Anne Hjernøe: Jeg kører næsten altid Mercedes

TV-kok og journalist Anne Hjernøe elsker at køre bil. For den populære tv-vært er det en fed oplevelse at køre i kaos i New York, gennem mylderet og hornmusikken i Rom og rundt i de små, brostensbelagte stræder i Paris. Læs hvad den populære tv-vært tænker om alt fra biler til barnevogne og motorcykler

 

Hvilken bil kører du i og hvorfor lige præcis den?

Jeg kører næsten altid Mercedes. Lige nu er det en B180. Det er ikke en bil med store armbevægelser eller signalværdi, men jeg oplever den som en god, solid og sikker bil, der ikke ruinerer mig. Det er en kæmpe fordel, når man gerne vil bruge de fleste af sine penge til at rejse for.

Hvad er det vigtigste for dig når du skal vælge ny bil?

Det er helt klart sikkerheden. Jeg vil have en bil ,der ligger godt på vejen, kører godt, og som jeg føler mig sikker i. Når man som jeg har været involveret i et færdselsuheld, tænker man lidt mere over, hvad man sætter sig ind i. Så jeg er glad for, at jeg kørte i en stor solid Audi.  

Min næste bil må selvfølgelig gerne kunne køre hurtigt, og den skal være sort. På et tidspunkt kunne jeg godt finde på at overveje en el-bil eller i det mindste en hybrid, da miljøet ligger mig en del på sinde. Men jeg er der ikke helt endnu.

Hvorfor tror du der er forskel på hvilke biler mænd og kvinder kører i?

På grund af økonomi. Jeg kan godt have det lidt svært med en familie, hvor det altid er moderen der ligger i en lille rød, skramlet, usikker bil med børnene, mens faderen kører alene rundt i en kæmpe stor tysk bil. Hvis man spørger dem, hvorfor fordelingen er således, bunder det ofte i ,at han tjener flere penge, end hun gør. Så han har selv betalt den. Men hvis det samtidig er fordi han blæser af sted på motorvejen, mens hun ligger og ruller rundt fra sit arbejde til supermarkedet og til børnehaven, så er der selvfølgelig logik i det. Nogle kvinder er helt ligeglade med, hvad de kører i, det er der selvfølgelig også mænd der er, men jeg tror desværre generelt at mænd er lidt mere til “fedt legetøj”, end kvinder er.

Er der en særlig oplevelse du husker tilbage på, som du har haft med din bil?

Jeg kører rigtig meget bil i Spanien. Der kommer vi nogle gange til byer, hvor gaderne er så smalle at man ikke kan skubbe en barnevogn igennem. Sidst vi var i Spanien, kørte vi op gennem en by, hvor murerne var så tæt på bilens sider, at alle sensorerne i bilen hylede uafbrudt – det kan godt blive lidt anstrengende i længden. Heldigvis elsker jeg at køre bil, og synes at det er en fed oplevelse både at køre i det almene kaos i New York, gennem mylderet i Rom og de små gader i Paris. Amsterdam er den eneste by, jeg rigtig kan blive irriteret på som billist, men det er fordi ,jeg altid ender i sporvognsbanerne, fordi jeg har travlt med at finde vej.

Jeg kører også motorcykel. Det første år jeg lavede Sommertemalørdage med Anders Agger, lå jeg og kørte rundt på min motorcykel med Anders bag på. Jeg havde kun kørt motorcykel i cirka en måned på det tidspunkt, så det var egentlig temmelig modigt af Anders, at han overhovedet turde sætte sig bag på. Jeg tror faktisk, at jeg undlod at fortælle ham, at første gang jeg satte mig op på en motorcykel, var et halvt år før. Der lavede jeg en ‘doughnut’ ud over en mark på træningsbanen, så alle var sikre på at jeg ville slå mig selv ihjel. Så er en bil trods alt mere sikker!

Hvad betyder din bil for dig?

Den betyder, at jeg kan nå fra A til B samtidig med, at den giver mig en høj grad af frihed. Jeg kan godt lide tanken om, at der altid står en bil, jeg kan sætte mig ind i og forlade stedet i en hulens fart. Både hvis jeg skal hjem, på ferie, til møde, fra møde mv. Jeg tager for eksempel meget sjældent tog, hvis jeg skal arbejde eller til møde rundt i landet, da jeg godt kan lide ensomheden og friheden i at køre, og det er meget gerne med musik eller et spændende radioprogram i højtalerne.

Hvordan synes du bilbranchen formår at markedsføre biler til kvinder?

Før i tiden var den lidt nedladende, fordi fokus var på, at der skal være plads til børn og indkøb, den skal være lille, så den er nem at parkere mv. Jeg ved godt at det sikkert også er vigtigt for nogen, men alligevel. Til mænd er det nogle gange noget med halvpåklædte kvinder, i hvert fald når det gælder de hurtige biler. Så i den henseende synes jeg faktisk, at bilbranchen taler ned til begge køn. Det er blevet bedre med årene. Mange er begyndt at fremhæve komfort og køreglæde. Når der så er involveret smukke landskaber så fungerer det lidt bedre.

Hvad tænker du om bilen som accessory for kvinder?

Det er da altid federe at køre i og stige ud af en fed, lækker, sjov, alternativ eller anderledes bil, end i en eller anden dødsyg Japansk Riskoger hvor der går 17 på dusinet!

Anne Hjernøe er kendt TV-kok på DR2 og er uddannet Journalist. Anne Hjernøe er blandt andet kendt fra programmet “Sommertemalørdag” og sit eget mad program “Annemad”.

1 kommentar til “Anne Hjernøe: Jeg kører næsten altid Mercedes”

 1. Dejlige programmer med dig og Anders.

  Men så det med jer der hedder Anne og Anders vender hjem og undrede mig over at Anders kunne køre autocamper samtidigt med at snakkede med dig og en af jeres gæster i programmet uden at der skete noget.

  Det kunne bruges i det der hedder:

  Kør bil når du kører bil 😉.

  Men ellers en masse gode udsendelser I har lavet.

  Pas godt på jer selv og andre i trafikken 😉 😘.

  Venlig hilsen Brian.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.