Amanda Bodenhoff: Der er så meget mænd ik forstår

21-årige Amanda Bodenhoff kører Fiat 500 og er vild med fodbold. Hendes store drøm er engang at blive sportsjournalist. I dag arbejder hun som radiovært på Nord FM, og så er hun stadion-speaker for Lyngby Boldklub. Kvindernes Bilmagasin har mødt Amanda til en lille snak om det, som mænd ikke forstår.

Amanda Bodenhoff er vokset op i sin fars bagerforretning, hvor hun ofte lå og sov om natten på melsækkene ude i baglokalet. Hun har  har en kæmpe passion for fodbold og er vant til den hårde tone, som ofte er i fodboldverden. ”Jeg har været vant til jargonen fra min barndom i min fars bagerforretning, og det har helt klart været med til at gøre mig til den stærke og målbevidste kvinde, jeg er i dag. Amanda arbejder som den eneste kvindelige stadion-speaker i Danmark hos Lyngby Fodboldklub. “Og ja, fodbold er en mandeting, og fordi jeg er enlig kvinde i en mandeverden, bliver der “kørt” lidt på mig. Men når jeg så har vist mit værd, opnår jeg til gengæld den dybeste respekt. Det er ret sejt!”

 

Tager ikke nej for et nej.
Jeg husker, jeg engang ringede til en fodboldklub for at høre, om de ikke manglede en speaker. Jeg fik lov at komme på prøve, og det gik smadder godt og var mega fedt.
Men Amanda hørte aldrig mere fra folboldklubben. Hun undrede sig meget, fordi hun syntes, det var gået så godt.
”Da jeg ringede til dem, sagde de, at de syntes også, det var gået rigtig godt, men de syntes ikke, at kvindestemmen passede ind på stadion. Det passede ikke Amanda, og det gav hende endnu mere blod på tanden til at gå efter sit drømmejob som stadion-speaker. “Jeg skulle virkelig ud og vise, at det var den forkerte beslutning, de havde taget.
I dag arbejder Amanda som radiovært på Nord FM sideløbende med, at hun er stadionspeaker hos Lyngby Boldklub.

 

Min bil er mit pusterum
Amanda er vild med at køre bil. Selvom hun kun har få kilometer til arbejde, tanker hun bilen op flere gange om ugen. ”Jeg elsker min bil, og når jeg virkelig skal koble af og lade op, køber jeg mig en kaffe latte, sætter min playliste på i bilen og suser derud af. Det er dyrt i benzin ja, men det er simpelthen min måde af koble af på. ”

Amandas lille røde Fiat 500 betyder alt for hende. I det hele taget betyder farven rød meget for hende. ” Du kan selv se, jeg er meget glad for rød” siger Amanda under interviewet og peger på sin røde cowboy jakke. ”Det var vigtigt for mig at få en bil, der passer min røde stil ”.

Biler er ikke en mandeting
Amanda påpeger, at i gamle dage var biler kun for mænd. Men i dag er biler helt sikkert også for kvinder. ”Kvinder elsker fede biler, og de elsker at udrykke sig igennem en fed bil, og det betyder meget for kvinder, at de har en lækker bil, som de kan nyde i hverdagen”. Når Amanda vælger bil, går hun udelukkende efter designet. “Hverken hestekræfter eller brændstoføkonomi tænker man ikke på, når man vælger en Fiat 500.
Den moderne kvinde i dag går ret meget op i hvilken bil, de kører rundt i, og det signalerer noget ret sejt at køre rundt i lækre biler. Kvinderne i dag er blevet mere selvstændige og får bil i en tidligere alder end før. “Selv har jeg lige investeret i et månedskort til Washworld i Farum, hvor jeg kører op og vasker bil op til flere gange om ugen. –  og helt bevidst har jeg valgt Farum, så jeg får mine lange køreture derop. Det er ikke sikkert, at det er så godt for lakken, at jeg vasker den så tit, men jeg elsker følelsen af en ren bil, og min bil skal altid stå knivskarpt”

Det drømmer jeg om
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at blive sportsjournalist. Lige nu arbejder jeg på at lave sports-podcasts sammen med stand-up komiker og foredragsholder, Mette Frobenius.  Her skal vi besøge omklædningsrummene hos fyrene i 14 superliga fodboldklubber og tage pulsen på mandehørmen. Jeg tænker, at det er en god start på en sportsjournalist-drøm.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.