BMW X1 2020 biltest -den frække bybil

BMW X1 2020: er den prisen værd? Det og meget andet ser vi nærmere på.

BMW X1 2020 teaserbillede

BMW X1

BMW X1 blev introduceret i 2015. Nu har bilen fået et tiltrængt facelift, bl.a. med større nyre og kofangere, der giver associationer til de større X modeller.
BMW har selvfølgelig også en plug-in udgave af den populære crossover, nemlig en 125 hestes TwinPower Turbo-benzinmotoren på 125 hk, og en elmotor på 95 hk. Batteriet yder 10 kWh, hvilket giver en rækkevidde på ca. 57 km på ren el. Det har en opladningstid på ca. 3 timer.

Motorstørrelser

BMWs Crossover X1 fås i forskellige udgaver:
sDrive18i, benzin 140 hk.
sDrive20i aut, benzin, 192 hk.
xDrive20i aut, benzin, 192 hk.
xDrive25e aut, benzin+el, 125+95 hk.
sDrive18d, diesel, 150 hk.
xDrive18d, diesel, 150 hk.
sDrive20d aut, diesel, 190 hk.
xDrive20d aut, diesel, 190 hk.

Modelpakker

Advantage, standard udgaven
xLine, mere sporty med aluminium på nyre, skideskørter og bund, ergonomiske sæder
Sport Line, mere dynamisk design, højglans detaljer og kabinelyspakke med LED-projektion
M Sport, opgraderet design, sports undervogn og bedre aerodynamik

Fakta om testbilen

Vores testbil er en BMW X1 sDrive18i M Sport

BMW X1 fra siden
BMW X1 er kompakt at se på og pladsen indvendigt overrasker.

Teknisk data:
Motor: TwinPower Turbo på 1,5 l
Cylinder: 3
Antal hestekræfter: 140 hk.
Brændstof: Benzin
Tank: 51 l.
Grøn ejerudgift: 1820,- dkr. halvårligt
Km/l: 14,7 km/l ved blandet kørsel (WLTP)
Gearkasse:7-trins Steptronic aut.gear med dobbeltkobling
0-100 km/t: 9,7 sek.
Tophastighed: 203 km/t
Anhængertræk: Bilen må trække 1700 kg.

Design på BMW X1

Den faceliftede X1 har fået ny frontgrill, også kaldet nyre, indrammet i krom og omkranset af højglanskrom. De adaptive forlygter med kurvelys lyser vejen godt op – også i sving. Baglygter, tågelygter og blinklys er også LED. Designet på baglygterne og kofanger er nyt og udstødningsrøret er blevet større, hvilket giver bilen et mere sportsligt udtryk.

Jeg har fået rigtig mange positive kommentarer fra både unge, gamle og børnefamilier i den uge jeg har kørt i testbilen, så BMW har virkelig ramt godt og bredt med det opdaterede design på X1’er. Den tidligere generation var i mine øjne lidt kluntede, men den nye udgave er fræk at se på, og størrelse og rummelighed gør den til den perfekte bybil.

BMW X1 kabine
Funktionel og brugervenlig kabine.

Indvendigt er kabinen enkel og funktionel med mange kopholdere, små opbevaringsrum og USB porte.
Instrumentbordet skråner ned mod kabinen og er med til at understøtte det sportslige udtryk.

gearstang og køreindstillinger
Infotainmentsystemet kan betjenes via drejeknappen.

Masser af ekstraudstyr i vores X1 testbil

Mange af de mere luksuriøse bilmærker er ikke udstyret med særligt meget udstyr som standard. Det skal du betale for ekstra for. Det gælder også vores testbil, som har en hel del ekstra udstyr, faktisk for hele 171.974,- kr. Det er selvfølgelig individuelt, hvad man har behov for, men sikkerhedsudstyr, mener jeg, er noget af det vigtigste at bruge penge på. Fx en driving Assistant plus pakke som indeholder advarsel for vognbaneskift, frontkollisionsadvarsel, fjernlysassistent, Speed Limit Info og koster 12.000,- Testbilen har følgende udstyr:

 • Læderindtræk ”Dakota”
 • 19” M letmetalfælge,
 • styling 816M Sportsautomatgear med gearskift paddles
 • Parkeringssensor, for og bag (opgradering)
 • Adaptive LED-forlygter med kurvelysfunktion
 • Ratvarme
 • Spejlpakke
 • Komfortadgang
 • Bakkamera
 • Ekstra tonede ruder bag
 • Lændestøtte
 • HiFi højttalersystem
 • Navigation Plus inkl. Head-Up Display
 • Driving Assistant Plus

Vælger du en M Sports pakke som testbilen får du mere smidige køreengenskaber. Bilen kan styres mere målrettet specielt ved skarpe sving og smalle kurver, samt ved undvigemanøvrer.
Forende af bilen

Biltest af BMW X1

Udefra er bilen rap og sporty at se på. Kabinen er som vi kender det tidligere modeller, og har ikke samme wauw følelse som jeg fx får i den nye 3-serie, men den er funktionel og brugervenlig. Interiøret er lækkert og der er ingen tvivl om, at det er gode materialer der er brugt. Jeg sidder godt i sædet, som indstilles både elektrisk og manuelt.
Infotainmentsystemet er nemt at bruge og jeg kan bruge både drejeknappen og den 10,25 tommer store touchscreen (ekstra udstyr) til at manøvrere rundt.

