Toyota Prius Plug-in: Verdens første bil med solcelletag

Ja, du læste rigtigt. Ny Toyota Prius Plug-in fåes som den aller første bil i verden med solceller på taget. Den lander i Danmark inden længe og er anden generation af Plug-in teknologien. Toyota Prius Plug-in hybrid er “state-of-the-art” inden for hybrid biler, og konkurrenter – ja, dem er der faktisk ikke rigtig nogen af. Den er helt sin egen.

Toyota er nogle af de spillere på markedet, som er aller længst fremme inden for hybrid biler. Faktisk er Toyotas strategi udelukkende at satse på Hybrid biler, i hvert fald som det ser ud lige nu. Toyota mener, at i forhold til el-biler, så har batterierne stadig ikke en lang nok rækkevidde til, at de vil satse 100% på el. Det skal nok komme med årene, er de sikre på. Men lige nu satser de hårdt på hybrid biler. Ja, faktisk så hårdt at Toyota indretter nye bilhuse med en 100% hybrid salgsafdeling og hybrid sælgere. Det må da siges at gå “all-in” – og hvor er det dog rart. Nu kan man være sikker på at få en grundig og kyndig vejledning i valget af sin nye hybrid bil.

Forleden dag var jeg ude og teste den nye Prius Plug-in. Det er 2. plug-in generation hvor du kan supplere med el til benzin motoren under kørslen.

Kørekomfort
Bilen er meget støjsvag. Jeg var meget imponeret af, hvor lækkert blødt og lydsvagt den kørte. Samtidig med at motoren giver dette vidunderlige kvikke optræk som giver en lækker kørefornemmelse. Og der går jo lynhurtig sport i at kunne køre så grønt som muligt med el motoren, uden at benzin motoren slår til.

Det gode ved denne bil er, at du KAN IKKE gå i stå. Du kan ikke risikere at være gået i stå midt i et kryds, fordi batteriet er løbet tør for strøm. Så vil benzin motoren til hver en tid gå ind og hjælpe til.

Design
Den tidligere Prius model var jeg altså ikke begejstret for. Men jeg må nok erkende, at det futuristiske design er kommet for at blive. Det er ikke kun Toyota, som er glade for det – der er også andre spillere på markedet, som mener at det futuristiske design sender et signal om, at man er med på fremtiden.
Denne Prius er blevet lidt kønnere at se på. Mere strømlinet og harmonisk. Og så har den en ret lækker numse. Det kæmpe lysshow med diodelygter til højre og venstre og ovenfra og nedenfra. Godt ser det ud.

 

Den nye Prius Plug-in fåes som noget helt nyt med solceller på taget. Dette skulle øge rækkevidden med 1000km/året. Om der også kan vokse græs på taget, er endnu uvist!

Bilen fåes i farverne Platinum Beige, White Pearl, Emotional Red, Ultra Silver, Ash Grey, Cobalt Blue, Attitude Black og Pure White.

Den  nye Prius Plug-in fåes fra kr. 333.970,-. I denne pris får man en Clever ladestander med til montering hjemme i indkørslen – og den kan du tappe strøm fra for kr. 299,- om måneden udover at du kan lade gratis på samtlige Clever ladestandere over hele Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.