Disse 5 ting påvirker prisen på din bilforsikring

Der er mange forskellige ting, som spiller ind, når prisen på din bilforsikring skal beregnes. Disse fem største punkter, har en afgørende rolle når du skal finde prisen. Beregn bilforsikring med denne guide.

Fem ting der påvirker prisen på din bilforsikring
Der kan være mange ting der påvirker prisen på din bilforsikring

Der er mange forskellige ting, som spiller ind, når prisen på din bilforsikring skal beregnes. Der er nogle, som du selv har muligheden for at tilvælge og fravælge, og der er nogle, som du selv kan justere på, som for eksempel din selvrisiko.

Læs også: Ny eller brugt bil næste gang?

Der er dog også faktorer, som ligger fast, og hvor du ikke har muligheden for at gøre andet end at oplyse dine informationer til forsikringsselskabet. Derfor får du hermed de fem største punkter, som kommer til at spille ind, når du skal finde prisen på din bilforsikring.

Antal af skader

Når prisen på din bilforsikring skal beregnes, så kigger forsikringselskabet først og fremmest på, hvor mange skader du har haft tidligere. Dette betyder, at de kigger på hvor mange gange du har haft udbedret en skade, og du har gjort brug af din police.

Se vores videoguide: Sådan bliver du vinterklar

Ud fra disse skader, kigger de både på din ansvarsforsikring og din kaskoforsikring, og det er derfor vigtigt, at du ikke indgiver skader, som koster under din selvforsikring at udbedre, da dette har en stor indflydelse på din bilforsikring.

Beregning af bilforsikring
Når prisen skal beregnes, kigger forsikringsselskabet på hvor mange skader du har haft

Din alder

En anden større faktor er din alder. Der kigges på hvor meget erfaring du har, og hvor stor en risiko, du udgør, når du kører bil. Jo ældre du er, desto billigere bliver din bilforsikring altså. Dette er en af de faktorer, som du ikke selv er herre over, når det kommer til prisen på din bilforsikring.

Læs os: Den nye SEAT Leon – den spanske løve

Det er derfor ulovligt, hvis du beslutter dig for at tage en bilforsikring i din mors eller fars navn for at spare penge. Dette kan give en stor bøde, og det vil blive svært for dig efterfølgende at opbygge den anciennitet, som du har brug for, så du kan få en billigere bilforsikring.

Din selvrisiko

Derudover er din selvrisiko også med til at bestemme, hvor meget du skal betale hver måned. Her er en god tommelfingerregel;  jo højere din selvrisiko er, jo billigere bliver din bilforsikring om måneden.

Læs også: Sådan sælger du din bil privat

Din kaskoforsikring

Det er lovpligtigt i Danmark at have en ansvarsforsikring, og valgfrit at tegne en kaskoforsikring. Men for at det ikke skal blive en dyr fornøjelse at udbrede skader på dig selv, din bil eller dine ejendele ved et uheld, så er det altid en god ide også at tegne en kaskoforsikring. En kaskoforsikring er den forsikring, som dækker dig bedst.

Kaskoforsikring
Det er ikke til at spå om fremtiden. Men lad os krydse fingre for, at du ikke rammes af uheld.

Ekstra dækninger

En sidste ting, som kan spille ind, når du skal finde prisen på din bilforsikring er, om du har besluttet dig for at tegne ekstra forsikringer. Dette kan for eksempel være forsikringer, som dækker, hvis du skulle få et stenslag eller dækning i forbindelse med vejhjælp. Så slipper du for at bekymre dig om pludselig at skulle stå en dag ude på landevejen, og ikke kan komme videre med en bil der er brudt sammen. Det er altid godt at være på den sikre side.

God fornøjelse med bilforsikringen!

Denne artikel er lavet i samarbejde med Heyforsikring

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.