Guide: Sådan får du succes med privat bilsalg

I denne guide giver vi dig et overblik over hvad du skal huske, når du skal i gang med privat bilsalg.

privat bilsalg

Der kan være mange gode grunde til, at du gerne vil sælge din bil privat. Det kan hurtigt være en nemmere og billigere løsning, end hvis du sælger den til en bilforhandler.

Dog er der nogle ting, som du skal huske, når du skal sælge din bil privat, og de fem vigtigste får du i denne artikel.

Du kan også læse mere omkring bilfinansiering uden udbetaling her, så du kan forberede dig til, når du skal ud at købe en ny bil, efter den gamle er blevet solgt.

Vask bilen grundigt

Når du skal klargøre din bil til salg privat, så er det første du skal gøre at vaske bilen. Dette er for at fjerne snavs og støv, som måtte sidde godt fast.

Når du skal vaske din bil, så er det en god ide, at du gør dette med håndkraft. Dette kan virke som meget arbejde, men på denne måde, undgår du småridser i lakken fra vaskehallen.

Læs også: Ny eller brugt bil næste gang?

Når du er færdig med at vaske din bil,  kan du altid give den en omgang voks efterfølgende for at forsegle dit hårde arbejde. Dette giver din bil et smukt og færdiggjort udtryk, som senere vil skinne igennem på billederne til annoncen.

Nyvasket bil
Vask bilen grundigt inden du sætter den til salg

Støvsug bilen godt

Når du skal gøre din bil klar til et privat salg, så er det vigtigt, at du støvsuger den godt indeni. Dette er for at fjerne både støv, snavs og andet. Hvis du har børn, kan der ligge gamle kikse-rester. Hvis du har hund er der formegentlig spor af hundehår.

Når du gør dette, så giver du din bil et bedre førstehåndsindtryk, når den potentielle køber kommer og skal have en prøvetur.

Læs også: Sådan gør du bilen vinterklar

Dette er også en af de ting, som spiller ind, når du skal tage billeder af bilen. Det er derfor en god ide, at du tager dig god tid til at støvsuge din bil grundigt, så du kan være sikker på, at der ikke er støvet i din bil, som gør, at du ikke kommer i mål med dit salg.

Tag billeder af bilen til annonce

Når du skal sælge din bil privat, så er det en god ide, at du sørger for, at der bliver taget gode billeder af bilen, som du kan bruge til internettet.

Læs også: Biltest – Den nye SEAT Leon

Dette er billeder, hvor du har fokus på bilen, og hvor vejret er godt, så den potentielle køber kan se om den har ridser eller buler.

Derudover er det en god ide, at du tager billeder, når det er dagslys, og hvor bilen tager sig bedst ud. Desuden er det vigtigt, at der ikke er mange andre forstyrrende elementer på billedet, som kan forstyrre det billede, som den potentielle køber er ved at danne af din bil.

Har du selv svært ved at tage disse billeder, så er det en god ide, at du får en professionel til at gøre det, så du kan være sikker på, at billederne er i god kvalitet. Så kan du hurtigere få solgt din bil på nettet.

Skriv den gode annonce

Når du skal sælge din bil privat, er det vigtigt, at du skriver den gode annonce. Dette betyder, at du skal skrive en annonce, som beskriver den bil, som du har stående i indkørslen. Her er det vigtigt, at du ikke lyver eller udelader større elementer på din bil.

Køber vil højest sandsynligt opdage disse fejl, når han eller hun kommer for at se bilen og prøvekører den. Dette betyder dog ikke, at du skal nævne alle fejl og mangler på bilen.

Det vigtigste er blot at huske, at annoncen skal indeholde de ting, som du selv ville kigge på, hvis det var dig, som skulle købe en ny bil privat.

Skriv din salgsannonce
Vær altid ærlig når du skriver din salgsannonce

Fjern alle unødvendige genstande fra bilen

Når du skal sælge din bil privat, så er det vigtigt, at du fjerner alle de genstande fra bilen, som ikke er nødvendige. Dette kan for eksempel være hundekurven på bagsædet eller børnenes legetøj på bagsædet, som ligger i bagagerummet.

Disse elementer giver ikke blot dårlige billeder til annoncen, men det giver også et rodet indtryk af bilen, som køberne helst ikke skal have. Derfor er det vigtigt, at du fjerner alt fra bilen, inden du sætter den til salg.

God fornøjelse med bilsalget!

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Nembilhandel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.