SEAT Ateca FR: Nogle gange er det altså størrelsen det handler om

Gæsteblogger Catrine Hestehave er 31 år og nybagt mor. Hun har testet SEAT Ateca FR, deres sport SUV, med ”nybagt-mor”-brillerne på. Som nybagt mor har man mest af alt brug for et par ekstra hænder, men når man nu ikke kan få det i en bil, så må vi nøjes med en bil der arbejder med en, ikke imod en.

SEAT Ateca FR

Jeg hedder Catrine og er 31 år. Gift med Christian og bor i Allerød. Vi fik sidste år i september vores første barn en datter der hedder Ellen. Jeg har været assurandør i mange år og har derfor mange kilometer på bagen i lidt forskellige biler. Jeg sidder sjældent stille og derfor har jeg Ellen med mig rundt omkring i vores bil og derfor stiller jeg store krav til den.

Eksteriør
Lad os starte udenfor; Jeg havde før set SEAT Ateca’en og må indrømme, at jeg syntes den var lidt kedelig i det. Den mindede mig utroligt meget om Audi, men desværre en lidt skrabet udgave. Derfor synes jeg at FR udgaven virkelig gør noget for Ateca’en. Den trængte til lidt flere detaljer og det fik den. Den er harmonisk i designet og kommer ikke til at virke som en stor kasse som mange SUV’s gør – det er ikke bare en Leon på stylter.

FR designet pynter på Atecaen

Og nu kommer vi til størrelsen! Højden er bare så dejlig som ny mor, – det betyder at jeg ikke skal bukke mig ned når jeg skal sætte vores datter i autostolen og det er fantastisk. Jeg ved ikke hvordan andre mødres rygge har det, men min har i hvert fald fået nogle tæv af både en graviditet og at slæbe rundt på vores lille vidunder. Derudover er der, for mig, bare noget super lækkert ved at sætte sig op i en bil og ikke ned. Det giver et dejligt overblik når man kører – og det, kombineret med den lækre store forrude gør, at man føler at man kan se flere kilometer frem. Og det er altså bare nemmere at stige ud af en høj bil i stiletter (just kidding, – jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst kunne passe eller gå i mine stilletter).

Bilen har en god læssehøjde til autostolen

Læs også: SEAT Tarraco – SEATS nye mondæne flagskib

Interiør
FR looket klæder helt sikkert Ateca’en da den bliver lidt ekstra fræk med de sporty detaljer, som for eksempel røde stiklinger i sæderne. Seat lægger ikke skjul på, at de går meget op i teknologi og der er masser af det i kabinen. Det digitale instrumentbræt er imponerende og giver dig så mange oplysninger, at det næsten er lige i overkanten – ja, jeg havde svært ved at finde ud af hvad klokken var til at starte med. Navigationen står super både på den store touchscreen, men også i instrumentbrættet hvis du vælger det. Man kan få trådløs oplader i bilen, hvilket er praktisk når man bruger sin mobil meget via bluetooth både til musik og som telefon. Jeg synes altid, at min mobil når at løbe tør for strøm og så er det rigtig rart at den ligger og lader op uden at man overhovedet tænker over det. Når mørket sænker sig, træder en anden lækker detalje frem; det blå lys i dørene – det undrer mig bare at man kun har valgt at gøre det på fordørene.

Bilen fåes med trådløs mobiloplader
Det blå lys i dørerne ser lækket ud

Plads
Der er rigtig god plads på forsæderne og man sidder godt når man kører bilen. Men som nybagt mor er det ikke på forsædet jeg har brug for pladsen, det er på bagsædet og i bagagerummet. Her lever den også op til vores behov. Der er rigtig fin plads på bagsædet, også selvom der er en autostol til vores datter på 5 mdr. I mange biler vil personen der sidder foran autostolen have mindre benplads, men det er ikke tilfældet her. Bagagerummet har rigtig fin plads til barnevognen og den ekstra højde bilen har i forhold til en almindelig stationcar gør, at man kan stable lidt mere i højden før udsynet bliver taget. Men nu når vi er ved bagagerummet er der et minus. Jeg stod ved Kvickly i regnvejr med min datter i bæreselen og stressen havde sat ind. Her hjælper bagklappen ikke, – den er tung og skal hjælpes hele vejen op. Her kunne jeg godt have brugt en knap på nøglen, hvor jeg kunne åbne bagklappen på afstand og en knap på klappen, hvor den lukker automatisk. Nu blev jeg både våd af regnvejret og beskidt, fordi jeg skulle stå og fumle efter at få åbnet klappen.

Der er masser af plads til barnevognen i bagagerummet

Kørsel
Første tur ud på motorvejen og jeg sidder og tænker: ”hvorfor føles det som om jeg skal wrestle med den her bil for at skifte vognbane?!” – det viste sig at ’lane-assist’ var slået til. Den sørger for at du holder dig på vejen imellem de hvide striber og det er altså ikke helt skidt, hvis man som mig ikke altid får de anbefalede 8 timers søvn om natten. Ud over at have ’lane-assist’ har den også adaptiv fartpilot og det er altså en gave til gud! Ikke nok med at bilen holder farten for dig, men den holder også afstanden til bilen foran dig – og kan derfor bruges til f.eks. kø-kørsel eller de lange ture på motorvejen, hvor du ikke gider at ligge og flette ind og ud hele tiden. Mange SUV’s gynger hvis man kommer til at tage svingene med lidt for meget fart og det er heldigvis ikke tilfældet med Ateca’en. Jeg tog den en tur ud på nogle små skovveje (uden vores datter på bagsædet vel og mærke) og gav den lidt gas. Den lå super godt i svingene og er faktisk ret rap i det.

Alt i alt
Alt i alt er det et rigtig godt bud på en god familiebil med lidt højde i. Den er moderne, har en masse lækker teknik der hjælper dig i det daglige og kører også rigtig godt. Jeg har haft mange biler og min næste bildrøm er helt sikkert en SUV og Ateca’en kunne være et meget godt bud på et valg.

FAQ: Den model vi testede var en Seat Ateca, FR, 1,5 TSI 150 HK. Den totale pris for modellen er 400.313 kr. og indebærer avanceret komfort- og kørepakke, digitalt instrumentbord, metallak samt anhængertræk.

Catrines bilhistorik
Jeg startede ud med en Fiat Punto fra ’99, skiftede til en VW Passat Stationcar fra ’05, som på det tidspunkt var brugt. Jeg fandt ud af, at jeg ikke havde brug for en stationcar som 23 årig og fik en sprit ny VW Golf 2,0 TDI DSG. Da Golfen havde tjent mig godt i 5 år besluttede jeg, at skifte den ud inden den nåede problemalderen. Jeg blev i det tyske og privatleasede en VW Polo Blue GTI, som jeg havde et år før jeg stillede den pga. jobskifte. Lige nu kører jeg rundt i en Toyota Aygo fra ’01 – en lille og gammel bil, men som jeg nyder pga. økonomien. 

Gæsteblogger Catrine Hestehave

2 kommentarer til “SEAT Ateca FR: Nogle gange er det altså størrelsen det handler om”

  1. Bjarne Hansen

    Vedr. bagklap: Køb den med automatisk, elektrisk bagklap eller hvad det nu hedder. Så sparker man bare ind under kofangeren (uden at ramme bilen) med nøglen i lommen og hænderne fulde, hvorefter bagklappen åbner sig. Det er nok den bedste, smarte ting, som jeg ikke vidste, at jeg havde brug for, men som fulgte med i min Ateca Xcellence som del af en udstyrspakke eller noget.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.