Nissan-drifting I Andorra

Jeg kom i den grad på glat-is sammen med drifting instruktøren

Det tog ikke mange sekunder at svare Ann fra Nissan, da hun ringede og spurgte om jeg ville med til Andorra og køre på is i den nye Nissan Ariya og X-trail. Andorra – et sted jeg aldrig har været før og altid har forbundet med det vildeste sne eventyr. Normalt går presseturene ud på at komme ned og prøve køre en bil, tage noge lækre fotos og flyve hjem igen – men denne tur var noget helt særligt.

Vi mødtes i lufthaven tidlig torsdag morgen og tog morgenflyveren til London. Her skulle vi mellemlande, da der ikke går nogle fly direkte til Toulose

Vi kørte fra Toulose lufthavn i den nye Nissan Ariya elbil igennem det smukkeste bjerglandskab og landede ved Villa Paulita, som ligger et par timers kørsel nord for Barcelona. Den smukkeste lille landsby og det fineste lille hotel lige ned til en sø. Der var ikke ret meget sne og instruktørerne fortalte, at der normalt plejer at ligge rigtig meget sne, men det har været en varm vinter i år. Heldigvis var der sne og is på banen, som stod klar og ventede på os.

Villa Paulita  - et hyggeligt landsbyhotel
Villa Paulita – Det hyggeligste lille landsbyhotel og vores overnatningssted inden det gik løs på isbanen

Næste morgen kørte vi afsted i en Nissan X-trail, en dejlig stor 7 personers SUV. Denne var ikke el, men hybrid bil. Det var tydeligt at mærke forskellen på Ariya og X-trail. Elbilen kørte utrolig smooth og virker noget mere let-på-tå at manøvrere rundt med i forhold til den store tunge 7 personers SUV.

Læs også: Sådan sparer du penge på brændstof

Vi startede med en sikkerheds briefing da vi landede ved isbanen oppe i bjergene. Banen bestod udelukkende af is og det var som et spejl at køre på. Vi fik af vide at vi skulle have respekt for bilerne, især i svingene. Vi fik den helt store instruktion i at køre, fuldstænding som en racerkører ville køre. Følelsen af, at bilen skrider væk under dig, men alligevel mærker du at bilen står sikkert fast under fødderne. Instruktøren jeg kørte med, kørte drifting i sin fritid, så han lærte mig mange beskidte tricks. Det var en utrolig oplevelse, at man sidder i en ganske almindelig Nissan, som så ellers folder sig ud og viser sig at være noget af en racerbil, Det var en vanvittig oplevelse. Driftigt i en Nissan – det havde jeg nu alligevel aldrig troede jeg skulle prale med.

Nissan x-Trail og Ariya på glat is

Lang holdbarhed i en elektrisk Nissan


Nu har jeg efterhånden testet en del elbiler og jeg må sige, at Nissan Ariya overrasker mig hver gang på rækkevidden på batteriet. En hel dag på landevejen og det var bjergkørsel vel og mærke – og så flere timers banekørsel hvor den, ja undskyld udtrykket – blev tæsket rundt på banen – og der er stadig masser er strøm tilbage på batteriet. Det er der altså ikke mange af konkurrenterne der kan måle sig med. Ariya er opgivet til 533 km og det er altså 533 km som er til at stole på og du kan derfor med ro i sindet planlægge din tur med Nissan Ariya.

Hvis Ariya var en ny lækker ansigstcreme eller shampoo, så ville jeg sige, at den er meget drøj i brug.

s også: Månedens netværker – Pia Bagge

På vej mod lufthavnen – og liige et lille frokost stop

Da vi var på vej til lufthavnen stoppede vi i en øde lille bondeby, hvor du ellers ikke vil tro der var noget at stoppe for. Men det skal jeg da lige love for, at der var. Vi stoppede på det mest idylliske lille bjerghotel, med den smukkeste udsigt. Le Clos Cathala hed det og er et lille familieejet hotel midt i ingenting. Mutter står i køkkenet og sønnike serverer i restauranten og du fornemmer den meget familiære, varme og hyggelige stemning fra det sekund du træder ind ad døren. Et perfekt sted for en get-away hvis du er i nærheden – og hotelværelserne er ikke ret dyre.

Le Clos Cathala
Le Clos Cathala – en utroligt hyggeligt lille familiedrevet perle “in the middle of nowhere”, ca. 2 timers kørsel nord fra Andorra
Indgangen til stuen i Le Clos Cathala
Ingen sne, men masser af dejlige solstråler fra den skønne forårssol

Hjemme igen

Tilbage sidder jeg med en følelse af taknemmelighed. Taknemmelig over at jeg endnu engang har oplevet hvordan bilen passer på mig uanset terræn, temperatur, vind og vejforhold. I min travle hverdag som mor til 2 små piger, skal jeg være ærlig og sige, at jeg ikke ret tit tænker over sikkerheden i bilen – men at jeg bare tager den for givet. Det var imponerende at mærke hvordan bilen bare stod fast på sine pigdæk og lige meget hvor meget jeg forsøgte at tvinge den ind i en snedrive, så redede den mig på falderebet hver gang. (Og det var nok meget heldigt!)

Derfor gør det mig utrolig glad og tryg at opleve, hvor meget vores biler passer på os!

Tak for turen Ann og Nissan Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.