Salg af elbiler stiger i Danmark

Danskerne er begyndt at få øjenene op for elbilerne. Salg af elbiler i Danmark stiger. Nye tal fra Autobranchen viser, at der alene i januar måned 2019 er solgt op mod 200 el biler i de 3 første uger i januar i år, hvorimod der kun blev solgt 18 biler i samme periode i 2018.

salg af elbiler

Direktør i AutoBranchen Danmark, Gitte Seeberg, mener, at den øgede købelyst tyder på, at elbilerne står foran et mindre gennembrud.

”Salg af elbiler begyndte at tage fat i andet halvår i 2018 og fortsætter nu ind i det nye år. Forbrugerne har fået sikkerhed for de lave afgifter på kun 20 pct., og elbilernes rækkevidde er gennem større batterier også blevet stærkt udvidet. Så alt i alt er vi nok på vej i en retning af, flere familier ser de grønne biler som et fornuftigt alternativ til de traditionelle biler”, siger Gitte Seeberg.

Priserne på elbilerne er samtidig blevet mere konkurrencedygtige i forhold til de mere traditionelle benzin- og dieselbiler, og vi ser et stigende antal af nye el biler på markedet som fx Hyundai Kona og Kia e-Niro. I den mere eksklusive klasse er der store forventninger til Jaguar I-Pace, som allerede er på markedet og Tesla 3, som lanceres i denne måned.

1545 elbiler solgt i 2018

Generelt har salg af elbiler været en træg affære de seneste år. Det samlede salg beløb sig kun til 1545 elbiler sidste år, hvilket dog var en fordobling i forhold til året før. Dermed er den samlede bestand af elbiler på de danske veje kun lige knap 10.000.

”Statsministeren har en ambition om, at der kommer en million grønne biler ud på vejene senest i 2030. Det er meget ambitiøst, og skal man i mål med det, vil det kræve et meget stort finansieringsbehov.

Men der er heller ingen tvivl om, at der kommer til at ske en masse på den grønne front, når bilfabrikkerne begynder at masseproducere deres nye elbils-modeller, ” siger Gitte Seeberg.

Finansministeriet har beregnet at den grønne omstilling af transportsektoren vil koste omkring 88 mia. kr. frem til 2030.

Kilde: Autobranchen Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.