VW T-Cross: Ny VW-baby bliver født til efteråret

Efter introduktionen af Tiguan, den syv-personers Tiguan Allspace, den sportslige T-Roc og luksus-SUV’en Touareg udvider Volkswagen nu sit SUV-program med T-Cross – en praktisk og cool indstigningsmodel. Den officielle verdenspremiere på T-Cross finder sted til efteråret, men allerede nu giver Volkswagen et smugkig på den næsten produktionsklare SUV.  

En kompakt størrelse og en gennemtænkt konstruktion. Perfekt til storbyen, klar til de små og store eventyr i og uden for den urbane jungle. T-Cross er iklædt et karismatisk design, er altid forhjulstrukket, har en funktionel konstruktion og kan konfigureres mere individuelt end nogen tidligere Volkswagen. ”I am more” er mottoet for lanceringen af den nye SUV. Dette motto afspejler filosofien bag T-Cross: at byde på mere uden at koste mere.

”I am more”. Mottoet udvides til at omfatte fire egenskaber ved T-Cross: ”I am practical” – mere plads og fleksibilitet; ”I am cool”– maskulint design og maksimal individualitet; ”I am intuitive” – digital og opkoblet; ”I am safe” – en af de sikreste biler blandt konkurrenterne. T-Cross bliver Volkswagens mest kompakte SUV, lidt større end en Polo, men sammenlignelig med Golf og T-Roc. Med introduktionen af T-Cross bliver Volkswagens modelprogram i minibilsklassen mere mangfoldigt og mere rig på oplevelser. Det viser T-Cross – en praktisk og samtidig cool SUV, som er intuitiv og sikker at køre i.

”I am practical.” Den nye SUV byder på overraskende god plads både i kabinen og bagagerummet og bilen har en høj siddepostion. T-Cross er standardudstyret med et bagsæde, der kan forskydes i længderetningen, så du enten får mere benplads eller mere bagagerumsplads. Det længdeforskydelige bagsæde og passagersæde forrest med sammenklappelig ryglæn giver en grad af fleksibilitet, der sætter ny standard i denne klasse.

”I am cool.” Designet er markant. Fronten er iøjnefaldende høj og har et karismatisk design med en stor kølergrill og de deri integrerede LED-forlygter. Motorhjelmen bidrager til den markante højde og giver T-cross et robust udtryk, og ligesom på T-Roc har tågeforlygterne på T-Cross et iøjnefaldende design. På siderne af T-Cross opdeles karrosseriets flader af en skarpt skåret karakterlinje, der løber hen til den bageste del af bilen og giver et kraftfuldt skulderparti. Som et andet 80’er reklamestunt, er der placeret et refleksbånd, der løber på tværs af bagenden og er indrammet af en sort afdækning. Instrumentbordets to-farvede designs og de 12 forskellige eksteriørfarver (som ekstraudstyr også tofarvet) kombineret med en for denne klasse udpræget rummelige kabine giver T-Cross en unik appeal. Sangene fra din smartphone eller fra streaming-tjenesterne kan afspilles via det særdeles vellydende ”Beats”-soundsystem, der fåes som ekstraudstyr.

”I am Intuitive.” Det er for tidligt at belyse alle nye tekniske detaljer i interiøret, men vi kan løfte sløret for lidt af det. T-Cross kan som ekstraudstyr fås med et digitalt cockpit, der kombinerer 8” infotainment-touchscreen og et ”Active Info Display” (digital instrumentering) af nyeste generation, der er intuitiv at betjene. Fire USB-porte (to foran og to ved bagsædet) og wireless charging (ekstraudstyr) sørger for optimal opkobling og tilstrækkeligt med energi til de forskellige smartphones. Det nøglefri låse- og startsystem ”Keyless Access” (ekstraudstyr) gør adgangen til T-Cross nem og bekvem; og fjernlysassistenten ”Light Assist“ (ligeledes ekstraudstyr) sørger automatisk for, at føreren altid understøttes med fjernlys, når det er muligt.

”I am safe”.
Modellen er en af de sikreste biler i klassen med fremragende kollisionsegenskaber og et ekstra stort udvalg af assistentsystemer. T-cross kommer standardudstyret med områdeovervågningssystemet ”Front Assist”, vognbaneassistenten “Lane Assist”, ”citynødbremsefunktionen med fodgængerregistrering” og det ”proaktive system til beskyttelse af personer i bilen” (reagerer kort før en ulykke bl.a. i form af lukning af ruder og skydetag, stramning af seler og opbygning af bremsetryk). Ydermere tilbydes som ekstraudstyr ”Blind Spot-sensor” (advarer om køretøjer i den blinde vinkel) inklusive ”udkørselsassistent” (advarer om køretøjer, der nærmer sig bagfra på siden af T-Cross).

 

Mange nye Volkswagen SUV-modeller mellem 2016 og 2020
Med den nye T-Cross fremskynder Volkswagen sin verdensomspændende SUV-produktoffensiv. Den startede i 2016 med den aktuelle Tiguan. I 2017 fulgte Tiguan Allspace med op til syv sæder og den mere kompakte T-Roc. Parallelt hermed lancerede Volkswagen i segmentet over den store Atlas, som er udviklet til USA, og dens kinesiske søstermodel Teramont – begge med syv sæder.

2018 begyndte igen med et SUV-fyrværkeri: I New York præsenterede Volkswagen of America de to Atlas-konceptbiler Cross Sport (stor familiebil) og Tanoak (pickup). Og i Kina fejrede Volkswagen i samme måned verdenspremiere på den nye Touareg – mærkets flagskib. En T-Roc Cabriolet ligger også i kortene.

Kaster vi et blik lidt længere ud i fremtiden til 2020, venter der en helt ny type SUV med navnet I.D. Crozz, der bliver den første komplet eldrevne SUV fra Volkswagen. Med et spektrum rækkende fra T-Cross til I.D. CROZZ kommer Volkswagen til at tilbyde et af verdens største SUV-programmer, der dækker næsten alle segmenter.

 

T-Cross har verdenspremiere til oktober og den vil blive introduceret i Danmark i 2. kvartal 2019.

Bemærk: den viste T-Cross på foto er en camoufleret prototype.

 

Kilde: Volkswagen Danmark

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Female-Drivers-Club-Logo-1

VÆR MED FRA STARTEN!

1/9 lanceres FEMALE DRIVERS CLUB – landets første netværksbilklub for kvinder. Til dig der elsker dyre luksusbiler, drømmer om at køre på racerbane til TrackDays og elsker at blive forkælet til eksklusive livsstilsaftener. Skriv dig op nu – så holder jeg dig løbende opdateret.

mobillogoer-popup

Glæd dig! 1. sept. lanceres

FEMALE DRIVERS CLUB!

Landets første netværksbilklub for kvinder. Til dig der elsker dyre luksusbiler, drømmer om at køre på racerbane til TrackDays og elsker at blive forkælet til eksklusive livsstilsaftener. Skriv dig op allerede i dag – så holder jeg dig løbende opdateret.