Rattet er i øvrigt som vi kender det på de tidligere BMW’er, rart at holde på og en god størrelse.
Fra førersædet er der fuldt udsyn og head up displayet er nemt at se.

instrumentbord
Der er godt udsyn fra førersædet i X1’eren.

Køreegenskaber

X1’eren ligger godt på vejen, selv med en mindre motor som denne på 140 hk. er der fint optræk i bilen. Da jeg kommer ud på motorvejen slår jeg den adaptive fartpilot til med et enkelt tryk på knappen i rattet.  Fartpiloten er meget sensitiv og bilen laver nogle voldsomme nedbremsning og accelerationen efterfølgende er sløv. Flere gange oplever jeg at bilen bremser kraftigt op, fordi der ligger en lastbil i banen ved siden af mig og jeg foretrækker faktisk at slå fartpiloten fra igen.
Der er ikke blid spot alarm i sidespejlene, som de fleste nyere biler i dag ellers er udstyret med, så selvom der er rigtig godt udsyn i bilen, ville det sikkerhedsmæssigt give en eksta tryghed med blid spot alarmen.

Der er meget dækstøj i bilen, så jeg vil anbefale at bruge penge på nogle gode, lydsvage dæk, da de rigtige dæk kan gøre en kæmpe forskel for støjen i kabinen.

bakskærm
Bakkamera med god grafik.

X1’eren er nem at manøvrere og jeg parallelparkerer bilen nemt ved hjælp af både sensor, bakkamera og som en ekstra lille detalje kører det højre sidespejl  ned, når jeg sætter bilen i bakgear.

Bagsædet

Der er god plads på bagsædet, specielt for en bil i dette segment. Bagsæderne kan justeres frem og tilbage, alt efter hvad behovet er, så du en får mere plads på bagsædet eller i bagagerummet. Sædet kan forskydes op til 13 cm. Bagsædernes ryglæn kan desuden lænes tilbage, så bagsædepassagerne kan sidde mere behageligt.

Der er plads til 2 autostole med Isofix, og har du autostole med almindelig sele, er der faktisk plads til 3 autostole på bagsædet.
Med Isofix er det nemt at montere autostolen ved at åbne plastlågene og slide autostolens beslag ind i Isofix’en. Top Tether er der naturligvis også.
Ambiente belysningen ved bagsædet giver et godt lys, når du skal spænde barnet fast eller som passager skal anvende sikkerhedsselen.

De store ruder giver et godt udsyn for både fører og passagerer.

Bagagerummet

BMW X1 leveres med elektrisk bagklap, og der er god plads i bagagerum, hele 505l. Under topdækket er der et ekstra rum, hvor jeg kan opbevare mindre ting, som jeg ikke vil have til at ryge rundt i bagagerummet under kørsel. Der er desuden et opbevaringsrum med net i hver side af bagagerummet.

Jeg kører en tur forbi den lokale planteskole for at se, hvor meget plantejord der kan være i bagagerummet. Hele 12 poser blev det til, hvilket er ret pænt for en bil i den klasse.

X1 bagagerum m ekstra rum
Bagagerum med ekstra rum til opbevaring af mindre effekter.
BMW X1 med 12 poser jord i bagagerum
God plads i bagagerummet på BMW X1, her er der blevet plads til 12 poser jord.

Har du brug for plads til den store familie, er BMW X7 et godt bud, læs vores anmeldelse af BMWs flagskib.

+/- ved BMW X1

+
Plads
Design
Brugervenlig


Støj i kabinen
Ingen blind spot alarm
Pris

Konkurrenterne

Konkurrenterne til BMW X1 er Audi Q3, Mercedes Benz GLB og Mazda CX-30.

Pris

BMW X1 fås fra 424.917,- dkr. Den aktuelle model koster fra 478.730. Testbilen har en del ekstra udstyr og ender med en pris på 650.704,- dkr. inkl. ekstra udstyr.

BMW X1 kan privatleases for 4.995,- dkr. med en udbetaling på 35.000,- dkr.

Konklusion på BMW X1

BMW er kendt for tysk kvalitet og gedigne biler, men jeg synes de tidligere modeller har været en anelse kedelige og skrabede inden i. Med BMW X1 er der sket noget med det image, den er blevet mere kompakt og frækkere at se på. Der er overraskende meget plads for en bil i B segmentet, og den er virkelig oplagt som bybil. Prisen er dog i den høje ende specielt, hvis man vælger M Sport pakken. Der er mange andre crossovere, der er billigere, men har du budgettet til det, og er du glad for BMW og deres brand, ja så er BMW X1 et godt bud på din næste bybil.

BMW X1 bagende

Stiletter

Kvindernes Bilmagasin giver BMW X1 følgende stiletter:

DESIGN

4 ud af 6 stiletter

KØREGLÆDE

4 ud af 6 stiletter

VALUE FOR MONEY

3 ud af 6 stjerner

Testbilen var venligst udlånt af BMW. De har ikke haft indflydelse på indholdet i denne artikel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.