BMW Winter Experience 2019

Donuts på is, race i en M850i på frossen sø og OFF-road kørsel, som endte i en snedrive. Det var bare nogle af de ting, jeg oplevede i Gol i Norge i sidste uge. Kvindernes Bilmagasin har været på årets BMW Winter Experience 2019.

BMW Winter Experience

Skibukserne, vinterstøvlerne og halsedissen var klar i kufferten til to kolde vinterdage i Norge. BMW havde inviteret til dette års Winter Experience, hvor alle BMW modeller med firhjulstræk skulle afprøves.

Vi landede i Olso og kørte i bus i 3,5 time helt op til Gol fjeldet. Den smukkeste og mest idylliske Fjeldstue kom pludselig frem i  mørket. 14 graders frost og en knitrende frostsne under fødderne. Jeg blev ført helt tilbage til min egen barndom, hvor jeg selv var i Norge på skiferie. Kulden, duften og ikke mindst stilheden. Jeg gik en tur efter aftensmaden helt for mig selv. Ud i mørket. Ud i den knitrende sne. Det føltes, som om at tiden stod stille. Det var en fuldstændig fantastisk mindfullness-oplevelse. Og sundt for sjælen.

Fjellhytten i Gol

Næste morgen startede dagen med briefing. BMW Norge havde lavet det helt store set-up nede på søen lige foran fjellhytten. En kæmpe sø, hvor mange forskellige grupper kunne inddeles i hold og prøve forskellige aktiviteter.

Vi skulle starte med at prøvekøre Rolls Royce Cullinan. Ikke nok med bare at prøve en Rolls Royce – nææh nej, vi skulle også lave bremse øvelser. Med 70km i timen og så klampen i bund. Ohh yes.. bilen stod stille med et snuptag og skred overhovedet ikke ud. Det er første gang, jeg har prøvet en Rolls Royce, og jeg siger bare – en Rolls Royce er ikke en bil – det er et kunstværk. Men mere om det en anden dag.

Læs også: BMW X4 – Mors Monstertruck

Race on ice
På racerbanen blev jeg sat i en X2´er med en racerkører ved min side. Jeg har før prøvet at køre på racerbanen (dog ikke på is), men uden coach. Og det giver altså en hel anden køreoplevelse – at du har én ved din side, der fortæller dig, hvornår du skal dreje, og hvornår du skal bremse. Det lyder egentlig ret børnehave-agtigt her i skrivende stund. Men med 120 km/t på IS – kan man godt være en smule udfordret.

Jeg var hel høj bagefter. Jeg er nomalt ikke den super modige racerkører – men min coach gjorde mig helt tryg og dermed turde jeg VIRKELIG at give den gas. Det var MEGA sejt.

Racerkørsel i en M850i med en tidligere racerkører bag rattet

 

HJÆÆLP!!
Oppe i terrænet skulle BMW X5´erne afprøves. Banen var fyldt med ”mudder-sne” eller forestil dig at køre i sahara med masser af løst sand. Det er som at køre i sæbe. Alle hill-assistenterne blev afprøvet i bilen, og når du overlader alt kørsel til bilen selv, så finder den selv ud af at køre igennem det glatte føre. Det er simpelthen en så lækker oplevelse.
Lige pludselig fik bilen lidt for meget at leve af, og pludselig skred den ud i en snedrive. Og så sad vi fast! Og her skylder jeg altså lige at fortælle, at det IKKE var mig, der sad bag rettet.
Bilen red simpelthen oppe på en snedrive, og der var intet at gøre. Hjulene drejere bare rundt, uden at der skete noget, når der blev trådt på speederen. Sååå. HJÆÆÆLP. Vi tilkaldte hjælp over walkie-talkien, og så kom traktoren til undsætning. (se videoen herunder – billederne taler for sig selv!)

Den nye 3-serie
BMW lancerer den nye 3 serie til marts. 3 serien er den mest sælgende BMW model nogensinde. Det er BMW´EN! Så der er selvfølgelig høje forventninger til den. Vi fik lov at prøve den – som nogen af de første i verden – på en køretur oppe i bjergene. Vejene var fyldt med tyk is, og jeg var en smule loren ved, om vi nu ville skøjte derud af. Men med nogle gode vinterdæk og en ESP slået til, så kunne jeg trygt sætte mig tilbage i sædet og nyde det flotte landskab. Udover at køreoplevelsen som vanligt er i top, så synes jeg, at den nye 3-serie er blevet utrolig flot. De sidste par 3-serier har været en lille smule kedelige i designet – men den ny er en klasse for sig! Den har lige fået prikken over i-et.

Den nye 3-serie som er lige på trapperne herhjemme

Et brøl uden lige
Ikke nok med at BMW havde samlet alle X-drive modellerne – næh nej, vi skulle søreme også forkæles med et kig på en M5. En flødegrå, sedanudgave M5 med en lyd uden lige. Den bil er simpelhen så brutal og gangster-agtig, så man tror det er løgn. Jeg fik ikke prøvekørt den på isen, til gengæld var den meget populær som varmestue imellem aktiviteterne. Her kunne man rigtig sidde og betragte og trykke på knapper. Og ikke mindst give den lidt speederfod, så vi fik lidt prutte-lyde.

M5 vækkede stor begejstring

Min første tanke, da jeg hørte, jeg skulle op og køre på is, var egentlig ret foruroligende. Forestil dig at stå og kigge udover en sort sø og så sætte dig ind i en bil og køre ud på søen. Skræmmende! Men det var det slet ikke. Jeg sad i en bil og følte, at sikkerheden var i top, og uanset hvad der skete, så passede bilen på mig. Til trods for at vi kørte ude midt på en frossen sø. Jeg har altid vidst at BMW er noget udover det sædvanlige. Men at opleve bilerne i fri leg, i disse omgivelser, på en sø, i Norge – det var imponerende. Jeg kniber mig stadig i armen!

Jeg har lavet et lille sammendrag af hele turen som kan ses i filmen herunder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.