Le Mans film: Fart, spænding og smukke biler

I 1966 vandt Ford Le Mans for første gang. Kvindernes Bilmagasin har været med til pressevisningen af filmatiseringen af historien. Le mans filmen får vores varmeste anbefaling med på vejen.

Le Mans 66 løb teaserbillede

Kvindernes Bilmagasin som filmanmelder?

Måske sidder du nu og tænker, hov Kvindernes Bilmagasin anmelder da ikke film? Og nej, det plejer vi da heller ikke, men når filmen handler om passion, fart og ikke mindst biler, så gør vi gerne en undtagelse.

Se traileren til filmen: https://www.youtube.com/watch?v=VoAucjvIQCg

Fords første racerbil

I starten af 60’erne kæmper Ford motors med økonomien. Efter et fejlslagen forsøg på at købe Farrari, går Henri Ford II med på ideen om at bygge Fords første racerbil og forsøge at slå Ferrari i det ikoniske 24-timers racerløb: Le Mans.

Udstilling af Fords Le Mans bil
En Ford GT40 som minder om den ikoniske racerbil.

Vi har for nylig testet Ford Mustang. Læs anmeldelsen og se de smukke billeder af bilen.

Le Mans 66: Filmens handling

Caroll Shelby, spillet af Matt Damon, er tidligere racerkører og Le Mans vinder, men må opgive drømmen og arbejder nu som indehaver af en bilforretning.
Han hyres af Henri Ford II til at designe racerbilen som skal slå Ferrari og ikke mindst Enzo Ferrari i Le Mans.
Caroll hyrer den fandenivoldske racerkører Ken Miles (Christian Bale) til at teste og køre bilen frem til det ikoniske 24 timers løb i Frankrig: Le Mans.
Sammen bygger de den klassiske Ford GT40 Mk.

Flere gange må Caroll kæmpe for at overbevise Ford Motors om, at det kan lade sig gøre. Vi følger udfordringerne, opture og nedture, og forsøgene på at optimere bilens performance så den yder max. Ken Miles’ søn Peter følger sin far tæt fra sidelinjen, og er med som tilskuer ved både løb og testkørsler.
De deltager i forskellige løb op til den store finale, hvor den endelig test skal stå: Le Mans i 1966.

Le Mans 66 solbillede

Henri Ford II

Le Mans 66 er også en læring i ledelsens betydning for, om en virksomhed lykkes.
Filmen viser nemlig både, hvor stor indflydelse dårlig ledelse har på resultaterne. I filmen ser vi den unge, innovative marketingmand, der kæmper for at projektet bliver en succes, og på den anden side Henri Ford IIs smålige og egenrådige højre hånd som gør alt, hvad han kan få at projektet mislykkes.
Hvem af de to hos Ford motor der lykkes med planen, må du se filmen for at finde ud af.

Le Mans 66, hvad fik vi med hjem?

Filmen indeholder både kærlighed, venskaber og en dyb passion for biler. Det er lykkedes instruktør, James Mangold (som også har instrueret “Walk the Line”) at balancere filmen så det pladderromantiske, amerikanske ikke bliver for meget.

Karaktererne

Caroll Shelby er lidt af en enspænder, han går op i bilerne med liv og sjæl og udover venskabet med Ken og nogle få mekanikere, virker det som om bilerne er hele hans liv.
Ken Miles er lidt af en rebel og udfordrer normen, men skildres som et varmt menneske, hvor venskabet og familie betyder meget, og man kan ikke undgå at fatte sympati for ham.
På vej hjem fra biografen er jeg høj på fart og og den spændende historie, og samtidig kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvad samarbejdet mellem Caroll og Ken kunne have ført til, hvis slutningen havde set anderledes ud.
Ford GT40 endte med at vinde Le Mans i både 1966, ’67, ’68 og ’69.

Er du til klassiske biler, fart og passion? Så må du ikke gå glip af Le Mans 66.

Når vi anmelder biler, uddeler vi stilletter. Filmanmeldelsen af Le Mans 66 er ingen undtagelse, og vi sender disse antal stilletter i filmens retning:

6/6 stiletter for design

Le Mans 66 racerbil
Ford GT40 udlånt af Daytona cars i Kvistgård.

Kvindernes Bilmagasin var inviteret af Nordisk Film Distribution A/S

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.