Toyota Rav 4 Hybrid (2016): Hestetrækkeren er blevet Hybrid

For mig har Toyotas Rav 4 altid være indbegrebet af en hestetrailer, hestepige og lange sorte ridestøvler. Nu er Rav4 fulgt med tiden og kan fåes i en Hybrid version. Hybrid biler er det helt store samtaleemne for tiden. Men hvad er en hybrid bil egentlig? Skal vi nu alle til at køre hybrid biler? Jeg troede, at vi var i gang med at sadle om til el-biler? Kvindernes Bilmagasin har været ude at køre Toyota Rav 4 Hybrid.

Lige siden Rav 4 blev introduceret for første gang, har jeg associeret den med hestepiger. Måske er det fordi, jeg bor i et område hvor der er mange rideskoler og landejendomme med heste. Og her har jeg set den ene hestetrailer blive trukket af en Rav 4 efter den anden. Det var lidt som om, at Rav4´eren var det sikre valgt til hestetrailer-ejere.
Og nu har hestetrailer-ejerne minsandten også mulighed for at sende et grønt signal ved at vælge en Rav4 Hybrid.

For mig at se er Hybrid bilen en mellemstation imellem den almindelige benzindrevne bil og en 100% elbil. Selvom at der hele tiden bliver udviklet nye batterier med længere og længere holdetid, så er det stadig bare ikke helt godt nok. Og vi har en berøringsangst for el-bilen – for man skulle jo nødig være den som løb tør for strøm midt på motorvejen på vej til job.

Nææh, hybridbilen er ganske stille og roligt ved at føre danskerne ud af deres trygge benzin-komfortzone for at transportere dem over i den 100% el drevne bil. Og her er hybrid bilen altså blevet mellemstationen.

En hybrid bil er en bil, som har både en el-motor og en benzin-motor. Den kører umiddelbart mest på el, men i de store omdrejninger, når der skal arbejdes hårdt, træder benzinmoteren til. En hybrid bil er f.eks. indrettet således, at når du bremser bilen, så lader den automatisk på batteriet. Så på en eller anden måde er din bil selvforsynende.
En hybrid bil kan ikke gå i stå – vel at mærke fordi batteriet er tomt for strøm. Når batteriet er tomt, vil benzin motoren automatisk gå ind og hjælpe.
En hybrid bil skal heller ikke lades op, det klarer den helt selv. Ikke at forveksle med en Plug-in-hybrid. Denne bil skal oplades, selvom den har en benzinmotor. Det tager vi en anden dag.

Hvorfor vælge en hybrid?
Et godt spørgsmål.. men faktisk tænker jeg, at om 4-5 år, så kan du ikke vælge andet.  Det er den vej, udviklingen går. Men i dag ville jeg vælge en hybrid bil, hvis jeg skule tænke på miljøet og ønsker at udsende en miljørigtig profil. En “hybrid-bil-livsstil” er til folk, som gerne vil sende et miljørigtig signal.

Den hybrid, jeg testede, var en  Toyota RAV4 2.5 VVT-i Hybrid 4×4 H3. Jeg ønskede at teste en “gammel klassiker”, som jeg kendte fra benzin tiden og nu er blevet til hybrid. Og man kan sige, at forskellen ikke er den store på en almindelig Rav 4 og en Hybrid Rav4. Karrosseriet, indretningen, sæderne, instrumentingen er nøjagtig den samme. Der hvor jeg mærkede en markant forskel er kørestilen.

Læs også: Toyota Prius Plug in Hybrid: Verdens første bil med solcelletag

Sådan kører en hybridbil
Da jeg tændte, iøvrigt via en tænd/sluk knap, var bilen helt tyst. Det føltes, som om jeg bare tændte en stikkontakt. Bilen sagde ingenting – men en masse lamper begyndte at lyse. Jeg satte bilen i “drive” for at køre derud af, og bilen var stadig fuldstændig lydsvag. Det var en fornøjelse.
Det bedste ved en hybrid bil er bilens optræk. Det er altså en helt speciel fornemmelse. Det er ligesom at køre i elbil. Når du træder på speederen for at sætte i gang, så springer den afsted – ligesom en væddeløbshest i fuld galop. Det er en meget kvik acceleration.

Der, hvor det lyder knapt så sjovt, er ved de høje omdrejninger. Her høres det tydeligt, at motoren går ind og tager over ved meget høje omdrejninger, og den lyder enormt anstrengt. Ikke just en fornøjelse at høre på –  men i lave omdrejninger og ved kørsel inde i byen, fungerer det godt, og den er en drøm at køre i.

Toyota Rav4 er en dejlig stor SUV med masser af plads. Både hvis du sidder på bagsædet og har lange ben og tit kører med børnenes oppakning i bagagerummet. Den har en skøn indstigningshøjde, og man har et dejligt udsyn over trafikken.

Designet af bilen er smadder pænt. De første modeller, der kom af Rav4 var pæne, men så havde Toyota en periode, hvor de altså ikke var så så heldige – her var Toyota inde i en general uheldig design-periode. Nu virker det som om, at Toyota har genfundet sit pæne ydre og det klassiske “Toyota-udtryk”. Interiøret er en smule kedeligt, det virker lidt gammeldags, specielt i denne højteknologiske verden, vi lever i. Og så virker dørene utrolig lette og pap-agtige. Dørlyden er lidt fesen. Specielt bagdørene. Så lette at de føles billige. Men en billig bil synes jeg, nu ikke det er.

Så til hestepigerne er der kun tilbage at sige – tag det roligt – I kan stadig få jeres Rav4, og I kan nu ovenikøbet være med på moden og sende et miljørigtigt signal. Bilen er, som I kender den, bare meget sjovere at køre i og mere miljøvenlig.

Rav 4 fåes fra kr. 293.880,-  Pris for den model jeg kørte i 468.880,- I Beskatningsgrundlag fås den fra 353.665,-

Testresultat
Motorgangen er en smule spøjs og noget, man skal vende sig til  – og interiøret og alt det tekniske virker en smule forældet. Derfor får Toyota Rav4 3 stilletter ud af 6.

Læs mere om Toyota Rav4 på www.toyota.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.