NIO – første bil i verden med kunstig intelligens

“Jeg stod ude på min altan og kiggede udover byen. Jeg kunne føle på min krop, hvor meget smog der var i luften. Det var præcis én måned før, min første søn kom til verden”. En fortælling af kinesiske William Li Founder af NIO. Liger dér tog han simpelthen en beslutning om, at ville gøre verden til et bedre sted for sin søn og alle andre. Og man må sige, han er heldigvis godt på vej…

Den helt nye NIO kommer til Danmark meget snart.

Nyt elektrisk bilmærke med kunstig intelligens

Jeg er netop kommet hjem fra verdens præmiere i Berlin på det helt nye elektriske bilmærke, som er på vej til Danmark. NIO ser sig selv som en Premium brand og lægger sig dermed i kategorien med bl.a Volvo, Audi, BMW, Xping, Merdeceds-Benz og Tesla. Men d skiller sig i den grad ud i hele deres tankegang omkring forbrugernes brug og adgang til en bil.  Det kommer jeg selvfølgelig ind på længere nede i teksten.

NIO bliver introduceret med 3 forskellige modeller. En lille sedan, en stor sedan og en SUV. Modellerne hedder et5, el7 og et7.

Bagenden på NIO store sedan

 

Bagenden på den nye NIO et7

Vores kunder er det vigtigste for os

”Vi satte os ned og brainstormede sammen omkring vores visioner til en bil, alle blev hørt og ud fra den fælles vision, byggede vi en bil.”  Fortæller founderen af NIO William Lee. Nogle bilfabrikanter vil nok mene, at det plejer at være omvendt.

Jeg fornemmer hurtigt, det visionerne for NIO bygger på et holistisk og diverst syn på mennesker. Mennesket er i centrum og det er essentielt at alle bliver set og hørt.

Dét illustres rigtigt godt i hele hans tankegang… Det var ham, som vi mødte, da NIO blev præsenteret, det var hans visitkort, vi havde med hjem i tasken med ordene samt et håndtryk “Skriv hvis du har noget på hjertet”.

Et af de vigtigste fokuspunkter for grundlæggeren William Li er, at alle hans medarbejdere er glade og dedikeret omkring NIO og han lytter utrolig meget til dem.

Jeg fornemmer hurtigt, at der ikke er langt til toppen. Og hvis der er noget NIO gør, så er det at lytte til deres kunder, ligesåvel som William lytter til sine medarbejdere. ”Brugerne” kalder de dem.

Advisory Boards

De sidste mange år, har NIO ikke bestilt andet end at holde sparringsmøder med deres såkaldte Advisory Boards rundt omkring i hele verden. Advisory Boards består at helt almindelige mennesker som dig og mig, der er blevet spurgt om, de kunne tænkte sig at være med på et testpanel og være med til udviklingen af NIO biler. De lytter utrolig meget til deres Advisory Boards og det er dem og deres input som i store træk baner vejen for NIOs udvikling af bilerne.

Hele William Lees holdning gennemsyrer de ansatte og deres tilgang til os, det har ligget virksomheden meget på sinde, at de rigtige folk som forstår og lever kulturen er med på holdet og det mærkes helt tydeligt – en meget stor fornøjelse for et kort øjeblik at være en del af.

s også: Hyundai Ioniq kåret som årets elbil

Det er ikke bare en bil

NIO et meget mere end en bil. Via en App bliver du budt indenfor i et NIO univers, som du bliver en del af, når du køber en NIO bil. Et community som de kalder det, hvor brugere kan dele ud af alle deres erfaringer, de kan mødes med vennerne i det lokale NIO Houses, arrangere fastelavn for ungerne, yoga for mødrene eller noget helt andet.  Det handler om at være sammen. 

På denne måde har NIO også mulighed for at være i tæt kontakt med deres brugere og få feedback omkring bilerne og brugeroplevelserne.

“Det kan også være at man ønsker at bruge et NIO House som konferencelokaler, så må man også gerne det og det er gratis”, ifølge Rasmus Huus, Chief Operation Officer fra NIO Danmark.

