Ny Hyundai i ekstravagante klær

I 2021 fik Hyundai os alle sammen til at spærre øjnene op, da de lancerede deres ikoniske Ioniq 5. Bilen tog markedet med storm og vandt fornemme titler som ”Årets bil i Danmark”. Ioniq 5 var meget innovativ i sit udtryk og et utrolig forfriskende pust fra en ellers meget traditionel Hyundai-importør.

Ioniq 6 set bagfra
Den nye Ioniq 6 med den frække bagende

Velkommen til ”First Drive” af den nye Ioniq 6.

Nu gør Hyundai det igen. Nu lanceres Hyundai Ioniq 6. En smuk og elegant Coupé som henvender sig til det kræsne publikum, som ønsker noget eksklusivt og noget lidt udover det sædvanlige.

Første gang jeg så billederne af Ioniq 6, kunne jeg ikke lade være med at tænke på Mercedes CLS eller Mercedes CLA. De smukke coupelinjer som buer henover bilen og afsluttes med den flotteste og utrolig sporty bagende. Personligt synes jeg at Mercedes CLS fra 2010-2012 er noget af den smukkeste bil der nogensinde er lavet. Så er du lige så vild med coupe former som jeg, så er det nu du skal slå til – og så til en helt anden pengepung end Mercedes CLS vel at mærke.

Læs også: Nissan-drifting i Andorra

Ioniq 6 er en 4-dørs coupé med smukke former. Bagenden har et sporty, men samtidig meget elegant look. Fronten er flot med bløde, runde linjer, men til gengæld synes jeg ikke helt at forlygterne passer ind i det ellers overlegne design. De er lidt specielle i designet og jeg synes de ligner lygterne på en Mazda 323 fra 1996. 

Forlygterne passer ikke helt ind i designet
En smuk 4-dørs Coupé, men designet i forlygterne driller mit øje.

Ligesom i Ioniq 5, så er oplevelsen bag rattet en fornøjelse. Sæderne og rare og selvom jeg nu er mest til SUV, hvor man sidder højt, så føles denne coupe tilforladelig at træde ind i. Pladsen er god, især foran. Den er meget mere rummelig end jeg havde regnet med. Benpladsen på bagsædet er fantastisk, dog er der en lille udfordring, hvis du er til den høje side. I så fald risikerer du at støde hovedet op i loftet, hvilket selvfølgelig ikke er så hensynsmæssigt.

Benpladsen er god i Ioniq6
Benpladsen er virkelig god på bagsædet, men loftshøjden er knapt så god. Foto: Hyundai Danmark


Instrumenteringen føles en lille smule plastic-agtig. Selvom det selvfølgelig ikke er plastic, så husker jeg interøret i Ioniq 5, som var et noget mere blødt og lækkert materiale. Jeg troede faktisk, at det var standard versionen vi kørte i, men ifølge Hyundai Danmark, så er det ”looket” på alle 3 varianter, som hedder Essentiel, Advanced og Ultimate.

Læs også: NIO’s magiske Nordlys

Sikkerhed og selvkørende biler

Der er sket utrolig meget på elbilerne, siden de første begyndte at indtage markedet. Alle nye elbiler som ser dagens lys, er forberedte til at kunne køre selv og jeg fornemmer at det bliver mere og mere mærkbart. Sikkerhedssystemerne er der rigtig mange af i Ioniq 6. Nogle vil måske mene at jeg er typen der kører for stærkt, men hver eneste gang jeg overtrådte fartgrænsen med bare 1km, så lød der en lille bip-lyd i bilen, som først stoppede når du sænkede farten igen. Jeg prøvede at finde ud af hvor man kunne slå det fra, men ifølge Hyundai Danmark, bliver det en lov fra 2024 og hvis du forsøger at slå den fra, slår du ALLE sikkerhedsysterne fra. Og det var jeg nu alligevel ikke interesseret i.

Den feature var en smule mere forvirrende end den var sikkerhedsvenlig, men desværre nok noget vi skal vænne os til i fremtiden.

Interiør i den nye Ioniq 6
Interiøret i Hyundai Ioniq 6 byder 64 forskellige farve nuancer. Her ses den i en flot lilla farve. Foto: Hyundai Danmark

Læs også: Hvordan er det at køre elbil?

Ioniq 6 fås i 3 forskellige varianter: Essentiel, Advanced og Ultimate. Den model vi kørte i var en Advanced med bl.a. head-up display, 18” fælge, el-bagklap, autoflush dørhåndtag,  metallak osv. Som noget helt nyt kommer den store udstyrsvariant med digitale sidespejle, det glæder jeg mig til at prøve.

Længe leve Sustainability

Der lanceres efterhånden ingen nye elbiler, som ikke har et bæredygtige element i sig. I Ioniq 6 er sæderne fremstillet i økologisk læder, for-og bagkofanger er lavet af genbrugt farvepigement fra dæk og tæpperne er lavet af genbrugt fiskenet.

Ikke nok med at der er tænkt på bæredygtighed, så er der en designer, der har tænkt i meget praktiske baner. Handskerummet er formet som en dyb skuffe, så der er masser af plads til ekstra solbriller, vådservietter, kuglepenne  mm. Inde i kabinen er der et stort fralægningsrum under midterkonsollen til taskeparaplyer og solbriller etuier og så er bilen udstyret med 2 bagagerum både foran og bag på, så du har masser af plads til weekendtasken, ladekabler, ekstra sko og indkøbsposer.

Et ekstra bagagerummet i Ioniq 6
Udover et almindelig bagagerum, kan du også finde et lille ekstra rum ude foran i “motor-rummet”. Foto: Hyundai Danmark

Hyundai Ioniq er smuk og elegant elektriske coupé, som nu kan føjes til elbilsfamilien i Danmark.

Velkommen til!

Den nye Hyundai Ioniq 6 har en rækkevidde på op til 614km og fås fra kr. 374.995,- og har Danmarks præmiere 29.-30. april hos forhandlerne.

Tak til Hyundai Danmark for invitationen til presselancering af Hyundai Ioniq 6.

4 kommentarer til “Ny Hyundai i ekstravagante klær”

 1. Tonny Christensen

  Du har så ret, angående forlygter. En vildt flot bil, med en smule gammeldags front.

  1. Benedicte Engel

   Hej Tonny.
   Tak for din besked.
   Er glad for, at vi deler samme holdning. 🙂

   Kh. Benedicte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.