Hyundai Hybrid, el og brint

Hyundai har inviteret Kvindernes Bilmagasin til Kellers Park for at høre, hvad der rør sig hos dem, om Hyundai hybridbiler, og for at prøvekøre den helt nye brint bil: Hyundai Nexo

Nexo teaserbillede

Hyundai og fremtiden

Hyundai er verdens 4. største bilproducent og har haft import til Danmark siden 1992. I dag har de 45 forhandlere rundt omkring i landet.
Hos Hyundai lægger de stor vægt på teknologi, nye løsninger, nye ideer, herunder CO2 neutrale biler. Det går godt i tråd med de nye regler om CO2 udledning som træder i kraft 1. april 2020. Reglerne dikterer, at nye biler ikke må udlede mere end 95 g CO2/km.
Som Hyundai siger: “Det er vores mål at have produceret 500.000 biler drevet med vores brintteknik i 2030 og dermed bane vejen for en ny æra med miljøvenligt bilejerskab.”

Hyundai Nexo

Hvor el og hybridbiler fylder meget i medierne og hos importørerne, har der endnu ikke megen fokus på brint biler. Det vil Hyundai gerne ændre på med deres nye satsning: brintbilen Nexo.
På brintbiler er den luft der kommer ud af udstødningen renere end den luft den tager ind. Den er således 100% CO2 neutral. På nuværende tidspunkt findes der desværre kun 8 brint tankstationer i Danmark. I Norge og Tyskland er man noget længere fremme. I Tyskland findes der på nuværende tidspunkt 76 brint stationer og man regner med, at 100 nye bliver bygget ved udgangen af 2019.
Brintbilen har en rækkevidde på 650 km. og altså længere end samtlige elbiler på markedet. Det tager kun 3-5 min. at fylde en brintbil.

Masser af sikkerhedsudstyr i Nexo:

  • Træthedsregistrering
  • Holder du ved et lyskryds eller i kø, giver bilen besked når den forankørende sætter igang
Hyundai Nexo cockpit

Fjernbetjent parkering

Ja, den er god nok: Du har endelig fundet en p-plads, du kører bilen ind i båsen, og så kan du ikke komme ud fordi der ikke er plads nok. Det scenarie er fortid med Nexo. Bilen kan nemlig parkeres med fjernbetjeningen!

Prisen på en brintbil

Prisen på Nexo starter ved kr. 599.995,- og koster 650 kr. pr. i grøn ejerudgift.

Vi laver en dybdegående anmeldelse af Nexo’en medio november, så hold øje med vores hjemmeside og på sociale medier de næste par uger.

Hyundai Nexo bagende

Læs også vores anmeldelse af Hyundai I30.

Hyundai Ioniq

Tilbage i 2017 præsenterede Hyundai den meget futuriske bil – Ioniq. Nu er den faceliftede udgave kommet og byder på flere hestekræfter og sikkerhedsfunktioner samt et opgraderet interiør. Faceliftet består af en ny grill, lidt nye farver og et nyt instrumentbord.. Det nye facelift kommer i 2 forskellige udstyrsvarianter: Trend og Premium – og det som gør sig gældende i begge modeller er, at de er født med rigtig meget standardudstyr.

Forgængeren blev kåret som den reneste bil i sin klasse af den tyske udgave af FDM.
Med den nye IONIQ electric er der endnu mere fokus på miljøet. Den har fået et større og mere effektivt batteri, som sørger for at rækkevidden er øget med over 35%.
Den nye IONIQ electric har således en rækkevidde på op til 311 kilometer – helt uden CO2-udslip. Ved brug af en hurtigladestation (DC) på 100 kW kan batteriet lades op til 80% på kun 54 minutter. 

Hyundai Ioniq front

Jeg sidder godt i Ioniq’en og kørekomforten har jeg ikke noget at udsætte på. Helt pjattet er jeg dog ikke med bagruden. Den er ligesom skåret over på midten, og gør udsynet ud af bagruden begrænset.

Hyundai Ioniq kommer både i en ren el, hybrid, og en plug-in hybrid udgave.
Den er allerede landet i Danmark, så kig ind forbi din nærmeste forhandler, hvis du vil se nærmere på den futuriske elbil.

Hyundai Ioniq instrumentbræt

Prisen på Hyundai Ioniq

Ioniq kan fås fra kr. 259.995,-

Hyundai Ioniq bagende

Konkurrenterne til Hyundai

Toyota
Peugeot
VW

Garantien

Hyundai er konkurrencedygtige på garantien. Hele 8 års garanti eller 200.000 km. er der på batteriet. Drivlinjer, dvs. motor mv. er der 5 års garanti på.

Kvindernes Bilmagasin var inviteret af Hyundai Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.