Tid til vinterdæk

https://kvindernesbilmagasin.dk/hvad-er-vigtigt-for-dig-nar-du-vaelger-vinterdaek/Der er nok ikke noget overraskende i, at vi skal skifte til vinterdæk vel? Eller det bør lige nævnes, at måske er der alligevel en hel del, der bliver overraskede… I hvertfald bliver mange værksteder lagt ned af telefonstorm, når den første sne falder… 

Når Continental siger, at Sikkerhed Starter med Dækket, mener de det alvorligt… Hvilket deres nye Vinterdæk TS 870 er et helt tydeligt bevis på… Det var nemlig blandt vinderne i FDM Testen af Vinterdæk… Og det er ikke kun i Danmark, de har været bedst i test – også den Tyske ADAC vinterdæk-test har de vundet.

Vi har derfor haft en interessant snak med Continental… Omkring hvad man skal vælge af Vinterdæk… Vi har lavet en let overskuelig Guide til jer:

Hvornår skal du skifte til vinterdæk?

  • Når temperaturen ryger ned under de 7 grader, så er tiden ved at være inde. Fordi vejgrebet på dine sommerdæk ikke er godt nok. 

Vinterdæk stablet sammen

 

Nu er det tid til at få skiftet til vinterdæk

Hvornår er dine gamle Vinterdæk slidt ned?

Dæk har i dag en slidindikator der viser, hvornår dækket er slidt ned til lovens minimumskrav på 1,6 mm. Kommer dækmønsteret ned til mærket, skal dækkene skiftes. 

  • Du kan også tjekke mønsteret i dækket ved at bruge en 20 krone mønt. Hvis du kun kan læse Dronning Margrethe i kanten af mønten, så er dækket slidt ned til 3 millimeter, skal du være opmærksom på, at dækket snart skal skiftes.

s også: Hvis du ikke lader skosælgeren vælge dine sko, lad heller ikke dæksælgeren vælge din dæk

Hvordan vælger du det rigtige vinterdæk? 

Det er helt okay at gå ned til din bilforhandler eller værksted med et ønske om nye dæk, og ikke at vide alt om dæk. Det væsentligste er at finde ud af: Hvad er vigtigt for dig? 

De parametre som ofte går igen hos os forbrugere er:

  • Sikkerhed
  • Økonomi
  • Støjniveau
Du kan læse mere om – hvorfor disse parametre er vigtige hér 

Vi er temmelig frustrerede over, at der rent faktisk er nogle vinterdæk i FDM testen, som IKKE er egnede til vinterkørsel WTF… Derfor stil krav til dine dæk, som du gør til dine sko!  For din egen og familiens sikkerhed skyld!  

Nyt Dæk – Hvorfor ikke køre med det bedste?

Hvis du skal ud at investere i nye vinterdæk i år, så har Continentals nye vinter Winter Contact TS 870 vundets FDMs “Bedst-i-test”samt Tyske ADAC vinterdæk test 2022 i 2 forskellige størrelser dæk 185/65R15T og 215/60R16 H.

“Vi er stolte over disse resultater, der samtidig motiverer os til at fortsætte med arbejdet med succes i køresikkerhedens navn. Så du kan stole på os, når andre stoler på dig” lyder det fra Continental Dæk Danmark selv.

Continentals Winter Contact TS 870 fåes hos din nærmeste dækleverandør.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Continental Dæk Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.