Flexibility is the new premium

En NIO vil i første omgang ikke kunne købes i Danmark, men kun leases på abonnement. NIO tror på at færre og færre ønsker at købe deres bil i fremtiden. Men i stedet ønsker man mere flexibilitet i hverdagen – om sommeren ønsker man en sedan, om vinteren en SUV osv. 

Læs også: Månedens Netværker – Pia Bagge fra Super Dæk Service

På denne måde kan NIO tilbyde en serviceydelse, som er udover det sædvanlige – i den såkaldte ”Subscription model” er alt inklusiv. Service, vinterdæk/sommerdæk, forsikring, vægtafgift osv. Du skal ikke tænke ret meget, bare sætte dig ind i din NIO og nyde køreturen.

Priserne ligger på for den mindste NIO sedan 8.499 kr. pr. måned,

En af de mest avancerede biler på markedet

En NIO er den første bil i verden, der bliver leveret med kunstig intelligens. Dette ses bla med den såkaldte lille levende Avatar som sidder på instrumentbrættet og byder dig velkommen og vinker til dig, når du stiger ind i bil. NOMI hedder den. Nomi er et kvikt lille væsen, som husker dig som person. Den husker dine favoritsange, din indstilling i sæder, din yndlingsmassage og din daglige ruter på vejene. Derudover kan du spørge NOMI om hvad som helst, vi kender den lidt som Siri.

En af de sjoveste gimicks jeg fandt i bilen, var, at du kan lave ”ild i pejsen” og sidde og lytte og se på en pejs med brænde som knitrer, imens du kører. Det var utrolig sjovt at prøve og tro det eller lad være, jeg fik faktisk den her lidt.. ”ahh, jeg er i sommerhus, det er koldt udenfor, jeg sidder og slapper af med en kop varm kakao – følelse” i kroppen.Lige præcis dén følelse ønsker Nio at skabe, din bil er også et del af dit habitat… 

Infotainment systemet i den nye Nio tilbyder ild i pejsen

 

Så er der ild i pejsen og vi er klar til at køre

NIO er utrolig gennemført i designet. Linjerne er smukke og den udstråler eksklusivitet samt luksus. Jeg er ikke i tvivl om, at der er tale om en Premium bil, når den kommer kørende.

Danmarks Naturfredningsforening

For NIO ligger den bæredygtige udvikling selvfølgelig meget højt på sinde, det var også ud af dén tanke, at hele ideen om NIO opstod. Derfor har de en filosofi der hedder ”Blue Sky Coming”. Blue Sky Coming beskriver deres grundlæggende filosofi om en lysere, positiv og en mere bæredygtig fremtid.

Det er den tanke, der driver dem – hver dag, på globalt plan – og den tanke som startede hjemme på William Li’s altan. Derfor har de indgået et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Naturfond

Planen er, at de sammen vil skabe bedre forudsætninger for de lokale leveområder for dyr og planter i udvalgte parker i Danmark og fremme folks mulighed, og lyst til at udforske og opleve den danske natur på bæredygtig vis og på naturens præmisser.

Udover at hjælpe med at styrke infrastrukturen i parkerne og gøre dem mere tilgængeligt, vil NIO hjælpe med at bygge faciliteter der skal skabe værdi for både det lokale dyreliv og besøgende.

Genbrug er god brug

For at leve op til deres slogan ”Blue Sky Coming”, har NIO valgt at genbruge så meget som muligt i deres biler. Bla. så vi til præsentationen, at NIO har indgået samarbejde med forskellige tøjdesignere bla. danske og berømte Hvass og Hannibal, om at designe tøj som er lavet af genbrugsmaterialer fra biler. Bla. stoffet fra airbags.

 

Stoffet fra airbagsene i NIO bilerne bliver genbrugt til at lave bla. tøj.

NIO er så meget mere end en bil, det er et brand som virkelig vil være med til at forandre og forbedre verdenen, de sætter sig ind i landets kultur og bidrager lokalt til at gøre Danmark til et bedre sted… Et brand der Walks the Talk – virkelig imponerende…

 

Tak til NIO Danmark for at give Kvindernes Bilmagasin muligheden for at være med på denne pressetur.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.