Stella Due: Tak for en hyggelig Kvinde-kend-din-bil aften

Vores trofaste blogger og bilenthusiast Stella Due fra bloggen Stelladue.dk havde en spændende aften til Kvinde kend din bil den 19. april. Stella blev klogere på én ting denne aften. Læs med her og se hvad det var.

Foto: Stella Due

Hej alle sammen. Ja, det er lang tid siden, men jeg har oplevet SÅÅÅ meget siden sidst. Jeg har bl.a. deltaget i Kvindernes Bilmagasin – Kvinde kend din bil aften. Det var fantastisk spændende aften, hvor jeg mødte en masse andre kvinder med passion for biler og jeg mødte blandt andet Rally Co-driver Line Lykke Jensen.

Et møde med kvindelige bilentusiaster

Min taekwondo veninde Mie og jeg drog afsted til det Nordsjællandske med lidt sommerfugle i maven. Vi var begge spændte på hvad vi skulle lave og hvilke typer de andre var.

Endelig kom vi frem til et idyllisk landsted. Vi havde vejret med os og hele arrangementet foregik udenfor. Der var en fantastisk ned tonet og hyggelig stemning og vi blev alle budt velkommen med et glas lyserød boblevand.

Efterhånden som tiden gik dryssede der flere og flere kvinder til arrangementet og det var alle typer som mødte frem. Det fede ved det hele var den fælles passion for biler på den ene og den anden måde. Nogle var vild med fart, andre havde passion for amerikanerbiler og sådan var der flere interesser for biler.

Klassikerne blev luftet under den skyfrie himmel

Vi blev med det samme forkælet med synet af nogle flotte klassiske biler, hvor lakken fik lov til at skinne i solstrålerne.

Der er noget helt specielt ved klassiske biler. De udstråler historie, håndværk, design og på en eller anden måde også en form for kærlighed. For uden den kærlighed ville de slet ikke eksistere i dag. Der er lagt ubeskriveligt mange penge og timer i disse biler og jeg har stor respekt for de mennesker som gør det.

Ud af alle de flotte biler faldt jeg pladask for denne skønhed (coverbilledet). Hvis jeg skulle vælge, blev det her min bil. Den er noget coolness, maskulint og alligevel lidt feminint med den store kuffert bagpå.

Bilen er en Morgan fra 1954. Det er altså lidt sjovt, at jeg altid falder for noget som er lidt gammelt. Hahaaa, jeg håber ikke min mand Lars læser den sætning, tihiii.

Foto: Stella Due

En kvinde med racerblod og en kæmpe portion mod

Når man allerede fra starten får et glas lyserød boblevand i hånden og nyder synet af den ene smukke bil efter hinanden samtidig med at være i en flok med samme interesse som dig selv, så har man en fed fornemmelse i maven. Allerede der var jeg godt tilfreds med det hele.

Men det skulle blive endnu bedre.Vi skulle høre et foredrag af  Line Lykke Jensen som kører rally med sin makker.

Fra hun startede til hun sluttede med at fortælle sin rally historie, var jeg helt opslugt. Hun var så spændende at lytte til, at jeg glemte alt andet.

Jeg har en god fantasi og kunne sagens forestille mig de farlige situationer hun kunne berette om. Der er ingen tvivl om, at hun er ufattelig modig og helt tosset med fart og spænding.

Jeg har tager hatten af for dig Line. Stor respekt til dig.

Rallykører Line Lykke Jensen og Stella Due

Ud over at høre om hendes liv inden for rallysporten, følte jeg også  at der var et budskab i hendes foredrag.

Der kan være mange fordomme og holdninger til hvad man kan som kvinde. Just do it! Kæmp for din passion og interesse. Dyrk dit talent og gør det!

Line gør det og er blevet en rigtig dygtig professionel Co-driver i Rally fordi hun har fulgt sin passion og dyrket sit talent. Hun giver med sikkerhed mange mænd baghjul på den konto. En ting er sikkert og det er at hun aldrig er bange.

Hvor sidder oliepinden?

Temaet for arrangementet var selvfølgelig at vi alle skulle lære noget om vores biler. Det fik vi i aller højeste grad mulighed for.

Vi fik professionel undervisning med en god pædagogisk tilgang. Vi gennemgik hele motorrummet og meget mere. Der var plads til alle typer spørgsmål og vi fik alle lært noget nyt. Stemningen bar præg af en rummelighed for, at man ikke behøvede at være ekspert eller alt vidende om sin bil. Her var et forum, hvor det var helt i orden at spørge om hvordan oliepinden ser ud, hvornår bruger man sin aircondition, hvordan bruger man det “lappekit” der er i de nyere biler som ikke har et reservedæk mv.

Benedicte Engel tv, Stella Due og mekaniker, Marleen Hansen th.

Konkurrence – Vores kendskab til biler blevet testet

Selvfølgelig var der en lille konkurrence og det skulle nu vise sig om vi havde lyttet ordentlig efter i timen.

Vi fik alle udleveret et spørgeskema og skulle nu på bedste vis svare rigtigt på en del bilspørgsmål. Der var gode præmier i sigte, så der blev virkelig tænkt godt igennem og snakket med side makkeren.

Der var mange som havde gættet rigtigt, men desværre var jeg ikke blandt de heldige. Jeg fejlede ved spørgsmålet om at bilen har 3 bremser og ikke 2 bremser. Jo jo, jeg lærte skam noget nyt.

Foto: Stella Due

Kom med til – Kend din bil aften i september 2018

Hvis du synes det kunne være noget for dig at være med, så kan du allerede nu melde dig til næste arrangement i september 2018.

Følg Kvindernes Bilmagasin på Facebook og få deres nyeste opdates!

Inviter din veninde, søster eller mor med og få jer en hyggelig aften i godt selskab.

Du er også mere end velkommen til at læse nogle af mine indlæg om Kvindernes Bilmagasin. Du kan fx læse om deres helt egen professionelle mekaniker Emilie Ravn – Danmarks første Formel 1 racermekaniker.

Signature

Læs mere på Stelladue.dk

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.