Helle Ainsworth: Jeg vil give et godt miljø videre til den næste generation

Byd velkommen til Kvindernes Bilmagasin’s nye “elbilsnørd”, Helle Ainsworth. Som en del af Advisory Boarded ønsker Helle at slå et slag for elbilsmarkedet i Danmark, da det er vigtigt for hende at give et godt miljø videre til den næste generation.

Navn: Helle Ainsworth

Alder: 53 år

Jobtitel: Elbils-entusiast, Senior Project Manager, Novo Nordisk, webshopejer af Busimiss.com

Bil: Tesla og en dieselgris (gammel SEAT Ibiza)

 

På en dejlig forårsdag i Kgs. Lyngby mødte jeg Helle Ainsworth. Helle kører til daglig i Tesla og er vild med det. “Prøv at sæt dig ind engang” sagde hun, da vi stod og betragtede det store design-ikon og jeg måtte med skam melde, at jeg aldrig havde prøvet en Tesla. Imens vi kørte en tur op ad Helsingør motorvejen fik Helle demonstreret bilens mange smarte finesser. Jeg fornemmede hurtigt Helle´s kærlighed til bilen og det tog ikke lang tid for mig at finde ud af hvorfor hun kalder sig elbilsnørd.

 

Hvorfor har du valgt at køre i Tesla og hvad betyder det for dig?
Jeg mener, at vi skal give et godt miljø videre til den næste generation. Det er derfor vigtigt, at min bil er miljørigtig. Men min bil skal også være lækker og smart, så her kom Teslaen på banen.

 

Hvilke biler har du ellers haft?
Her er nogle af de biler, som jeg har haft.

Den første bil: Rød Ford Escort
”Børnebussen”: Ford Aerostar
Den fornuftige firmabil: Ford Mondeo
Den første ufornuftige bil: BMW 3
Den anden ufornuftige bil: Audi A4
Den tredje ufornuftige bil: Tesla


Hvad er det vigtigste for dig når du vælger bil?
Smart design, gode køreegenskaber og miljørigtighed.

 

Hvorfor tror du der er forskel på hvilke biler mænd og kvinder kører i?
Jeg tror, at kvinder går mere op i design end mænd. Det er ikke kun farven på bilen, men også hvilke signaler den sender om dig.


Hvad tænker du om fremtiden og elbiler?
Jeg er helt sikker på, at vi i fremtiden vil køre i selvkørende elbiler. Det er bare utroligt ærgerligt, at Danmark har meldt sig ud af udviklingen lige nu. Vi har et stort problem med partikelforurening i de store byer. Her vil elbilen kunne være en god løsning.

Teslaen er lige nu den eneste elbil på markedet, hvor man ikke har brug for en fossilbil ved siden af. Bilen har en fin rækkevidde, og der en infrastruktur af Super Chargere, så du kan tage på langtur uden problemer.

Der er rigtig mange nye elbiler på vej med lang rækkevidde. Vi vil derfor, om ikke ret lang tid, se elbiler, der har rækkevidder på højde med Teslaen. Mit ønske er, at der bliver lagt mere vægt på designet på elbilerne. Lige nu ligner flere af dem futuristiske ingeniørprojekter, som ikke appellerer til tøserne.

 

Hvordan synes du at bilbranchen formår at markedsføre biler til kvinder?
Jeg er ikke imponeret. Jeg oplevede, da jeg skulle vælge firmabil, at bilsælgeren henvendte sig til min mand. Der er nok en opfattelse af, at kvinder intet ved om biler. Det kan godt være, at kvinder ikke er så gode til at reparere dem, men vi sætter os også ind i, hvad de forskellige biler kan.

 

Hvordan synes du bilbranchen formår at markedsføre el biler?
Uha, det går jo ikke særligt godt lige nu. Mest på grund af regeringens modvilje imod elbiler. Men bilbranchen er derfor heller ikke gearet til at sælge elbiler. Jeg oplever ofte, at jeg ved meget mere om bilen end sælgeren. Bilbranchen skal også forstå, at det er andre informationer, som en elbilskunde efterspørger. De første spørgsmål vil være:

  1. Hvor langt kan den køre på en opladning?
  2. Hvor lang tid tager opladningen og har den hurtiglader?
  3. Hvilke stik kan den oplades med (mormorstik, type 1, type 2, CCS Combo og CHAdeMO)?
  4. Hvordan oplader man hjemme og på farten?

 

Hvis du kunne gøre en forskel for at Danmark kom mere ”op på beatet” mht. Elbiler – hvad ville du så gøre?
Vi må have gang i lobbyarbejdet og få de korrekte fakta på banen. Der er lige nu en masse myter og urigtige informationer om elbiler.
Mit bedste argument for elbiler er, at de bliver mere og mere grønne med tiden efterhånden som elproduktionen bliver mere grøn. Det bliver aldrig tilfældet med de konventionelle fossilbiler.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.