Felix Smith: En chance man får én gang i livet

Top Gear Danmark

Kvindernes Bilmagasin var inviteret til premierevisning på det første afsnit af Top Gear Danmark. De 3 danske værter er Felix Smith, Dar Salim og Jesper Carlsen og har vidt forskellige baggrunde som TV vært, skuespiller og racerkører.
Programmet har allerede inden start været i modvind mere end en gang, men hvad kan vi forvente os af programmet? Det har vi taget en snak med værten Felix Smith om.

Interviewet er i fuld gang.

En ægte passion for biler

Man kan høre på Felix, at det her ikke bare er et job for ham. Han er virkelig passioneret omkring biler, og starter vores interview med at udbryde: “Hvad synes du om det?”. Han afslører, at han næsten ikke har sovet natten inden, fordi det her projekt virkelig betyder noget for ham. En af hans store ambitioner i livet er at teste så mange biler som muligt. Med Top Gear programmet, er han i hvert fald kommet flere skridt tættere på målet.

Felix Smith: En roadtrip igennem Skandinavien

Top Gear Danmark er ikke et forbrugerprogram. Det får vi at vide, både af produktionslederen og Felix, det er mere en roadtrip gennem Skandinavien med 3 mennesker, som man får lyst til at være i selskab med. 3 forskellige personligheder – med det twist at de kører i biler vi andre blot kan drømme om. Det bliver da hellere ikke til test af mange familiebiler, og i første program stifter vi bekendtskab med både en Lamborghini, en Bentley og en Gelandewagen, så er barren ligesom sat.

En dansk vinkel på Top Gear?

Den danske vinkel er svær, mener Felix, der er ikke rigtig er nogen bilindustri i Danmark. Vi har gode racerkørere, men dårligt nok ordentlige racerbaner. Top Gear produktionen måtte tage til Sverige for at teste bilerne på bane. Programmet er desuden lavet i samarbejde med både Danmark, Sverige og Norge for at kunne få adgang til flere biler, og det har været virkelig svært at skaffe biler. Danske biler som Fisker eller Zenvo har det heller ikke været muligt at teste, Skandinavien er simpelthen for lille et marked.
Så den danske vinkel? Det er værterne på programmet.

God kemi mellem værterne

Værterne har det sjovt sammen. Felix har sagt sit gode job op, Dar har en blændende skuespilkarriere, og Jesper har aldrig lavet tv før, så alle 3 er gået ind i projektet, fordi de virkelig brænder for det. Det er en chance man får en gang i livet, det er der ingen af dem, der har kunne sige nej til.
Udfordringerne har været sjove og spændende og gjort at kemien er god. De er ikke castet ud fra nogle roller, men hvem de er som person, og hvad de hver især kan byde ind med. Felix har stor erfaring med tv, Jesper størst erfaring bag rattet, og Dar er et naturtalent inden for alt der har en motor og har et kæmpe konkurrence gen, ifølge Felix.

Konkurrencegen

Det med konkurrencegenet gælder nu dem alle 3. Det er mænd, der gerne vil vinde, og det skifter da også fra program til program, hvem der har hatten på. De har alle kunne lære noget af hinanden.

Vi kan vist se frem frem til en test af Suzuki Jimny i sne. Foto: Per Arnesen

Sidste sommer testede vi Suzuki Jimmy, her kan du læse, hvad vi synes om den lille firhjulstrækker.

Felix Smith: Der skal være plads til benzinslugere

Du har udtalt, at TopGear hverken er moderne eller politisk korrekt. Hvad kan vi forvente?
Der er fokus på klimakrise. Det er ikke politisk korrekte at køre Skandinavien rundt i store, fede benzinslugere, men der kommer også noget med elbiler og fremtidens biler. Generelt har værterne har fået lov til at gøre, hvad de ville. “Der vil sikkert være nogen, der synes det er for drengerøvsagtigt eller at vi fyrer for meget benzin af, men det skal der være plads til i sådan et program” mener Felix Smith.

Felix Smith ved Ferrari
Vi kommer ikke til at se mange hverdagsbiler i programmet. Her poserer Felix Smith ved en Ferrari.

Hvad med kvinderne?

Inden vi ser programmet løfter Discovery Networks Danmark sløret for, at der kommer kvindelige gæster i programmet, Lina Rafn er en af dem. Jeg spørg Felix, hvilke andre kvinder vi kan glæde os til i programmet. I følge ham, har det været svært at finde kendte, kvindelige gæster, som også interesserer sig for biler. Vi har flere kvindelige racerkører, men de har svært ved at tage tid ud af kalenderen. Det lader også til, at kvinderne lige skal se programmet an. Han håber på en sæson mere af Top Gear Danmark, så der kan blive plads til flere kvindelige gæster. “Desuden ved vi jo ikke om The Stig er en mand eller en kvinde”, siger Felix med et glimt i øjet.

Skibakker i Norge og rally i Sverige

De danske værter har fået mange, spændende udfordringer. De er blevet kastet ud i oplevelser de aldrig havde drømt om. For Felix har de største oplevelser været at køre bil på en skibakke i Norge, og rally i en skov i Sverige. Adrenalin, er vist det overordnede ord her. Værten har lært en masse forskellige biler at kende, og det er vist det tættest han kommer på at være racerkører. Han opsummerer: “Jeg er blevet klogere på biler”.

Rally kørsel i svenske skove. En af de oplevelser Felix Smith husker tilbage på. Foto: Per Arnesen

En kvinde, som er virkelig erfaren inden for rallykørsel er danske Line Lykke Jensen, som vi tidligere har interviewet.

Hvad gør TopGear DK unik i følge Felix Smith?

TopGear UK har været banebrydende i forhold til produktion og teknologi. I Danmark er der ikke stor tradition for bil programmer, og det har været svært at få tv produktioner til at satse på området.
Programmet er ikke kun for bilentusiaster og Top Gear Danmark har forsøgt at gøre det både informativt og underholdende og få ting med, som ikke har været vist før.

Felix afslutter interviewet med at pointere, hvor vigtigt det her projekt er for ham. Han ville fortryde, hvis han ikke havde sagt ja. Top Gear Danmark er hans hjertebarn.

Premiere på programmet

Spørgsmålet er, om den danske udgave kan leve op til det ikoniske, britiske bilprogram? Vurder selv, den danske udgave af Top Gear kan ses på Dplay fra d. 27.2. og på Kanal 5 til foråret.

Felix Smith og Top Gear værterne ved Axel Towers
The Stig kiggede også forbi Axel Towers.

Pressebilleder: Discovery Networks Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.