Kia Ceed PHEV- biltest af en plug-in stationcar

Kia Ceed PHEV: Endnu en vellykket bil fra Kia

Kia Ceed PHEV teaserbillede

Hybrid og plug-in biler bliver mere og mere populære. De er et godt trinbræt mellem benzin/dieselbiler og elbiler, som mange ikke helt tør kaste sig ud i endnu af forskellige årsager. Kia er en af de mærker, der sælger rigtig mange plug-in hybrid biler. I 2018 var de det mærke, der solgte flest plug-in biler i Danmark. I denne test ser vi nærmere på Kia Ceed SW PHEV, altså plug-in udgaven.

Fakta om testbilen

Bilen vi tester er en Kia Ceed SW PHEV, dvs. en plug-in hybrid i stationcar.
Teknisk data:
Motor: 1.6 GDI
Cylinder: 4
Antal hestekræfter: 105
Brændstof: Benzin/hybrid
Batteri: 8,9 kWh batteri
Batterivægt: 117 kg.
Rækkevidde på batteriet: 50 km på ren el
Grøn ejerudgift: 390,- dkr. halvårligt
Km/l: 76,9 km/l ved blandet kørsel
Gearkasse: 6-trins DCT.
0-100 km/t: 10,8 sek.
Tophastighed: 168 – 195 km/t afhængig af køreforhold
Anhængertræk: Bilen må trække 1300 kg.

Kia Ceed PHEV set fra højre side
Rund bagende og sporty LED-lygter på Kia Ceed SW.

Design på Kia Ceed SW PHEV

Jeg synes, at designet i Ceed’en er underspillet. Det er ikke en bil med her-kommer-jeg attitude, men det har faktisk sin charme, og når du kører i bilen, bliver den rigtig interessant. LED lygterne, køleren og luftindtagene giver forenden et sporty look og gør, at bilen ikke virker så voldsom at se på, for med sine 4605 cm fylder den godt i landskabet. LED-lys bruger iøvrigt mindre energi end andre lyskilder, og er dermed oplagt til elektrisk kørsel. Bagenden er rund, og baglygter og udstødning giver et stilfuldt udtryk.

Interiør

Kabinen er som vi kender det fra Kia, nem at betjene og overskuelig. Klimaanlægget betjenes med knapper, og der er mulighed for at tilkøbe en 10,25″ touchscreen. Bilen leveres dog med 8″ som standard. Testbilen har 12,3″ digital instrumentering (ekstra udstyr) og der er trådløs mobiloplader.

Kia Ceed PHEV kabine
Kabinens teknik er brugervenlig og digitaliseret.
Kia Ceed opladning på skærm
På skærmen får du et godt overblik over opladning, rækkevidde og klimaanlæg.

Rummelig og praktisk

Bagagerummet er 437l. og 1.506 med bagsæderne lagt ned, hvilket er en god størrelse og nok til både barnevogn, hundebur eller andre større ting. Samtidig er der masse af små rum og opbevaringsplads i bagagerummet, hvilket er rigtig godt tænkt af Kia. Der er et rum til advarselstrekanten, et til ladekablerne og i siderne er der plads til småting, som du gerne vil slippe for at have til at ryge rundt i bagagerummet under kørsel.

Bagagerum
Der er rigeligt plads til barnevogn, oppakning eller hundebur i Kia Ceed SW.

Udstyr

Kia Ceed fås i 2 forskellige udstyrsvarianter: Prestige og Upgrade. Testbilen har Upgrade pakken, men med en Kia får du virkelig meget udstyr i Prestige udgaven.
Du kan læse mere om, hvad de forskellige pakker indeholder og koster.

Biltest af Kia Ceed SW PHEV

Kia har det med at imponere mig igen og igen. Ceed’en er ingen undtagelse. Den er virkelig behagelig at køre i, sæderne er komfortable og passer godt i både bredde og sædelængde.
Bilen har mange fine detaljer der gør, at helhedsindtryk er virkelig godt. Førersædet er el-betjent, der er varme i rattet og både varme og køling i sæderne.
Keyless fungerer upåklageligt, og det er rart ikke at skulle finde nøglen frem, hver gang jeg skal låse og låse op.
Jeg har et godt udsyn og der er ingen særlige blinde vinkler, så selvom bilen er lang, er den nem at håndtere og parallelparkere. Der er bakkamera i og sensorer både foran og bagpå til at guide mig ved parkeringen.
Soltaget i testbilen er ekstra udstyr og har en merpris på 14.999,- dk., men jeg nyder at kunne åbne soltaget og lade de første forårssolstråler skinne ind fra oven.

