Biltest: Audi A7 Sportback plug-in hybrid – elegant flyder med fokus på detaljerne


Kvindernes Bilmagasin har haft fornøjelsen af at teste en Audi A7 Sportsback 55 TFSI e quattro, og hvilken fornøjelse! Audi A7 er oplagt til dig, der går op i luksus og køreegenskaber i top. 

Jeg har altid været fan af Audi, da jeg synes, de laver utrolig smukke biler, og en uge med A7’eren har kun bekræftet den indstilling.

LÆS OGSÅ: Female Drivers Club – Ny netværksklub

Den er en rigtig flyder med lav indstigning, store fælge og lang front. Fronten er som vanligt hos Audi domineret af den brede kølergrill, som sammen med forlygterne skaber et aggressivt udtryk.

Læs også: Hyundai Ioniq – årets elbil i Danmark

Linjerne henover kølerhjelmen understøtter den fremtrædende front, hvilket udgør en fin helhed. Bilen er utrolig elegant med mange flotte detaljer. Både for- og baglygter er LED og letgenkendelige med sine lodrette og vandrette linjer. Der er dynamisk blinklys, som jo lige gør det lidt mere luksuriøst.

Baglygternes tværgående linje resulterer i, at bagenden syner bredere og understøtter flyder-følelsen.

Audi A7 har en flot bagende
Den flotte bagende på Audi A7

God siddekomfort og fede features

Inde i bilen fortsætter følelsen af luksus. Man sidder godt både på for- og bagsæder med masser af plads og mange justeringsmuligheder. Midterkonsollen er dog utrolig bred, som det også er tilfældet i mange andre bilmodeller. Det er ærgerligt, da pladsen ikke bliver udnyttet – f.eks. rummet i armlænet som næsten ikke kan bruges, fordi det er så småt. 

Bagsædet rummer masser af god benplads i Audi A7
Der er masser af plads til benene i den nye flotte Audi A7

Infotainmentsystemet er intuitivt, ligesom navigationen også er simpel. Der er mange muligheder for at justere i systemet, så det tilpasses ens behov. Skærmen vender mod føreren, og ved kørsel er det kun muligt at bruge en skriveplade og ikke tastaturet – ved begge ting undgås uopmærksomhed under kørsel. Man skal trykke hårdt på skærmens digitale knapper, før den reagerer, hvilket jeg fandt lidt irriterende i starten, men jeg vænnede mig alligevel til det.

Læs også: Månedens Netværker – Pia Bagge fra Super Dæk Service

Masser af teknik

Det digitale cockpit er stort, og også her er der mulighed for at ændre i visningen. Vejskiltegenkendelsen vises i cockpittet og er ret smart, da den kan identificere mange forskellige slags vejskilte. Både bakkameraet og 360 graders kameraet har en utrolig skarp opløsning, og jeg har faktisk ikke set det så skarpt i andre bilmodeller. Den adaptive fartpilot er placeret på en arm bag rattet, så der ikke er for mange knapper på rattet, hvilket gør det mere overskueligt.   

Infotainment systemet i den nye Audi A7
Audi leverer endnu engang det sidste nye indenfor den digitale verden

Plads til ladekablet

Bagagerummet er på 380 liter og altså til den lille side. Det ærgerlige er dog, at Audi har valgt ikke at lave et rum til opladekablerne, hvilket betyder, at de ligger i bagagerummet i en stor taske til formålet. Det fylder utrolig meget og tager altså meget af den i forvejen beskedne plads. 

Ladekablet ligger klar i posen i bagagerummet, men fylder dog en del

Kørekomfort i topklasse

Testbilen er en 55 TFSI e quattro, hvilket betyder, at den har en elmotor på 55 kW. Sammen med den 2-liters benzinmotor kommer den samlede ydelse op på 367 hk, og det kan mærkes. A7’eren kører helt fantastisk – den har god styring og hurtig acceleration. Der er Drive Select, hvilket betyder, at køreren kan tilpasse køreegenskaberne alt efter behov og humør. Den er utrolig lydsvag, især ved lave hastigheder – også selvom der ikke køres elektrisk. Den er ifølge WLTP opgivet til at kunne køre 63 km på en opladning, og jeg fik den til at køre 59 km, da den var fuldt opladt, men der er jo masser af ting, der kan påvirke rækkevidden. 

Audi A7 er en meget flot bil
Audi A7 – en gudesmuk bil!

Ved for høj fart, kørsel for tæt på forankørende, forestående rundkørsel, sving, bykørsel eller lignende presses speederen kort op mod kørerens fod, så man bliver opmærksom på at sænke farten. Det vises også i det digitale cockpit, og bilen bremser også selv. Jeg lagde hurtigt mærke til det, og selvom jeg blev en smule overrasket de første par gange, vænnede jeg mig til det og kunne se fordelene ved denne smarte funktion, som øger sikkerheden.
Det eneste jeg har at sætte en finger på i forhold til kørekomforten er, at der ikke er Vognbaneskiftadvarsel i testbilen, hvilket overrasker mig i en bil til knap 1 million kr. Det kan dog tilkøbes for omkring 15.000 kr.  

Konkurrenter og pris

Testbilen er en S line edition, som i forvejen har en hel del standardudstyr. Den har dog fået proppet endnu mere i og indeholder også følgende ekstraudstyr: Ambientebelysningspakke plus, Audi phone box light, garageportsåbner, HD Matrix LED forlygter med laserlys, indstillelige nakkestøtter til forsæderne, Komfortnøgle, sensorstyret bagklap og tyverialarm, Komfortparkeringsklimafunktion, Opbevaringspakke, Remote assistentpakke samt metallak.
Den samlede pris på testbilen inkl. alt udstyr ligger på kr. 922.486,-, men Audi A7 Sportback TFSI e quattro kan fås fra kr. 776.886,-. I samme prisklasse ligger bilmodeller som Mercedes E-Klasse, BMW 545e og Volvo S90. Med tanke på den relativt høje pris synes jeg, at der mangler en smule udstyr, før man får fuld værdi for pengene. 

Audi A7 fotograferet på marken
Audi A7 TFSI e Quattro hedder modellen som jeg testede.

Konklusion

Alt i alt er Audi A7 Sportback en lækker bil, som bestemt giver en følelse af luksus. Den kører fantastisk og har mange justeringsmuligheder, så den kan tilpasses til individuelle behov. Der er i den grad kælet for detaljerne, hvilket giver et godt helhedsindtryk, selvom der er et par småting, som trækker lidt ned. 

Stiletter

Design: seks ud af seks

6/6 stiletter for design

Køreglæde: seks ud af seks

6/6 stiletter for design

Value for money: fire ud af seks

Tak til Audi Danmark for at stille testbilen til rådighed for Kvindernes Bilmagasin.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.