SEAT Tarraco: Seats nye mondæne flagskib

Nu kommer SEAT’s svar på den store moderne familie SUV. Den nye SEAT Tarraco er den spanske seatfamilies nye flagskib, som er med til at sætte nye standarder for SEAT. Kvindernes Bilmagasin har været i Barcelona for at testkøre det nye spanske familiemedlem.

SEAT Tarraco

Hvis du altid har drømt om at kunne sætte dig op i en Audi Q7 eller VWs Tiguan All Space, men synes, det er en lidt for bekostelig affære, så er der altså et rigtig godt alternativ på vej til dig. SEAT er ikke, hvad de har været. De startede i tidernes morgen med 2 sølle biler i model-programmet, Leon og Ibiza. I dag kan SEAT brøste sig af, at de har en vifte af forskellige modeller, så der er noget for enhver smag.

Tiden står ikke stille hos SEAT. De er virkelig langt fremme i skoene for at være med på moden omkring SUV og Crossovers. Først kom Ateca´en, som er SEAT’s svar på en VW’s Tiguan, derefter kom Aronaen, som er en forhøjet Ibiza, og nu introducerer de familienkongen over dem alle, nemlig Tarraco.

#SEATseekingname
Bilen SEAT Tarraco er opkaldt efter den spanske by, Tarrango, og navnet blev valgt i en afstemningskonkurrence ved navn #SEATseekingname. 140.000 SEAT-fans verden over deltog i konkurrencen og var med til at beslutte, hvilket navn SEATs nye flagskib skulle have. At verdenspræsentationen foregik i den spanske by Tarrango, var derfor ikke tilfældig.

Læs også: SEAT Ateca – Den perfekte mor-bil

En sikker udstråling
Og så er den køn! Den er faktisk rigtig flot og egentlig ret imponerende af en SEAT at være. Når man står og kigger på den fra siden, ligner den lidt en forvokset Ateca, men derudover er den helt sin egen. Fronten har et lækkert, eksklusivt perlegitter og bagenden har et stilrent design med den flotte baglygte-linje koblet tværs henover bagklappen. Tarraco udstråler masser af eksklusivitet og prestige, som man førhen har været tilbøjelig til at forbinde med high-end mærker og ikke SEAT.

Tarracoen er en stor, fin familie-SUV, hvor der er masser af plads. For kun 15000kr kan en ekstra sæderække købes og vupti, så har du en 7-personers familiebil. Tarracoen er meget rummelig og komfortabel. Der er ingen tvivl om, at SEAT har gjort alt for at føreren skal føle sig i gode hænder, når han sætter sig bag rattet i den nye Tarraco.

Som sagt kan bilen nemt blive til en 7 personers bil, så der altid er plads til børnene og de ekstra legekammerater, som ofte hives med hjem fra skole. Når den ekstra sæderække ikke er slået op, behøver jeg ikke at nævne, hvor kæmpe stort et bagagerum man så har. Ja, faktisk påstår SEAT at den kan rumme et helt surfbræt!

Der er også tænkt på de små på bagsædet, da bilen leveres standard med et fly-bord i begge sider, så nu er der ingen undskyldninger for at krumme på gulvet eller manglende underholdning på kør-selv-ferien.

Interiøret er meget SEAT agtigt. Minder om både SKODA og VW’s faste, skåleformede stole, som man sidder godt ud. Sæderne kommer i en delvis alcantare udgave, hvis man vælger Excellence. Instrumentpanelerne har en lækker mørkebrun valnødsfarve, som fuldender den eksklusive helhedsfornemmelse fra før. (At det ikke er ægte træ, men faktisk plastik, vælger jeg ikke at kommentere på. Men godt ser det ud!)

Bilen kommer med SEAT’s nye infotainment-system med en 8″ skærm med touch. Alt sammen meget intuitivt og meget nemt at finde ud af. Derudover er den selvfølgelig spækket med alle de nyeste sikkerhedssystemer. Pre-Crash assist, Roll-over assist osv. Ja faktisk kunne bilen nærmest køre selv. Jeg fornemmer gang på gang, at de nye biler i dag er mere og mere forberedt på den fremtid, da bilerne allerede er proppet med systemer. Som en ekstra lille fin detalje, kan bilen fås med trådløs oplader til din telefon. Det er simpelthen genialt.

Bilen produceres i 8 forskellige farver – dark camouflage, Oryx white, Reflex silver, Atlantic blue, Indium Grey, Titanium beige, Deep black og Urano Grey  og 2 forskellige udstyrs varianter – Style og Exellence. Den kommer både i diesel og benzin i henholdsvis 136 og 170 HK Diesel og 150 og 190HK i benzin.

Tarragoen starter på en pris ’a kr. 379.900,- for en benzin med manuel gear. Bilen rammer Danmark i starten af 2019

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.