El førersæde
Elbetjent førersæde i Kia Ceed SW phev.

Hybridmotor

I en elbil nyder jeg den lydløse motor, når bilen nærmest svæver hen ad vejen. I en hybridbil er det lidt anderledes. Du har stadig det lydløse, når elmotoren er drivkraften, men når benzinmotoren slår til virker motorlyden voldsom, og det lyder lidt som om motoren kører med flere omdrejninger end nødvendigt. I Ceed’en lyder motoren dog heldigvis ikke lige så meget som en symaskine som i nogle andre hybridbiler.
Ved små omdrejninger og ved bykørsel kører bilen primært på el. Når hybridmotoren er slået til, kører bilen emissionfrit, dvs. at der ingen udledning af CO2 er.
Kia er lykkedes med lydisoleringen i bilen, så når bilen kører på el, er den virkelig støjsvag.

Køreindstilling

Jeg kan vælge mellem EV/HEV, som forbedrer bilens brændstofeffektivitet. Knappen Sport gør responsen fra drivlinjen bedre.

Isofix og montering af autostol i Kia Ceed

Kia har formået at gøre Isofix beslagene nemme at komme til og montere en autostol i. Og så er der top tether som i de fleste andre nye biler.
En anden fordel ved Ceed’en er, at der er lys ved bagdøren, så jeg kan nemt spænde min datter ind og ud af autostolen uden at skulle fumle i mørke.

Kia XCeed er en vellykket crossover af Ceed’en. Læs vores anmeldelse af XCeed.

Opladning og rækkevidde på Kia Ceed plug-in hybrid

Jeg har besluttet mig for at lade bilen ved en offentlig ladestander med en tidsbegrænsning på 3 timer, for at se, hvor meget bilen kan nå at lade.
Kablet ligger i et dertil indrettet rum under bagagerummet. Kablet har en god længde, og jeg når uden problemer fra bil til stander og sætter opladningen i gang nemt og bekvemt.

kabelrum
Ladekablerne er gemt pænt væk i et specielt opbevaringsrum.


Efter 3 timer henter jeg igen bilen, og resultatet er imponerende og helt klart godkendt: På blot 3 timer er batteriet gået fra 10-100% og en rækkevidde fra 0-56 km.
Plug-in versionen koster iøvrigt ca. 50.000,- dkr. mere end benzinudgaven.

opladning close up
Opladningen er nem i Kia Ceed PHEV.
opladning full view
Ceed’en fylder godt i landskabet.

Hvad koster det at lade bilen op?

Kia samarbejder med Clever, som er en af de 10 udbydere af ladestandere i DK.
Kia tilbyder 2 forskellige løsninger:
– Ubegrænset ladning hjemme og på offentlige Clever standere, startprisen er 9.795,- dkr. og en mdr. ydelse på 369,- dkr.
– Ubegrænset ladning på offentlige standere, startpris 2.295,- dkr, og en mdr. ydelse på 245,-

+/- ved Kia Ceed PHEV

+
Opladningstid
udsyn
pris

design
navigation

Konkurrenterne

En af konkurrenter til Ceed’en er Kias egen crossover Kia Niro PHEV som er knap 20.000,- billigere end Ceed SW, og så den helt nye SUV fra Ford, Ford Kuga PHEV, som starter ved 270.000,-

Pris på Kia Ceed SW PHEV

Kia Ceed SW PHEV koster fra 279.999,- kr. med upgrade pakken. Testbilen har ekstraudstyr for 40.997,- kr. og lander på 320.996,- kr.
Der er 7 års garanti (max 150.000 km).

Konklusion på Kia Ceed PHEV stationcar

Kia gør det godt. De har produceret hele 4 forskellige Ceed modeller, og alle med et vellykket resultat. Ceed SW er familiebilen, hvor der er plads til både bagage og passagere og selvom den måske ikke syner af meget ude fra, så får du faktisk rigtig meget bil for pengene.
Er du på udkig efter en bil, hvor street credit ikke er den altoverskyggende faktor, men hvor der ikke er gået på kompromis med komfort og udstyr, ja så er Kia Ceed SW plug-in bestemt værd at kigge nærmere på.

Bilen forfra på afstand
Pænt design uden for meget her-kommer-jeg attitude.

Stiletter

Kvindernes Bilmagasin giver Kia Ceed SW PHEV følgende stiletter:

DESIGN

4 ud af 6 stiletter

KØREGLÆDE

VALUE FOR MONEY

Testbilen var venligst udlånt af Kia Danmark. De har ikke haft indflydelse på indholdet i denne artikel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.