Var det Barbie, der kom kørende?

Det spørgsmål kan man ikke fortænke folk i at stille, når den blonde stylist og makeup artist, Maria Schøn, drøner rundt i sin skrigpink Jaguar.  Det er dog ikke et statement om, at life in plastic is fantastic, men om at gøre drømme til virkelighed.


Foto: Zenani

 Skrevet af Mette Leck

Engang var 34-årige Maria Schøn ligeglad med hvordan og i hvilket køretøj, hun kom fra A til B, så længe hun bare kom frem. Og så alligevel ikke. For drømmen om en pink bil, har altid ligget latent i hende.

” Jeg har altid drømt om, at få en pink bil. På handelsskolen brugte jeg meget af tiden på computeren på at kigge efter pink biler. Jeg fandt nogen, printede dem ud og satte dem på min kalender, så jeg altid kunne sidde og kigge på dem i timerne,” fortæller Maria Schøn.

 

At meget af tiden blev brugt på dagdrømmerier handlede også om, at hun i virkeligheden hellere ville være stylist og makeup artist, end at sidde på handelsskolen, men i Aalborg, hvor hun boede, var det ikke en uddannelse, man kunne tage, og hun havde ikke lyst til at flytte og havde heller ikke råd til at lægge de penge, som det koster at blive uddannet i den branche.

Det var først efter endt bankuddannelse og en efterfølgende afstikker til Schweiz med sin mand, at Maria Schøn ikke længere kunne lægge låg på drømmene.  Så hun sagde farvel til et godt betalt job som logistikansvarlig, og sprang først ud i en stylecoach uddannelse og sidenhen tilføjede hun også en uddannelse som makeup artist til CV’et.

 

Drømmen blev virkelighed
I dag har hun gjort det til sit levebrød at hjælpe kvinder med at finde deres helt personlige stil i sit firma Stylementor, som hun startede op for halvandet år siden. Her tilbyder hun garderobetjek, personlig shopping, håropsætning og makeup til fester og bryllupper, privatundervisning i at lægge makeup og meget, meget mere inden for styling.

”Det findes mange forskellige typer kvinder, og det er netop det, jeg elsker ved mit job. Det, jeg kan som stylecoach, er, at se den enkelte kvinde, hendes ønsker og behov. Jeg er mester i at se udover min egen lille næsetip og formår at sætte mig ind i kundens behov. Der er aldrig 2 kunder der er ens, og det skal jeg altid huske på. Jeg rammer mine kunder netop fordi jeg kan ”se” dem, og forstår dem,” siger Maria Schøn, der i øvrigt er mor til to, og selv beskriver Stylementor som sit tredje barn.

Og så er der det fjerde barn; den pink Jaguar XJ6 -3.0 deluxe Aut., som tidligere har tilhørt den danske konsul i Monaco, der fræsede rundt med Prins Henrik i den. Dog havde bilen en noget mere neutral farve dengang.

” For et år siden fandt min mand den her Jaguar. Den var så flot og i super god stand. Vi sad i lufthavnen og var på vej på kærestetur til Schweiz og fik lidt vin. Vi var i superhumør, og så besluttede vi at købe den. Vi ringede til ejeren og sagde, at vi ville komme og hente den, når vi kom hjem. ”

Som sagt, så gjort. Og således blev dagdrømmerierne fra tiden på handelsskolen også gjort til virkelighed.

”Ved den her bil var det vigtigste, at den var en lidt anderledes. Den måtte godt være lidt lækker. Farven var underordnet, for jeg vidste, at jeg alligevel skulle have pink folie på den, fordi det er min yndlingsfarve. Prisen spillede selvfølgelig også en rolle. Jaguaren kostede to millioner fra ny, det ville jeg ikke have råd til, så heldigvis gav jeg ikke det for den, og den er fra 2004, men det kan man bestemt ikke se, og den har mere udstyr end nye biler har i dag. Det var virkelig et godt køb jeg gjorde der.”

I dag er Maria Schøn, så vidt vides, den eneste indehaver af en pink Jaguar i hele Europa.

”Jeg får altid følelsen af power, når jeg sætter mig ind i min jaguar, og så minder det mig om, at  drømme altså går i opfyldelse. Alt kan lade sig gøre, hvis du tror nok på det og gør hvad du kan, for at bevæge dig hen mod det.”

 

Du kan læse mere om Maria Schøn på hendes hjemmeside Stylementor.dk

Drømmer du også om at få en bil i en helt speciel farve, og har du brug for hjælp til at finde den helt rigtige, så kontakt Kvindernes Bilmagasin 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.