. Det er slut nu – bilen hjælper.

Foto: Volvo Danmark

Uanset om du kører mest landevej, motorvej eller i by, så er de fleste nyere ’Skiltegenkendelsessystemer’ så veludviklede, at de registrerer skiltene, idet du passerer og viser et lille skiltesymbol i instrumentbrættet af det senest passerede vejskilt.  Det er en stor hjælp og du kan dermed regulere farten i tide, så du undgår at blive blitzet – hvis du skulle passere en fartkontrol.

Foto: Volvo.com

Så kort sagt: med adaptiv fartpilot undgår du unødig til- og fraslutning af fartpiloten og opnår dermed en ”blødere kørsel”. Med LED-lys og dets fantastiske oplysning af vejen, vil du aldrig gå tilbage til ”almindelige” lygter og med skiltegenkendelse er du altid opdateret på fartbegrænsningerne hvor end du kører.

Rigtig god tur!
Læs flere Tips & Tricks til din bil

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.