Biltest: Nissan Micra – Tilbage i flot nyt design

Kvindernes Bilmagasin har testet den lille søde sag fra japanske Nissan. I princippet kunne bilproducenten godt have givet deres mindste bil Nissan Micra et helt nyt navn, nu hvor de er kommet med 5. generation af modellen. Den nye udgave ligner nemlig overhovedet ikke den gamle, og det siger vi altså tak for til holdet bag tilblivelsen, for den gamle model var virkelig ikke pæn, men det er den nye heldigvis.

Nissan Micra

Tekna version

Nissan Micra fås i ni forskellige farver samt fire forskellige udstyrsvarianter Visia, Acenta, N-Connecta og Tekna. Sidstnævnte var den variant jeg testede og den havde følgende udstyr:

  • 16” alufælge med diamantslibning
  • BOSE audio-system med 6 højtalere
  • Bakkamera med parkeringssensor
  • LED for- og tågelygter
  • NissanConnect (Ny teknologi med Apple carplay, 7″ touchscreen, lyd- og navigationssystem af høj klasse)
Tofarvet og pænt interiør

Kørsel i Nissan Micra

Den nye Micra kører godt af en lille bil at være med sin 1.0 liters benzinmotor og 100 HK. Turboladeren sørger for, at du er hurtigt oppe i fart. Micra´en har ikke særlig meget motorstøj, dog har den en lidt sjov lyd, når man accelererer, sådan lidt á la en symaskine-lyd. Den manuelle 5-trins gearkasse gjorde det fint, og selvom det normalt er rart med et 6. gear, så fungerede det helt fint uden. Brændstofsforbruget for denne model ligger i gennemsnit på 17,9 km/l.

Hill Start Assist – funktion er en detalje som rigtig mange er glade for og den får du her i Micra. Holder du f.eks. stille på en rampe i et parkeringshus og skal sætte igang, triller bilen ikke tilbage, men hjælper dig med at holde bremsetrykket, så du lettere kan sætte igang og køre op uden problemer.

Nissan Intelligent Mobility

Dette system hjælper dig på vej til at holde øje med trafikken og advare dig, hvis noget er ved at gå galt.
Den intelligente nødbremse overvåger din hastighed og afstand til andre biler, og den kan nødbremse i tilfældet af, at uheldet lurer lige om hjørnet og derfor aktivere bremserne for at undgå et sammenstød.
Det automatiske fjernlys giver et bedre udsyn i mørke og aktiveres automatisk, dette er en behagelig finesse, når du kører meget på landeveje, hvor der som regel ikke er vejbelysning.
Den intelligente vognbaneassistent hjælper dig med at blive på vejbanen. Er du ved at skifte bane uden at blinke af sender systemet en advarsel i form af en let rysten i rattet og en lille lyd, så du sørger for at holde din egen bane igen.

Nissan I-Key

Jeg nød virkelig det smarte Nissan I-Key – system, der sørger for at du kan låse din bil op og i, selvom din bilnøgle ligger i lommen eller på bunden af din taske. Det letter hverdagen, når du står med favnen fuld af poser eller hvis du gerne vil hoppe hurtigt ind i bilen, når vejret er dårligt, som det jo ofte er her i vores lille land.

Læs her om vores besøg i Nissan´s Design Center i London

Højt udstyrsniveau

Det smarte D-formede rat var behageligt at holde på og der var mange funktioner integreret i rattet så som knap til telefonopkald og styring af musik. Der er også mulighed for indstilling af den 5″ infoskærm, som er i farver og nem at læse. Her får du oplysninger om navigationen, førerassistentsystemerne samt brændstoføkonomi m.m.

Smart oplyst opbevaringsplads til mobil, nøgler m.m.

Vinterpakke i Nissan Micra

Alle versioner kommer som standard med “vinterpakke” indeholdende varme i forsæder, el-ruder, el-justérbare sidespejle med varme og integreret blinklys.

Læs også her om Micra´s storebror Qashqai

Micra har fin plads til familien med de mindre børn

Nissan Micra er en mindre bil til én person, et par eller en lille familie med små børn. Bagagerummet kan rumme 360 liter, så der er plads til en klapvogn og et par indkøbsposer. Jeg synes, at kabinen føles rar og rimelig rummelig i betragtning af, at man rent faktisk sidder i en mindre bil.

Nyt design – meget finere end det gamle

Kvindernes Bilmagasin uddeler følgende stiletter til Nissan Micra:

Design:

4 ud af 6 stiletter

Køreegenskaber:

4 ud af 6 stiletter

Value for money:

4 ud af 6 stiletter

Nissan Micra 1,0 IG-T 100 HK Tekna
Priserne starter på kr. 144.990,- .
Denne testbil kr. 174.990,-

Farve: Passion red
Nissan kører lige nu kampagne på Micra 100 HK Acenta til en pris på kr. 154.990,- eller N-Connecta til en pris på kr. 166.500,- . Ved begge modeller er der en besparelse på kr. 13.240,-.

Her kan du finde Nissan´s gode finansieringstilbud på Micra

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.