First drive: Fiat 500 og Fiat Panda hybrid

Kvindernes Bilmagasin har været en tur i Bologna for at se på nyhederne fra Fiat-koncernen. Både Fiat 500 og Fiat Panda hybrid lanceres nu og kommer til Danmark i slutningen af marts 2020.

Fiat 500 mildhybrid

Som kendere nok kan spotte, så er der ikke ændret på selve ydret på Fiat 500, og hvorfor også ændre på et design, der har været så stor en succes gennem flere år. Fiat 500 er stadig udadtil den søde, lille bil som vi kender den, men under kølerhjelmen er der en dejlig nyhed, nemlig en helt ny motor og Fiat har også valgt at lancere en helt ny farve som vist på billedet.

Prisen på den nye Fiat 500 mildhybrid kommer til at koste fra kr. 119.990,- og har dansk introduktion slut marts 2020. Grøn ejerafgift forventes at ligge på ca. kr. 500,- halvårligt.

H-logoet Launch Edition kan ses på siden af både 500 og Panda og er kendetegnet for Hybrid
Hybrid skrift på bagklap
Der er også skrevet HYBRID på bagklappen

Motor og hybridteknologi i den nye Fiat 500 og Fiat Panda

Den nye mildhybridmotor er en trecylindret 1,0 benzinmotor med 70 HK, som er kombineret med en elektrisk motor på 12 volt samt et litiumbatteri . Systemet genvinder energi, når bilen bremser og lagrer det i litiumbatteriet. Energien bruges, når du accelererer og også til at genstarte motoren ved start/stop-kørsel. Når du sætter bilen i frigear ved hastighed under 30 km/t, slukkes benzinmotoren automatisk. Alt dette tilsammen reducerer Co2-udledningen med op til 20% i Fiat 500 og op til 30% i Fiat Panda. Motoren er sænket lidt i forhold til tidligere på Fiat 500, hvilket gør at den ligger bedre på vejen og derudover har begge biler også et 6-trins manuelt gear, som giver bedre køreegenskaber og nedsætter benzinforbruget. Start/stop-systemet er meget støjsvagt på grund af den nye motortype, hvilket er meget behageligt.

Den nye Fiat 500 mildhybrid og Fiat Panda mildhybrid lanceres i en helt ny Launch Edition i flot lys blågrøn farve, der kaldes Green Rugiada. Derudover produceres Fiat 500 Launch Edition med sæder, der er delvist lavet af genanvendt plast Seaqual Yarn.

Senere på året forventes en 1,2 benzinmotor med et MTA-automatgear.

Kabine Fiat 500
Instrumenteringen i kabinen er sjov – alt i Fiat 500 har runde former og den fine, nye lyse blågrønne farve kan ses flere steder

Sikkerhedsudstyr som standard i Fiat 500 og Fiat Panda

  • 7 Airbags
  • Selealarm
  • Nødbremse

Standardudstyr Fiat 500 mildhybrid

  • Aircondition
  • Stor tripcomputer
  • El-ruder, for
  • Isofix-beslag til børnestole, bag
  • Læderrat med ratbetjening
  • Mobiltilslutning med medieafspilning
  • og meget mere ……….
Fiat 500 cabrio
Fiat 500 mildhybrid kommer selvfølgelig også til Danmark som cabriolet
Fiat 500 side
Den er nu stadig en kær, lille sag Fiat 500

Fiat Panda

Den nye Fiat Panda mildhybrid kommer til Danmark som versionen City Cross, og her er det også i motorrummet du finder den fine nyhed i form af den helt nye motor som beskrevet ovenfor, samtidig får du også 6 gear i Panda. Fiat har også valgt at lancere Panda mildhybrid i den helt nye lyse blågrønne farve Green Rugiada. Se tidligere biltests af Fiat Panda.

Fiat Panda front
Fiat Panda City Cross mildhybrid med tågelygter
Fiat Panda kabine
Instrumenteringen i kabinen på Fiat Panda er med kvadratiske former
Fiat Panda City Cross logo på siden
Cross-logo på siden

Priserne på Fiat Panda City Cross mildhybrid er ikke på plads endnu, men forventes meget snart. Grøn ejerafgift forventes at ligge på ca. kr. 500,- halvårligt. Modellen bliver introduceret i Danmark slut marts 2020.

Fiat Panda bagfra og side
Når enden er god ………..

Til slut

Fiat 500 mildhybrid og Fiat Panda mildhybrid klarer sig stadig helt af sig selv, men på lidt anden vis end normalt. Du skal ikke tænke på kabler, men får som en ekstra bonus en betydelig brændstofbesparelse, og det er jo værd at have med i tankerne, når du skal bestille ny bil.

Vil du vide endnu mere om Fiat 500 og Fiat Panda kan du trykke her

Kvindernes Bilmagasin var inviteret til Italien af Fiat Danmark.
Fiat Danmark har ikke haft indflydelse på indholdet af denne artikel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.