Hvad er vigtigt for dig, når du vælger vinterdæk?

Det er helt okay at gå ned til dit værksted med et ønske om nye vinterdæk og ikke vide alt om dæk. 

Det væsentligste er at finde ud af: Hvad er vigtigt for dig? 

Vinterdæk på fælg
Vælg din egne vinterdæk…

Når du skal vælge dæk, er der flere parametre, du skal have med i overvejelserne. Ja vi vælger en sammenligning, som du helt sikkert kender – sko. Tænk på hvilke overvejelser du har, når du køber sko… De har forskellige funktioner og egenskaber – helt som som dæk. Det er vigtigt at huske, at et dæk aldrig vil kunne rumme alle egenskaber, du er derfor nødt til at gøre dig klart, hvad du foretrækker, spørg dig selv, hvad er vigtigst, når du kører i din bil?

Ét helt overordnet råd vi ihverfald kan give dig er, du bør selv tage stilling til samt vide, hvilke dæk din bil kører på. Fordi dét som er vigtigst for dig, behøver ikke at være vigtigst for dén mekaniker, som skifter dine dæk. Så husk at spørg de vil helt sikkert gerne rådgive dig omkring dækvalg. 

De parametre som ofte går igen hos forbrugere er:

  • Sikkerhed
  • Økonomi
  • Støjniveau

Støjsvage køreture

Ønsker du støjsvage køreture og høj komfort, bør du vælge dæk med blødere gummi – og dermed dækmønster. Dog kan det blødere gummi øge sliddet på dækkene og dermed skal de skiftes oftere. 

Læs også: NIO – første bil i verden med kunstig intelligens

God Brændstofudnyttelse

Har du derimod fokus på god brændstofudnyttelse og dermed bedre økonomi, skal du kigge efter dæk med lavere rullemodstand. Her kan det derimod være, at du skal gå på kompromis med støjniveauet. 

Sikkerhed

Er sikkerhed øverst på din prioritetsliste, skal du kigge efter dæk, der er udviklet til den laveste bremselængde. Igen vil du skulle gå på kompromis med andre egenskaber såsom støjsvaghed.

Du kan ikke få fuld plade med sublime dæk

Alfa omega er, at du desværre ikke kan få fuld plade på alle egenskaber. Hos Continental er de meget klare i spyttet omkring dette. Hvert dæk til hvert forbrug, ønske og kørselsmønster. 

”Hvis vi udviklede et dæk, der skulle nå 100 procent på alle parametre, ville det være et middelmådigt dæk. Vi vælger at udvikle sublime dæk, der har fokus på at være det bedste dæk inden for et segment, og ikke alle ting på én gang. Det er præcis samme grund til vores anbefaling om at skifte mellem sommer- og vinterdæk. Dæk er nemlig ikke bare en gummiring med luft. Det er en kompliceret udviklingsproces, der kræver konstant udvikling, ny viden, erfaring og afprøvning.”

Læs også:  Audi A7 Sportback plug-in hybrid – elegant flyder med fokus på detaljerne

Inden du går på jagt efter dit næste nye dæk, bør du altså fylde din mentale rygsæk med overvejelser omkring:

Hvad er vigtigt for mig og for min familie, når vi kører bil? 

Og derefter er det bare ud på værkstedet eller hen til forhandleren med samme gå-på-mod som ved skokøb, og du skal ikke tænke ét sekund på, at du stiller de forkerte spørgsmål, det gør du jo heller ikke når du køber sko vel? De er specialister og du er deres kunde…

Og  husk – du har læst vores artikel og har derfor brugt dén tid du skal, inden du vælger dine næste dæk!

DU SKAL BARE VÆRE DIG SELV, ALLE ANDRE ER ALLIGEVEL OPTAGET – SOM OSCAR WILDE så smukt siger det.  

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Continental Dæk Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.